![]() |
|
Matematik Sorusu Haydi Sayısalcılar !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 14:00 |
|
0 - 9 arası rakamları kullanarak 6 basamaklı sayılar oluşturulacak ve bu rakamların toplamı 27 olacak .
Toplamları 27 olan 0 - 9 arası rakamları kullanarak 6 basamaklı kaç adet sayı oluşturulabilir. Okulda öğrendiğimiz olasılık konusu bu soruyu çözmede yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Rakamların yerleri önemsizdir lazım olan sadece alttaki örnekteki gibi kaç adet sayı üretilebilir. Örnek: 0+ 7+ 7+ 7+ 3+ 3 = 27 7+ 7+ 7+ 3+ 3+ 0 = 27 0+ 7+ 7+ 7+ 6+ 0 = 27
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle bu sorunun nerede sorulduğunu merak ediyorum. Çünkü sorunun çözümü çok uzun. Sınav sorusu olacağını sanmıyorum.
Bu soruyu olasılık ile değil permutasyon ile çözebiliriz. Rakamların yerleri önemsiz değil 6 basamaklı olabilmesi için 0 ' ın başa gelmemesi lazım. Verdiğiniz örnekteki gibi sayıları da tek tek yazamayız çünkü 10^6 - 3^6 (10 üzeri 6 eksi 3 üzeri 6 ) tane sayı vardır. Bu da 999271 tane sayı yapar. Hepsinde farklı şekilde tekrarlı permutasyon uygulamamız gerekir. |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Burak ne kullandığını söyle alkolü brakıcam :) şaka bi yana soruyu okurken bile bunaldım kaç yıl geçti halaaa uyuz oluyorum matematikçilere :)
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
sıfırın başta olmasısının bir mahsuru yok sayı demeyelimde ozaman altı hane olacak bu rakamlar ve toplamı özellikle sonuçları 27 olacak sınav sorusu değil evet lise son sınıf arkadaşıma bir öğretmeni sormuş olasılıkla permutasyonu karıştırmış olabilirim ama çözülür bence çözülmeyecek gibi bişey yok
|
||
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
matematikçilerin ne suçu var? (ben de bir matematikçiyim.)
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
benim yukarıda yazdığım çözüm toplamı 27 den küçük olan sayıların miktarıdır. siz sorunun orjinalini öğrenip yazarsanız ona göre bir çözüm bulmaya çalışırız. Düzenleyen ahmet_bjk - 03 Nisan 2014 Saat 16:57 |
||
|
||
![]() |
||
|
estağfirullah matematikçilere laf etmedim yanlış anladınız beni :(((
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
kuscu38 e söyledim ben
|
||
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
Matematikçilerin ne suçu var [= ahmet_bjk QUOTE]? (Ben de bir matematikçiyim.)
[/ QUOTE] yok hocam konuyu yanlış aksettirdim ben :) lise birde matematikde sınıf birincisiydim çokda seviyordum matemetiği, genel muhasebe ve maliyert muhasebesinde tam bir inektim sınıfta benim üzerime not alan olmazdı (ben ticaret lisesi mezunuyum) ama 2. sınıfta bi matemetikçi kadın geldi öyle salak biriydiki derslerde magazin programlarından ve makyajının nasıl olduğunu sürekli ortaya atardı... yani bu yüzden matemetikden nefret eder hale geldim zor bela verdim matemetiği... yıkarda yazdığım cümlemi özür diliyerek değiştiriyorum " nasıl uyuz olduysam lise 2'deki matematikçiye halaaaa kafamı bulandırıyor"
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
beyin terk
![]() |
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
9 carpi 30un 26li kombinasyonu
|
||
![]() |
||
|
:D :D
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |