![]() |
|
Benzinli motorda dizel sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
anlersan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2014 Saat 11:31 |
Merhaba arkadaslar yakin zamanda 16 bin tl ye 206 1.4 x desing aldim. Piyasadaki fiyatlar arasinda buyuk bi dengesizlik var. Bu araci 14 e satanda var 25 e satanda. Boyle bi aralikta uygun fiyata aldigimi dusundum fakat dikkatimi ceken bise var bunun motoru benzinli oldugu halde sanki dizelmis gibi ses cikariyor. Bu normalmi arkadaslar daha once hic pejom olmadi varmi benzer sorun yasayan. Uygjn aldigimi dusunurken buyuk masrafmi cikartacak yoksa ?
|
|
![]() |
|
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet çok normal bu ses için sanayide motor indirenler biliyoruz. 206'larda o sesi biraz haifletmenin yolu 5-40 yağ kullanarak azaltabilirsin
|
|
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
pistonlar vuruyo üst motor yaptırman lazım iyi bi ustada 1500 tl kadar tutar ve ömürlük motor yaptırırsın
Düzenleyen dogan106 - 29 Mayıs 2014 Saat 12:03 |
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Sübap ayarına baktır
|
|
![]() |
|
sübap ayarı yeni yapılan motorda rodaj' dan sonra yapılır cok düşük bir ihtimal
|
|
![]() |
|
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
al işte bir örnek daha arkadaşım!! " dogan 106 " arkadaşın dediği biraz abartı olmuş motor piston vurması demek o aracın motorunun bittiği yağ yaktığı anlamına gelir. ayrıca piston sesi demek bildiğin metalin metale vurma sesidir. ayrıca motorunda çekişi inanılmaz derece de düşer yolda giderken arabanın piston sesine dayanamassın yüreğin dayanmaz götürmeye, doğan kardeşimiz işkenbedeb atmış....eğer sabah ilk çalıştırmalarda duyup ısındığında kesiyorsa bu ses büyük ihtimalle , sibop ayarı bozulmuştur. sipob ayarının bozulduğunu nasıl anlarsın 1- şıkır şıkır şıkır ses gelir motordan 2- çekişin düşer 3- sabah geç zor çalışır 4- yakıtın artar 5- ara ara stop etmeler görürsün 6- aracın lpg deyse benzinle kullan bakalım araba da ses düşecek mi düşerse bilki bu da siboplardan yapar . .....tabi bunlardan birisi yoksa çok az bir sibop vuruntusu da olabilir. tabi sibop basıncını ölçmeden birşey söylemek yanlış olur . benim aracım 206 bende de aynı ses var hiç merak etmiyorum açıkcası
|
|
|
|
![]() |
|
[QUOTE=popeyes]al işte bir örnek daha arkadaşım!! " dogan 106 " arkadaşın dediği biraz abartı olmuş motor piston vurması demek o aracın motorunun bittiği yağ yaktığı anlamına gelir. ayrıca piston sesi demek bildiğin metalin metale vurma sesidir. ayrıca motorunda çekişi inanılmaz derece de düşer yolda giderken arabanın piston sesine dayanamassın yüreğin dayanmaz götürmeye, doğan kardeşimiz işkenbedeb atmış....eğer sabah ilk çalıştırmalarda duyup ısındığında kesiyorsa bu ses büyük ihtimalle , sibop ayarı bozulmuştur. sipob ayarının bozulduğunu nasıl anlarsın 1- şıkır şıkır şıkır ses gelir motordan 2- çekişin düşer 3- sabah geç zor çalışır 4- yakıtın artar 5- ara ara stop etmeler görürsün 6- aracın lpg deyse benzinle kullan bakalım araba da ses düşecek mi düşerse bilki bu da siboplardan yapar . .....tabi bunlardan birisi yoksa çok az bir sibop vuruntusu da olabilir. tabi sibop basıncını ölçmeden birşey söylemek yanlış olur . benim aracım 206 bende de aynı ses var hiç merak etmiyorum açıkcası[/QUOTE
adam gibi konuş ne demek işkembeden atmış, kaç tane motor yaptırdık biz ezberemi konuşuyoruz, benim söylediğim bir ihtimal senin söylediğinde bir ihtimal
|
|
![]() |
|
o zaman en ucuz olan tavsiye edilmeli, sonuçta karşımızda ki de bir insan ve aracını yeni almış onun moralini bozmamak lazım.
|
|
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Bence de sübap ayarıyla hallolacak bir şey.
|
|
![]() |
|
adamsın
|
|
|
|
![]() |
|
jimmy2008 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2014 Konum: alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jimmy2008
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
gereksiz tartışmalar bunlar sevgili arkadaşım kafanda soru işaretleri varsa ustaya göster bak bakalım sıkıntı neymiş
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Arkadaşlar lütfen gereksiz tartışmalara sebep olacak mesajlarımıza dikkat edelim, konunun uzamamasını ve tatlıya bağlanmasını rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
xdesign_206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
+206
|
|
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
sesin tonu nasıl bilmiyorum ama bence, eksoz manifolduyla eksoz borusunun bağlantı noktası var üçgen şeklinde, ordaki keçeyi değiştirip üç civatayıda iyice sıktırırsan sorun hallolacaktır. en fazla 30 tl ye patlar:)
|
|
![]() |
|
sizin başınıza gelmiş demek ki nasıl bir ses geliyordu sizinkinde ve nasıl bir uygulama yaptınız acaba ![]() birde ben deneyim nasıl olacak
|
|
|
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
dediğim gibi o üçlü civatadan biri tam sıkmıyosa zaten hava kaçan yerden keçeyi yiyor, keçeye bakınca belli oluyo, ben ince sac keçe attırdım o daha dayanıklı, arkadaşın dediği gibi dizel sesi veriyodu önce
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
+1
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
anlersan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Herkesin ilgisine cok tesekkurler. Aracim benzinli tuple kullanma soz konusu degil bu konuyu acmadan once arastirdim ama net bise bulamadim Insallah ciddi bise degildir. Net kanisi olan varsa paylasim devam ederse sevinirim
Düzenleyen anlersan - 29 Mayıs 2014 Saat 15:50 |
|
![]() |
|
Bu dedigini en yakin zamanda yaptircam arkadasim cok sagol
|
|
![]() |
|
merhaba arkadaşım, egzos manifold işi mantıklı gibi geldi. sonuç olarak sen ucuzdan pahalıya gitmelisin 1- arabanın motor perfonması iyiyse fazla takılma yağ değişim zamanını bekle 5 40 koy belki azalır bakalım nasıl olacak, benim aracımda benzinli 206 hiç lpg takmadım aynen dizel gibi ses yapıyor ve inan hiç takılmıyorum. hatta ben kendi aracımda bi ara dinamo kayışının sert olduğundan şüphelenmiştim. yakın zamanda onuda değiştirip bakacağım 2- egzos manifoldunu denemelisin bende deneyeceğim. ucuz yollu 3- siboplara baktır. daha da ilerisine baktırma canını sıkarsın |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |