|
206+ için dış sıcaklık sensörü bağlantısı |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2014 Saat 18:35 |
Merhaba arkadaşlar,
Konu baya tartışıldı araçlar ve modeller çok farklılık gösterebiliyor. Aynı zamanda eski araçların detaylı bağlantı şemaları olmuyor bu sebepten kendi aracım üzerinde bağlantı şemaları tüm detayları ile paylaşacağım umarım yararlı olur yapcak arkadaşlara. Herşey aracın üstündeki numara ve bağlantı kodları ile birebir aynı kendim kontrol ettim. Bağlantı şeması aynen bu şekilde. Soldaki 4V NR kısmı kapı da ayna arkasındaki plastiği çıkarıdğında karşınıza çıkan sokettir. Genelde 4 kabloludur 2 kablo ayna rezistansına 2 kablo (6432-6433) ısı sensörüne gider. Ortadaki IC71 ve 16V NR kapı menteşesi altındaki soket kısmıdır. Burda numaralar üzerinde yazar ona göre yer belirleyebilirsiniz. Sağdaki son kısım ise BSi dır. 40V BA soketi aşağıdaki tabloda BSi üzerindeki konumu ile belirlenebilir. Yapılacak işlem tesisat hattını yukardaki fotodaki gibi takip edip eksik kısmı tamamlamaktır. Tekrar tekrar vurguluyorum kodlar ve yerleşim numaralarına lütfen çok dikkat eidnç. Bu araçtan araca farklılık gösterebilir. Bsi üzeridneki soket yerleri ve kodları Burada BSi üzeirnde soketleirn yerleşimi gösterilmekte. Bize lazım olan 40V BA soketi. Bunu bulup açıp 8 ve 18 numaralı pimlerle bağlamamız gerekiyor. Kapı üzerindeki soketler ve kodları Burda da kapı üzerindeki soketlerin yer ve numara kodlarını görebilirisniz. Bu kendi aracım üzerindeki detaylı elektirk şeması. Benim aracım üzerinde tesisat olduğu için bütün bağlantılar görünüyor. Benim aracıma benzer özellikteki araçlar bu şemayı aynen kullanabilirler. Diğer modeller için şase numarasından incelem yapmam lazım. Asıl yapılması gereken işlem sizin aracınızla aynı özellikte tesisatı olan aracı bulup onu şemasından faydalanarak kendi aracınızın tesisatını tamamlamak o yüzden iş biraz eski modeller için çetrefilli. 2010-2011 206+ 1.4 HDi için geçerlidir. Kolay gelsin. Düzenleyen Alicilik - 10 Temmuz 2014 Saat 18:41 |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gecikme için kusura bakmayın. 11/2013 sedre kurulumu baya bir zorladı 2-3 gün uğraştık arkadaşla anca çözebildik.
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eline sağlık Ali, güzel açıklamışsın.
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Ellerine sağlık, bizim 206'ya uyar mıydı bilmem ama benim kafam zaten basmazdı buna
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sedre bu sefer baya uğraştırdı ama çözüldü de. çok sağlam oldu. Eskiden 206+ ın prensip şemaları çıkmıyordu.
Umarım yapacakların işine yarar. Araba yanımda olsa yarım saatlik işi var çok zor bişi değil. |
|
madblueblacksea
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
soketi bulup bağlantıyı yaptım ama ekranda göstermedi sanırım aktifleştirilmesi gerek. sensörü takmadan 1.6v luk değer okudum sensörü takınca 0.5 e düştü.
emeğin ve paylaşımın için teşekkürler
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aktifleştirmeden olmaz zaten. Sensör zaten direnç. Direnç ısıya bağımlı olarak değişkenlik gösteriyor bu değişimle de derece ölçülüyor. voltajın düşmesi normal.
2 yerden açmanız gerekiyor 1 ekrandan 2 bsi dan |
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
az bekleyin onunda yerini atayım xp ye geçip ;)
***xp ne fayda kablo olsa da yanımda yokki araba :D yarın araca bağlanıp atarım fotoları Düzenleyen Alicilik - 12 Temmuz 2014 Saat 01:57 |
|
madblueblacksea
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
2 yerdenmi.? İşi yokuşa sürme birini yapsak kurtarmazmı :-D
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki bu işe girişmeden önce her türlü eksikliğe karşı elimizde bulunması gereken malzemeler nelerdir yani herhangi bir kablo ile olur mu bu işler? Kablo alacaksam bu kablonun özelliği falan olacak mı? İstiyorum bu sensörü
Not: Çıktıyı aldım bu arada ilk fırsatta yapacağım kısmetse. Düzenleyen ahmed206 - 12 Temmuz 2014 Saat 07:48 |
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Şİmdi araçlarda tesisat durumunu nerde neyin olup olmadığını bilmdediğim için malzeme tespiti yapamıyorum.
Ama hiç tesisatı olmayan için şunları söyleyebilirm, 1- ayna altına ısı sensörü 2- Sensörün kablolarını ayna arkasıdnaki sokete bağlakam için 2 pin ve buna karşılık 2 pin. 3- Soketen kapı soketine kablo 4- kapı soketinin kapı kısmına pin 5- soketin araç kısmına pin 6- kapı soketinden BSi a kablo 6- BSi da uygun sokete pin. bu kadar. dediğim gibi sizin araçta donanım nerde eksikse oralara bu malzmeeler lazım. ekranda görebilmek için maalesef 206larda sadece ekrandan açmak yetmiyor ayrıca bsi dada açmak lazım. |
|
ultrali_18
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ultrali_18
|
Ali hocam yazdığınız bilgilere istinaden Peugeot servisinden dış ısı sensörünü aldım. Aynam elektrikli değil ve ayna soketine tek hat (iki kablo) geliyor. Acaba ben elimdeki sensörü denemek için aynanın oradaki soketlere bağlasam bir sıkıntı olur mu? Şasi yapma yada sensörü bozma ihtimali olabilir mi? Çünkü ne için çekildiğini bilmiyorum kabloların.
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tesisatı beraber kontrol ederiz neyin nerde olduğu pek anlaşılmıyor. |
|
ultrali_18
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ultrali_18
|
Tamamdır ben o zaman herşeyin sağlam kalması için dokunmuyorum hiçbişeye :)
|
|
rhombeus
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2014 Konum: KDZ.EREĞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ali bey size şase no göndermiştim biz bi türlü yapamadık bağlantıyı
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tekradan yazabilir misniz kusura bakmayin araya kaynadi galiba. |
|
rhombeus
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2014 Konum: KDZ.EREĞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gönderdim mesajı
|
|
umitdagli
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mart 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
|
Merhabalar aracım 206 2008 sedan dış ısı sensör'ünü aldım , Biraz siteyi araştırdım ayna yanın da kablo bulamadım ve takiben kapının geçiş körüğündeki sokette anlatıldıgı gibi turuncu gri zayıf kablo buldum , Ölçümünü yaptım 1,45 gibi akım var , sanırım aynadan buraya kablo çekersek ,sönsör çalışır . Bilgili arkadaslar yardımlarınızı beklerim , Yanlış bir şey yapmak istemiyorum
|
|
peugeot murat
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
|
ARKADAŞLAR DIŞ ASI SENSÖRÜ AYNAYA MONTELİDİR İÇ TESİSATI HAZIRDIR AYRI TESİSAT ÇEKMENİZE GEREK YOK BSİ BYNİNDEN KONFİGİRASYONLA DIŞ ISI SENSÖRÜ VAR DİYE KODLANMADAN ÇALIŞMAZ ŞEMA İSTEYEN OLURSA ŞASE NUMARALARINDAN MAİL ATABİLİRİM
|
|
umitdagli
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mart 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |