Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Benzinli motorda dizel sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35332
Tarih: 24 Ağustos 2025 Saat 07:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Benzinli motorda dizel sesi
Mesajı Yazan: anlersan
Konu: Benzinli motorda dizel sesi
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 11:31
Merhaba arkadaslar yakin zamanda 16 bin tl ye 206 1.4 x desing aldim. Piyasadaki fiyatlar arasinda buyuk bi dengesizlik var. Bu araci 14 e satanda var 25 e satanda. Boyle bi aralikta uygun fiyata aldigimi dusundum fakat dikkatimi ceken bise var bunun motoru benzinli oldugu halde sanki dizelmis gibi ses cikariyor. Bu normalmi arkadaslar daha once hic pejom olmadi varmi benzer sorun yasayan. Uygjn aldigimi dusunurken buyuk masrafmi cikartacak yoksa ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: popeyes
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 11:36
evet çok normal bu ses için sanayide motor indirenler biliyoruz. 206'larda o sesi biraz haifletmenin yolu  5-40 yağ kullanarak azaltabilirsin

-------------
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 12:02
Orjinalini yazan: anlersan anlersan Yazdı:

Merhaba arkadaslar yakin zamanda 16 bin tl ye 206 1.4 x desing aldim. Piyasadaki fiyatlar arasinda buyuk bi dengesizlik var. Bu araci 14 e satanda var 25 e satanda. Boyle bi aralikta uygun fiyata aldigimi dusundum fakat dikkatimi ceken bise var bunun motoru benzinli oldugu halde sanki dizelmis gibi ses cikariyor. Bu normalmi arkadaslar daha once hic pejom olmadi varmi benzer sorun yasayan. Uygjn aldigimi dusunurken buyuk masrafmi cikartacak yoksa ?

pistonlar vuruyo üst motor yaptırman lazım iyi bi ustada 1500 tl kadar tutar ve ömürlük motor yaptırırsın

Mesajı Yazan: Ali1905
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 12:16
Sübap ayarına baktır

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 12:17
Orjinalini yazan: Ali1905 Ali1905 Yazdı:

Sübap ayarına baktır

sübap ayarı yeni yapılan motorda rodaj' dan sonra yapılır cok düşük bir ihtimal

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 12:22
al işte bir örnek daha arkadaşım!!  " dogan 106 "   arkadaşın dediği biraz abartı olmuş motor piston vurması demek o aracın motorunun bittiği yağ yaktığı anlamına gelir. ayrıca piston sesi demek bildiğin metalin metale vurma sesidir. ayrıca motorunda çekişi inanılmaz derece de düşer yolda giderken arabanın piston sesine dayanamassın yüreğin dayanmaz götürmeye, doğan kardeşimiz işkenbedeb atmış....eğer  sabah ilk çalıştırmalarda duyup ısındığında kesiyorsa bu ses büyük ihtimalle , sibop ayarı bozulmuştur. sipob ayarının bozulduğunu nasıl anlarsın 1- şıkır şıkır şıkır ses gelir motordan 2- çekişin düşer 3- sabah geç zor çalışır 4- yakıtın artar 5- ara ara stop etmeler görürsün 6- aracın lpg deyse benzinle kullan bakalım araba da ses düşecek mi düşerse bilki bu da siboplardan yapar . .....tabi bunlardan birisi yoksa çok az bir sibop vuruntusu da olabilir.  tabi sibop basıncını ölçmeden birşey söylemek yanlış olur . benim aracım 206 bende de aynı ses var hiç merak etmiyorum açıkcası

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 12:58
[QUOTE=popeyes]al işte bir örnek daha arkadaşım!!  " dogan 106 "   arkadaşın dediği biraz abartı olmuş motor piston vurması demek o aracın motorunun bittiği yağ yaktığı anlamına gelir. ayrıca piston sesi demek bildiğin metalin metale vurma sesidir. ayrıca motorunda çekişi inanılmaz derece de düşer yolda giderken arabanın piston sesine dayanamassın yüreğin dayanmaz götürmeye, doğan kardeşimiz işkenbedeb atmış....eğer  sabah ilk çalıştırmalarda duyup ısındığında kesiyorsa bu ses büyük ihtimalle , sibop ayarı bozulmuştur. sipob ayarının bozulduğunu nasıl anlarsın 1- şıkır şıkır şıkır ses gelir motordan 2- çekişin düşer 3- sabah geç zor çalışır 4- yakıtın artar 5- ara ara stop etmeler görürsün 6- aracın lpg deyse benzinle kullan bakalım araba da ses düşecek mi düşerse bilki bu da siboplardan yapar . .....tabi bunlardan birisi yoksa çok az bir sibop vuruntusu da olabilir.  tabi sibop basıncını ölçmeden birşey söylemek yanlış olur . benim aracım 206 bende de aynı ses var hiç merak etmiyorum açıkcası[/QUOTE

adam gibi konuş ne demek işkembeden atmış, kaç tane motor yaptırdık biz ezberemi konuşuyoruz, benim söylediğim bir ihtimal senin söylediğinde bir ihtimal

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:01
o zaman en ucuz olan tavsiye edilmeli, sonuçta karşımızda ki de bir insan ve aracını yeni almış onun moralini bozmamak lazım. 

-------------

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:06
Bence de sübap ayarıyla hallolacak bir şey.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:10
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

adamsın

-------------

Mesajı Yazan: jimmy2008
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:14
gereksiz tartışmalar bunlar sevgili arkadaşım kafanda soru işaretleri varsa ustaya göster bak bakalım sıkıntı neymiş

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:22
Arkadaşlar lütfen gereksiz tartışmalara sebep olacak mesajlarımıza dikkat edelim, konunun uzamamasını ve tatlıya bağlanmasını rica ediyorum.

Mesajı Yazan: xdesign_206
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 13:27
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

+206

-------------
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)

Mesajı Yazan: muku
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 14:10
sesin tonu nasıl bilmiyorum ama bence, eksoz manifolduyla eksoz borusunun bağlantı noktası var üçgen şeklinde, ordaki keçeyi değiştirip üç civatayıda iyice sıktırırsan sorun hallolacaktır. en fazla 30 tl ye patlar:)

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 14:18
Orjinalini yazan: muku muku Yazdı:

sesin tonu nasıl bilmiyorum ama bence, eksoz manifolduyla eksoz borusunun bağlantı noktası var üçgen şeklinde, ordaki keçeyi değiştirip üç civatayıda iyice sıktırırsan sorun hallolacaktır. en fazla 30 tl ye patlar:)

sizin başınıza gelmiş demek ki nasıl bir ses geliyordu sizinkinde ve nasıl bir uygulama yaptınız acabaStar

birde ben deneyim nasıl olacak

-------------

Mesajı Yazan: muku
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 14:35
dediğim gibi o üçlü civatadan biri tam sıkmıyosa zaten hava kaçan yerden keçeyi yiyor, keçeye bakınca belli oluyo, ben ince sac keçe attırdım o daha dayanıklı, arkadaşın dediği gibi dizel sesi veriyodu önce

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 15:42
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Arkadaşlar lütfen gereksiz tartışmalara sebep olacak mesajlarımıza dikkat edelim, konunun uzamamasını ve tatlıya bağlanmasını rica ediyorum.

+1

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 15:48
Herkesin ilgisine cok tesekkurler. Aracim benzinli tuple kullanma soz konusu degil bu konuyu acmadan once arastirdim ama net bise bulamadim Insallah ciddi bise degildir. Net kanisi olan varsa paylasim devam ederse sevinirim

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 15:53
Bu dedigini en yakin zamanda yaptircam arkadasim cok sagol

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 15:53

Herkesin ilgisine cok tesekkurler. Aracim benzinli tuple kullanma soz konusu degil bu konuyu acmadan once arastirdim ama net bise bulamadim ve suanki cevaplardada net bise yok gibi belki yasayan vardir diye umuyodum. Insallah ciddi bise degildir. Net kanisi olan varsa paylasim devam ederse sevinirim

merhaba arkadaşım,
egzos manifold işi mantıklı gibi geldi. sonuç olarak sen ucuzdan pahalıya gitmelisin
1- arabanın motor perfonması iyiyse fazla takılma
yağ değişim zamanını bekle 5 40 koy belki azalır bakalım nasıl olacak, benim aracımda benzinli 206 hiç lpg takmadım aynen dizel gibi ses yapıyor ve inan hiç takılmıyorum. hatta ben kendi aracımda  bi ara dinamo kayışının sert olduğundan şüphelenmiştim. yakın zamanda onuda değiştirip bakacağım

2- egzos manifoldunu denemelisin bende deneyeceğim. ucuz yollu

3- siboplara baktır.
daha da ilerisine baktırma canını sıkarsın

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 15:58
Orjinalini yazan: popeyes popeyes Yazdı:

Herkesin ilgisine cok tesekkurler. Aracim benzinli tuple kullanma soz konusu degil bu konuyu acmadan once arastirdim ama net bise bulamadim ve suanki cevaplardada net bise yok gibi belki yasayan vardir diye umuyodum. Insallah ciddi bise degildir. Net kanisi olan varsa paylasim devam ederse sevinirim

merhaba arkadaşım,
egzos manifold işi mantıklı gibi geldi. sonuç olarak sen ucuzdan pahalıya gitmelisin
yağ değişim zamanını bekle 5 40 koy belki azalır bakalım nasıl olacak, benim aracımda benzinli 206 hiç lpg takmadım aynen dizel gibi ses yapıyor ve inan hiç takılmıyorum. hatta ben kendi aracımda  bi ara dinamo kayışının sert olduğundan şüphelenmiştim. yakın zamanda onuda değiştirip bakacağım

3- siboplara baktır.

Acikcasi ayni sorunu yasayan birini bulmus olmak beni mutlu etti :) en azindan sen suana kadar ciddi bi sikinti yasamamissin. Bnm araciminda performansinda bi sikinti yok ama ses tedirgin edici. Ama bu dediklerinizi yapicam hatta sende yaptiginda sonuclari tekrar burada paylasip karsilastiralim

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 16:00
Orjinalini yazan: popeyes popeyes Yazdı:

merhaba arkadaşım,

3- siboplara baktır.

sibob ayarı uygun fiyata yapılan bir şeydir en babasına (eğer sibob yerine fincanlıysa, öyle olanlarda var. o biraz pahalı) 50 liraya yaptırırsınız. ondan değilse bile emin olun zararınız değil karınız olur; yakat düşer-çekiş artar. diğer arkadaşın açtığı konuda önden gelen ses diye oraya başıma gelen bir şeyi yazdım ondanda arkadaşlar bahsetmiş ama baktırmanızı tavsiye ederim. ( aşşada ayrıca diğer konuda yazdığımıda belirttim göz atın isterseniz. eğer sibob ayarı bozuksa emin olun dizel araç gibi şıkır şıkır ses çıkartıyor. sinir bozucu hale geliyor bazen motor ısındığında. siz yaptırdıklarınızı yazın sonucu yazın bizlerde bildiklerimizi, başımıza gelenleri aktaralım. Hangisi işinize gelir, yada ucuz olur hallettiririm diyorsanız onuda uygularsınız. Keyifli formlar.

Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Orjinalini yazan: blazes06 blazes06 Yazdı:

Kaputu Kaldır tam ortada camın altına doğru bak klima gaz dolum hortumu var onun kafası metal kelepçesinden çıktığında arac kalkıs vıtes kucultmeler vs motorun her esnemesınde gerılınce vurma yapar herkes bilemez her usta aks bilya kulak sesi der gecer... ses eger ordan gelıorsa kelepcesıne takma etrafına bant dola sonra yerıne tak...

hocam siz öyle söyleyince aklıma geldi bi ara bulamadığımız bi ses vardı kalkışlarda ve araç esnemesinde dediğiniz gibi, manifolttan çıktıktan sonra katalizörle birleşmeden önce şaseye sürtme/değme yaptığından ses oluyormuş. belki işine yarar hocam.

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2014 Saat 16:50
Orjinalini yazan: muku muku Yazdı:

Arkadaşıma katılıyorum.. Bir ihtimalde bu ; Egsoz manifolt contası eskimesi ve kaçırma nedeniyle ses yapabiliyor. Hatta buna bağlı yakıtta artış perf. düşüklüğü yaşanabiliyor... Dikkat et ustana manifoltta çatlak demesin sen de kontrol et... 15-20 tl civarı conta... geçmiş olsun...

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2014 Saat 20:08
O conta kaçırdı mı arabanın sesi eksoz patlakmış gibi çıkıyor ya farklıdır bence.
Tabi bir usta bu sesi çok rahat anlar.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net