![]() |
|
Start-Stop Aku-SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tkartin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 Saat 16:19 |
Selam
Aracım 308 2012 Active 1.6 6 AutoRh Start-Stop modeli (45.000km)
Bayramda Ankara'dan Mersine giderken Aksaray'da Benzinlikte 15 dkk durdum sonra araca bindim.Kontağı ceviriyorum vitesi N konumuna alın firene basın diyor. ama araç N konumunda. Sonra Pejo yardımı aradım aracı 5 dkk kitleyin acın araç vites konumunu N 'de görmediği için böyle yapıyor dedi. aracı kitledim 5 dkk sonra açtım sorun düzeldi. Aracı çalıştırdım ekranda "dikkat ABS - ESP vs bir sürü hata sıraladı AKÜ lambasını yaktı. Mersine kadar akü lambası yanık gittim. merinde bir ustaya gösterdim.Marş dinamosu dedi. S&S modellerinde içi açılmaz 1.000 TL ye değişir dedi. Sonra Akü'yü ölçtürdüm 12.6 civarındaydı (çalışmadan). İlginçtir. Usta kaputu kapatınca akü ışığı söndü ve sıkıntı kalmadı. bayramda 2 gün gezdim. Aküyü 2 defa farklı zamanda ölçürtürdüm 10.3 lerde geziyor değeri. Bir usta aküyü değiştir dedi. Start Stop akü olacakmış 70 ah. marş basma kuvveti 760 lık olan. pıyada Mutlu-Bosch-Varta-İnci akü var start stoplu. Bu teknolojide en iyisi Varta dediler. Varta 70 ah AGM 760 akü 440 TL fiyat çıktı.
Akü hiç değişmedi tam 2. senesinde (tesisat- alarm vs yok) Aküyü değiştiriyim mi.
Marş dinamosundan olabilir mi ?
Ne dersiniz?
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
|
tkartin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tip araclarda aku kullanim sureleriniz nedir ?
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
|
Tecrübesi olan yokmu bu konuda ?
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuzenimin 2011 c180'i var ondada stop start mevcut geçen onunda aküde voltaj yetersiz olduğundan stop start aktif olmuyordu beraber gittik sanayiye incinin stop start akusune faiş fiyatlar istendi sonra bir mutlu bayisinde kırmızı siyah üstünde stop start yazmayan mutlu aküyü 150 tl ye taktırdık sıkıntısız kullanıyor 2 haftadır.
|
|
![]() |
|
Start stopsuz akularin ilk mars basma kuvveti az oldugu icin bu araclarda 1 seneden fazla gitmedigi soyleniyor.
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
|
Ankara'da Varta 70 ah AGM 760 akü 'yü ithalatçısından 280 TL ye aldım.(eski aküyü depozito olarak saydılar)
Aküyü takan kişi bu araçlara kesinlikle normal akü takılmaması gerektiğini, Normal aküde marş dinmasonu yük bineceğinden marş dinamosuna zarar verebileceğini belirtti. ( S&S Marş dinamo servis fiyatı 950 TL )
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
|
Artık ışıklarda marş basma hızı daha rahat . sorun direkt akudenmiş.
|
|
Peugeot 308 Active 2012
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |