![]() |
|
206 Mars basmıyor!yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2014 Saat 23:29 |
Arkadaslar 206 mars kollektörü kulakları kopmuş.
Araba marş basmıyor. kollektör,marş motoru üzerindemidir?yoksa ayrı mı satılıyor? bilgisi olan varmı yardımcı olabilirmisiniz? |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap gelmemiş ama sorunu hallettik.
bu konuda sıkıntı yaşayanlar ve yaşayabilecekler için bir bilgilendirme yapayım. Bayramda aracım marş basmadı,ve oto elektrikçi çağırdık,bu arac burda olmaz sanayiye gitmemiz lazım dedi. al götür dedim,akşama kadar sürer dedi yine tamam dedi. akşam oldu telefon ile aradı,diyor kollektör kulakları kopmuş tamiri olmuyor,eee? yenisi 350 tl! Kalsın yapma dedim ama ben şüphelendim,kollektör nedir?marş motoru nedir,kollektör marş motoru ile bütün bir parçamıdır başladım araştırmaya. marş motoru buldum sıfırı 150 tl! ama adam bana 350 tl demişti?! sonra kollektör aramaya başladım 40 tl! marş motoru ile bütün bir parça olduğunu öğrenmiş oldum kollektörün. Bayramın bitmesini bekledim. 2 gün önce 1995 doğumlu 19 yaşında zehir gibi usta bir elektirkçi buldum. abi sökelim marş motoru bakalım dedi,usta sensin kardeşim ne istersen yap dedim. Marş motorunu söktük kollektörü çıkardık abi kollektör sağlam dedi,eee?kulakları kopuk falan demişlerdi dedim abi bu açılmamış bile dedi ve kollektörü temizleyip bakım yaptı. kömürler kontrol edildi,ve motorun üzerindeki marş otomatiğini açıp çıkardı. abi bunu açmışlar temizleyip yağlayıp takmışlar dedi sorun burda. silindir şeklinde bir parça var marşa basıldığında çekip salıyormuş.zamanla kuruyunca işlem yapmıyor. zımpara yağlama falan yapıldı ve yerine taktı usta. sorun halledildi. 350 tl istenen arıza yanlızca 50 tl ye halloldu. yazıklar olsun böyle ziyniyete,dini bayramı fırsat bilenlere,siz siz olun araştırmadan hiç bir şey yapmayın! |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun iyi ustaya denk gelmişin genelde çoğu ustalar kaptırabilirsem zihniyetiyle çalışıyor
|
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
üstad aracı ustaya bırakıp gıtme herzaman basında dur ve guvendıgın tanıdıgın bı ustaya baktır aracı yoksa böle yanlıs yollarla para kazanmak ısteyen cok pıyasada
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seninde mars otomatigi gitmis demekki tik yapip kalir mars otomatigi gittimmi bende degistirdim
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
kardeşim tık yapıp kalıyorsa kömürler bitmiştir sadece taşak deriz üstte yumruk kadar bir parça zaten elektrik kabloları ilk dinamoda ona monte edilir marş kaçırıyorsa taşak atmıyordur tık yapıyor basmıyorsa dinamo kömürleri yada burçları bilyaları değişik yağsızlıktan sarmıştır burçlar 15 tl kömürler 10 il1 15 kömür yatağı vardır pejolarda zamanla orası ısınmadan aşınır oda 10 tl yada kömürlerin elektrik geçirdiği bakır kısmı kömür tozuyla dolmuştur balata spreyi ile temizleyip bakır kısmı zımparalayın tekrar çalışır tabi kömürleriniz bitmediyse :) valla 7 yıldır ne marka olursa olsun boya kaporta mekanik her konuda tamirciye götürmüyorum kendim yapıyorum lastik patladı geçen dubleks nede olsa fitil aldım lastiğe kaktım onuda yaptım :) sıfır işçilik masrafı
|
|
change
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |