Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 korna çalışmıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 korna çalışmıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 korna çalışmıyor
    Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 18:18
arkadaşlar şöyle bir sorunum var. aracımda korna çalışmıyor. elektriksel bir sorun yok. usta sinyal kolundaki bir problemden olabileceğini söyledi ve söküp bakmamız lazım dedi. vaktim olmadığı için söktürüp baktıramadım. acaba sorun ne olabilir. daha önce başına böyle bir sorun gelen var mı . ayrıca ekranda airbag or pretensioner seat belt fault yazısı çıkıyor. sorun nedir acaba. 
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 18:21
sinyal kolu muhtemelen değişecek.

Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 18:26
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

sinyal kolu muhtemelen değişecek.

cevabınız için teşekkürler. acaba ekrandaki yazı da ondan olabilir mi?
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 19:08
COm2000 dedigimiz bir modul var. Bu modul sinyal-silecek-radyo ve hiz sabitleme kollarini tutan direksiyon milini saran bir parca.

Direksiyon ustundeki airbag ve korna icin icerisinde sargi var. Bu sargi zamanla asinip kopabiliyor bu yuzden ya sarginin ya da com2000 modulunun tumden degismesi gerekir. Modul 250tl civarlarinda ama size tavsiyem aracin orjinal aksamini bozmadan tamir yoluna gitmeniz. 150tl fln sargiyi yeniliyorlar aynisi basima geldi.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 19:12
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

COm2000 dedigimiz bir modul var. Bu modul sinyal-silecek-radyo ve hiz sabitleme kollarini tutan direksiyon milini saran bir parca.

Direksiyon ustundeki airbag ve korna icin icerisinde sargi var. Bu sargi zamanla asinip kopabiliyor bu yuzden ya sarginin ya da com2000 modulunun tumden degismesi gerekir. Modul 250tl civarlarinda ama size tavsiyem aracin orjinal aksamini bozmadan tamir yoluna gitmeniz. 150tl fln sargiyi yeniliyorlar aynisi basima geldi.
çok teşekkür ediyorum. zaten ustada buna benzer birşeyler söylemişti. yaptıracaz artık 
Yukarı Dön
pekmez006 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pekmez006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 20:18
Hocam aynı sorun 1 ay önce oldu kol değiştirdik Düzeldi bqkımda yapılıyormuş ama zor.
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b
307 xr 2003 gri 110 hp.
Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 20:31
Acaba fiyat nedir?
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 20:59
çok basit bir yol kol değiştirmeden önce kornanın su alıp almadığından emin ol bence geçen ay başıma geldi çalmıyordu bursa ya gidip gelişimde çok yağmurluydu hava iyice su almış kornayı söktürdüm temizlettim şuan çalıyor usta su almış demişti belki böyle bi sorun olabilirmi diye aklıma geldi
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 21:43
tüm cevap veren arkadaşların dediklerini aynen uygulayacağım bakalım sorun ne çıkacak. çözüldüğü zaman yine bilgilendiririm sizleri de. herkese çok teşekkür ediyorum. 
Yukarı Dön
pekmez006 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pekmez006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 Saat 00:49
Hocam kol en son çözüm 400 tl kol fiyatı.
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b
307 xr 2003 gri 110 hp.
Yukarı Dön
mehmethannn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 Saat 09:07
eğer arada sırada çalmıyosa oksitlenme yapmış olabilir. onun ayrıntılı resimli çözümü de forumda mevcut. bu da bi alternatif hatta kendin yapabileceğin bi alternatif çok ucuza maal edersin.

bu linki bi incele
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
Yukarı Dön
tolga.onal Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga.onal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 Saat 09:58
Benimde korna çalışmıyordu mehmethannn arkadaşın verdiği konudaki gibi direksiyonu söküp o iç kısmı temizledim falan zaten temizdi kornanın soketlerini zımparaladım falan topladım bastım çalışmadı sonra sol lastiğin ordan davlumbazı aralayıp kornaya ulaştım bi güzel wd-40 sıktım soketleri söküp çıkartıp yine çalışmadı derken aradan yarım saat geçtikten sonra tesadüfen çalıştı 4-5 ay oldu şuan hiç çalışmamazlık yapmadı artık direksiyondan mı oldu yoksa kornayı wd-40 la temizlemem sayesinde mi oldu onu bilmiyorum ama ikisinide dene istersen ben çok şükür o sorundan kurtuldum. 
Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 Saat 19:16
yarın bende deneyeceğim bakalım ne olacak. İnşallah ucuz bir şekilde kapatırız :D

Yukarı Dön
TRK Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 Saat 22:01
Orjinalini yazan: hataylı hataylı Yazdı:

yarın bende deneyeceğim bakalım ne olacak. İnşallah ucuz bir şekilde kapatırız :D

Sn. Hataylı denediniz mi aynı arıza ben de bugün verdi, sonuç nedir? Az çok elimize tornavida almış adamız acaba bi hamle girsem mi diyorum.
2005 Peugeot 307 1.4 HDI XR
Yukarı Dön
TRK Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 Saat 22:07
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Merhabalar, 307 arabamızın kornası bugün çalmamaya başladı. Ekran da herhangi bir uyarı yok ama ne yapmam gerekiyor. Tarif edildiği gibi direksiyondan üstten baksam olur mu??
İlginiz için teşekkürler...
Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 Saat 22:33
Orjinalini yazan: TRK TRK Yazdı:

Orjinalini yazan: hataylı hataylı Yazdı:

Sn. Hataylı denediniz mi aynı arıza ben de bugün verdi, sonuç nedir? Az çok elimize tornavida almış adamız acaba bi hamle girsem mi diyorum.
benim sinyal kolu arızalı çıktı ve değiştirdim. sorun çözüldü. sizde en ucuz yöntemle işe başlayın. önce bir elektirikçi baksın. olmadığı taktirde kol değişimine gidin. çıkma bulursanız daha ucuz bir şekilde kurtulursunuz. size bu konuda forumda yardımcı olacak arkadaşlar var. 

Düzenleyen hataylı - 11 Ocak 2015 Saat 22:44
Yukarı Dön
muratzihni61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratzihni61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 Saat 02:01
Orjinal kornadan memnun olan var mı?

Ben Mercedes W124 kornası taktırmayı dusunuyorm da :D
Yukarı Dön
KuzuX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KuzuX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 Saat 13:10
Benim araçta da vardı o korna problemi kol değiştirdik orjinal valeo takıldı 90 tl verdim 30 da işcilik 120 TL şimdi kornam çalışıyor bir sıkıntı yok. Ayrıca şunu da belirteyim kol değiştirmeden önce km göstergesi 10 da takılı kalıyordu oda düzeldi bir diğer sıkıntı ise sağ sinyal takılı kalıyordu aslında kol değiştirmemizin nedeni sinyaldi ama değiştirdikten sonra bütün elektriksel arızalar ortadan kalktı. Elektrikcimin demesine göre aracın devreleri birbiri ile bağlantılı birisi arızalanınca diğer aksamları da sapıttırabiliyor. Şuan hiçbir sıkıntım yok şükür.
Yukarı Dön
hataylı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hataylı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 Saat 17:34
Orjinalini yazan: KuzuX KuzuX Yazdı:

<font color="#0000ff">Benim araçta da vardı o korna problemi kol değiştirdik orjinal valeo takıldı 90 tl verdim 30 da işcilik 120 TL şimdi kornam çalışıyor bir sıkıntı yok. Ayrıca şunu da belirteyim kol değiştirmeden önce km göstergesi 10 da takılı kalıyordu oda düzeldi bir diğer sıkıntı ise sağ sinyal takılı kalıyordu aslında kol değiştirmemizin nedeni sinyaldi ama değiştirdikten sonra bütün elektriksel arızalar ortadan kalktı. Elektrikcimin demesine göre aracın devreleri birbiri ile bağlantılı birisi arızalanınca diğer aksamları da sapıttırabiliyor. Şuan hiçbir sıkıntım yok şükür.
hocam kol derken komple sinyal kolumu degsti
Yukarı Dön
TRK Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 Saat 18:17
Sinyal kolu sol mu sağ mı çünkü sol taraf kronik sıkıntı 307 lerde. Takılı kalması gibi. Eğer sinyal kolunu değiştirirsek demek ki problemlerin tamamını halletmiş sayılıcaz!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 724 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6166 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 270 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3580 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49286 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 513 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 328 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 552 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4376 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1794 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1021 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28802 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3719 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26142 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2503 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 237 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English