![]() |
|
lütfen bılgısı olan yardım etsın |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bulut26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2014 Saat 15:06 |
aracım 2002 206 otomatık daha orjınal 83 bınde arac normalde ilk kalkışlarında
vites geçişlerinde hiçbir sorun yok biraz ısındıktan sonra yani 5 - 10
km gittikten sonra ısınıyor hararet 100 e çıkıyor ve durup kalkışlarda
vites almıyor gaza biraz fazla basıyorum motor bagırıyor ve birden
kendini atıyor tabi her dur kalkta yapmıyor bir yapıyprsa bir yapmıyor
ve vites almadıgı zaman ornek rampadaysam arac geri kayıyor yada duz
yolda normalde frenden cekince kendi devir alırken bu sefer devir
almıyor duruyor (normalde ısınmamışken geri kaçma sorunu kesinlikle
yok) ne yapmam lazım
bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzuman değişecek.
|
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzumandan hata alıyormusun ekranda; kar bilmemne falan filan yanıp sönüyormu? sönmüyorsa öyle şanzıman değiştirmene gerek yok bence; hararet 100e kadar normal; üstü sıkıntı; benimde 2008 otomatik var; hararetler aynı. ama yinede fan kademe olayına bi baktır; devreye girmiyor olabilir. otomatikte gaza nasıl bastığının önemi çok fazla; mesela 4 viteste 100le gidiyorsan; altında yumurta var gibi basarken bir anda sert basarsan; araç vites düşer; motor hafif bağırır devir yükselir hızlanman için. ama kalkış dahil ayağını hafiften basarsan yavaş yavaş vites geçişleri düzelir. yokuşlarda vites kendi kendine 1 tık düşer; devir yükselir; bunları bende yaşıyorum; ayrıca araç ekstra yokuşlarda geri kaçırır hafiften ; ama eğim çok ekstra değilse ve yinede geri kaçırıyorsa; orda bir revizyon gerekebilir; aracın modeli düşük daha önce revizyon yapılmadıysa; bi yerden sonra istiyor malesef bizim otomatikler. ama revizyondan önce selenoidler ve yağı değiştirirsen en azından 1-2 sene daha sorunsuz binersin. selenoid yağ vs değişimi 600-700 civarı tutar. revizyon 2bin-3bin.
|
|
![]() |
|
bulut26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
COK TESEKKUR EDERIM CVP VERDIGINIZ ICIN KAR ISIKLARI COK NADIR YANIYOR BENIM ANLAMADIGIM HAVALAR SOGUKKEN COK NADIR YAPIYOR BIRDE SANZUMANDA OLSA DIGER VITESLERDE SIKINTI YAPAR DEGILMI ARAC SAAT GIBI CALISIYOR :(
|
|
![]() |
|
:(
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
İniş aşağı bir yolda arabayı 1. vitese koyup arabayı stop edin. el freni çekmeyin. Araç yürüyorsa; şanzıman.
|
|
![]() |
|
COK TESEKKUR EDERIM BUGUN DENERIM ..
|
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
@@ PUSUTR
abi bende merak ettim; otomatik vites araçta; aracı 1.vitese atıp nasıl stop edeceğiz; hani denerken bu sefer beyne şuna buna zarar vermeyelim. yani tiptroniğe geçip 1.vitese atıp; arabayı direk stop et mi diyorsun; bana mantıklı gelmedi; daha büyük zararlara yol açabilir bu..
|
|
![]() |
|
ARAC D İKEN STOP EDILIYOR AMA 1. VİTESTE HATAYLADA OLSA HIC STOP ETMEDİM :) DENEYECEM DIK BIR RAMPA BULSAM SONUCU YAZACAM CIKMAMIŞ CANDAN ÜMİT KESILMEZ :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
bulut
kitlenip kalmayasın sonra.. ben otomatik vites almadan iyice araştırmıştım; bu ve buna benzer şeyler çok ekstra zararlara sebep olabilir. otomatik vites ciddi arızaları 4bin liraya kadar çıkabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |