Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 airbag sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 airbag sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MehmetMehmet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 airbag sorunu
    Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 00:13
Arkadaşlar 2003 model 1,6 benzinli 307 aracımda son 3-4 aydır arabayı çalıştırınca tüm lambalar sönüyor sadece airbag ve yanında(koltuk resmi) off diye 2 lamba yanık kalıyor.yol bilgisayarı ekranında da ise passenger airbag deactivated diye uyarı veriyor ardından bi defa ditt diye ikaz edip airbag default yazıyor.

ama bu durum sürekli olmuyor,mesela 1 gün oluyor diğer gün olmuyor,yada arabaya biniyorum bu hata oluyor 2 km sonra duruyorum işimi halledip geldiğimde tekrar çalıştırıyorum bu defa hata yok.bende pek üzerinde durmamıştım.

2 ay önce servise gösterdiğimde airbag beyni değiecek ve 800 tl fiyat verdiler bende şimdilik kalsın dedim.ama artık sıkıldım bu uyarıdan ve bulunduğum şehirde yetkili servis kapandığı(Hatay) için sanayiye gittim.

sanayide oto elektrikçi arkadaşın yanına gittiğimde koltukların altındaki fişleri kontrol etti,ardından direksiyonun sol alt kısmındaki yeri açıp ordaki soketleri sanırım spreyle temizledi.ama durum buna rağmen değişmedi.el freninin gerisindeki airbag aç-kapa düğmesine baktı ve açık konumda yinede kapatıp açtı ama yine değişmedi.

en son airbag beynini komple söktü ve bilgisayara bağlayıp format attı herhalde ama airbag beyninde de sorun yok dedi(bu arada yetkili servis airbag beyni değişecek demişti)...

çıktım ordan halen hata devam ediyor,eve geldim 1-2 saat sonra bi yere gidecektim ama bu defa hata yok herşey normal...

ama büyük ihtimal yarın yada 3 gün sonra falan yine aynı sorun olacak...

sizlerin yardımına başvurmak dışında bi çarem kalmadı...

şimdiden herşey için teşekkür ederim...
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 09:07
kablo temassızlığı var sanırım tüm kablolarını dikkatlice kontrol et 
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 10:03
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

kablo temassızlığı var sanırım tüm kablolarını dikkatlice kontrol et 
elektrikçi arkadaş 2 koltuğun altındaki kabloların fişlerini iyice kontrol etti ve hatta soketleri çıkarıp tekrar taktı.ama değişen yok.mesela yaklaşık 1 saat kadar önce arabaya bindim hata yok yani ışık yanmıyordu.ama belki akşam eve dönerken yanacak bilemiyorum.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 14:18
arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum,ne yapacağımı bilemedim
Yukarı Dön
ilyas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ilyas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 16:21
bizim peugeotlarda eirbag sargısı var sinyal ve silecek kollarının olduğu com 2000 ünitesinde,kendim sökerken kopardığım için airbag arıza ışığı yakmaktaydı bende değiştirdim com2000 ünitesini ve düzeldi,bir com2000 i göster ama önce bilgisayara bağlattır hata kodunu öğren sonra baktır derim.

206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003
Yukarı Dön
07EAS34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 07EAS34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 16:34
bizde 2006 307sw var bizim arabada da oyle bir sorun var
Evet bir SORUN o. O sorun direksiyonun solundaki sinyal kolundan kaynaklandigini ve orjinal parcayla degisiminin 750-800 lira kadar maliyetinin oldugunu soyledi.
Bana gore (denemeden bilemeyizSmile) sorun yok. Airbag sıkıntısız çalışır. Ama yanlis da dusunuyor olabilirim. Sadece bilgisayar hafizali bir skintidir bence...
Güçlü olanı tutku haline getirme;
Tutkuyu güç'lü yap.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 Saat 18:45

arkadaşlar Hatay Merkez yada İskenderun'da Peugeot özel servis falan varmı?Hatay'da yetkili servis kapandı,ben en yapacağımı halen anlamış değilim.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 Saat 00:10
kablo ve soketleri nerden alıp yenilettirebilirim.ben hataydayım ve burda yetkili servis kapandı.hatay yada iskenderunda özel pejo servisi varmı?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 12:13
arkadaşlar bugün arabayı pp2000'e bağlattım ve arıza airbag beyninde diye gösterdi.silmeye çalıştılar ama sürekli arıza diye silmedi.airbag beynini götürdüm bi ustaya,uğraştı ve hatta 2 tane çalışan beyin takarak denedi ancak göstergede airbag off ışığı yinede yanıyor.son olarak usta bsi beyninde mi öyle bişey söyledi sorun var dedi.onuda kendisi yapamazmış.ben hataydayım ve bunu ancak antep yada adanada yapılır falan dedi.ben bişey anlamadım.

koltuk altı soket yada kablodan değilmiş,koldan değilmiş,airbag beyninden değilmiş.dikkat ederseniz miş miş diyorum yani ben anlamıyorum.şimdide karşıma bsi beyninden diyorlar.forumun ustaları bana bi yol gösterirseniz sevinirim.
Yukarı Dön
hakan574 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakan574 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 13:23
KARDEŞ EĞER EL FRENİNİN ARKASINDAKİ BUTONU KAPALI YAPTIĞINDA UYARI KESİLİYORSA BENCE KAPALI KONUMDA KALMASI İYİDİR.307 DE ÖYLE BİR BEYİN VARKİ O HATAYI 2 HAFTA SONRA VERMEYEBİLİYOR AYNI ZAMANDA ARAÇTA TÜP VARSA UNUTMAKİ 307 İLE UYUŞAN BİR LPG MARKASI YOK HEPSİNDE KAFA KARIŞIYOR. ARACIMDA 5 AYLIK LPG OLMASINA RAĞMEN TÜPÜ KAPATTIM BENZİNDE BİNİYORUM GÖSTERGELER NORMAL ÇALIŞIYOR ANCAK TÜPÜ AÇINCA KAFASI KARIŞIYOR HAYVANIN :)))
TEŞEKKÜRLER
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 15:16
Orjinalini yazan: hakan574 hakan574 Yazdı:

KARDEŞ EĞER EL FRENİNİN ARKASINDAKİ BUTONU KAPALI YAPTIĞINDA UYARI KESİLİYORSA BENCE KAPALI KONUMDA KALMASI İYİDİR.307 DE ÖYLE BİR BEYİN VARKİ O HATAYI 2 HAFTA SONRA VERMEYEBİLİYOR AYNI ZAMANDA ARAÇTA TÜP VARSA UNUTMAKİ 307 İLE UYUŞAN BİR LPG MARKASI YOK HEPSİNDE KAFA KARIŞIYOR. ARACIMDA 5 AYLIK LPG OLMASINA RAĞMEN TÜPÜ KAPATTIM BENZİNDE BİNİYORUM GÖSTERGELER NORMAL ÇALIŞIYOR ANCAK TÜPÜ AÇINCA KAFASI KARIŞIYOR HAYVANIN :)))

kapatmayı denemedim ama uyarı kesilse bile kapatmam.cumartesi atiker lpg taktıracağım yani desene daha büyük sorunlar beni bekliyor.

bu arada bu airbag sorununu cevaplayacak kimse yokmu?
Yukarı Dön
hakan574 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakan574 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 15:42
VALLA KARDEŞ BENİM LPG LANDİRENZO MARKA ÇOK TA PAHALIYA TAKTIRMIŞ BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ ZATEN ONUN İÇİN SATTI BANA AMA BEN SORUN YAŞAMIYORUM ÇÜNKÜ KAPALI HEP BENZİNDE BİNİYORUM BENCE MARKAYI ARAŞTIR SONRA TAKTIR LPG Yİ ALLAH YARDIMCIN OLSUN 
TEŞEKKÜRLER
Yukarı Dön
iso307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iso307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 16:27
Arkaşim aynı sorun bende de vardı.Forumdan yaptığim araştırma neticesinde problem direksiyon altında com2000 diye bir parça var.O parçanin içinde bulunan esnek sargı zamanla kırilip temassizliğa neden oluyor.Sonraki zamanlarda korunan da çalmayabilir.Bu parçayi tamir eden yerler var ama sağlikli çalismiyor.En iyisi yenisiyle değiştirmen.Ben valeo marka taktım Geçen sene 300 TL te almiştim.İşçiliğini kendim yapmıstim.Şu an kadar problemsiz kullanıyorum.Tavsiyem bu parçayi kontrol ettir.Büyük ihtimal ondandır.
ismail307
Yukarı Dön
cavit cevo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cavit cevo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 18:11
ön koltuklardan kablolar kılıf falan varsa oluyor bendede oldu oynadım düzeldi.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 19:01
ya arkadaşlar şuana kadar arıza tespiti yapamadım halen.forumdan ve sanayideki(hatayda peugeot servisi kapandığı için sanayideki oto elektronik ustalarına gidiyorum) ustalardan aldığım bilgiler ışığında arıza tespitleri:

1-airbag beyni

2-bsi beyni

3-yolcu koltuğunun altındaki kablo ve soketler

4-direksiyon altında com2000 adlı parça

ama bunlardan hangisi???

servis yokki gideyim,en yakın servis 200 km antepte.sanayide bu işten anlayabilecek birini tanımıyorum.ayrıca kaç kişiye gittiysem her biri farklı söylüyor.bağlıyor bilgisayara airbag beyni arızalı diyor.tamir et diyorum,adam içerde bişeyler yapıyor.eeee sonuç???airbag beyni sağlam.bozuk olan ne bsi beyni diyor.bsi beynini tamir et.ben anlamam ondan diyor...

yani ben ne yapacağımı anlamadım...

Yukarı Dön
iso307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iso307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 21:05
Arkadaşım araba çalışırken hareket etmeden direksiyonu tam tur sağa sola çevir bu esnada arıza lambası yanıyorsa com 2000 parçasi arızalı.
ismail307
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 23:49
Orjinalini yazan: iso307 iso307 Yazdı:

Arkadaşım araba çalışırken hareket etmeden direksiyonu tam tur sağa sola çevir bu esnada arıza lambası yanıyorsa com 2000 parçasi arızalı.

ilgilendiğin için teşekkür ederim ancak şöyle bir durum var,bu airbag off lambası bi sönüyor belki 1 ay hiç yanmıyor.mesela 6 gün önce yandı ve halen yanıyor.ben bu durumda arabayı çalıştırınca zaten yanıyor ve direksiyonu tam sağa sola çevirsem bile yine yanık olacaktır diye tahmin ediyorum.yani şuan yanmıyor olsa ve direksiyonu tam sağ sol yapsam ve yansa eyvallah.ama zaten yanıyor,sağa sola çevirsem yine yanacaktır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 23:52
Orjinalini yazan: MehmetMehmet MehmetMehmet Yazdı:

[QUOTE=iso307]Arkadaşım araba çalışırken hareket etmeden direksiyonu tam tur sağa sola çevir bu esnada arıza lambası yanıyorsa com 2000 parçasi arızalı.

ilgilendiğin için teşekkür ederim ancak şöyle bir durum var,bu airbag off lambası bi sönüyor belki 1 ay hiç yanmıyor.mesela 6 gün önce yandı ve halen yanıyor.ben bu durumda arabayı çalıştırınca zaten yanıyor ve direksiyonu tam sağa sola çevirsem bile yine yanık olacaktır diye tahmin ediyorum.yani şuan yanmıyor olsa ve direksiyonu tam sağ sol yapsam ve yansa eyvallah.ama zaten yanıyor,sağa sola çevirsem yine yanacaktır.

mesela 6 gün önce sönüktü ve bir anda yandı.olay şöyle oldu: sönük haldeydi yani gösterge ekranında herşey normaldi.farketmeden önüme bir kasis geldi ve kasisten 30 süratle geçtim ve bir anda airbag off ışığı yandı.6 gündür sönmedi.hatta belki kasisten geçersem söner diye kaç defa kasisten geçtim ama sönmedi:))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 01:08
bu saatte merak ettim arabaya binip çalıştırdım.airbag off yanıyordu.direksiyonu tam sağ ve sol yaptım yine değişmedi yani airbag off yanmaya devam etti.
Yukarı Dön
awanger33 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı awanger33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 16:51
aynı sıkıntı benim araçtada var

koltuk altındaki soketleri iptal edip direk lehimledim :D gene yanıyor 

sanayide 3 yerde ve yetkili serviste 2 ayrı cihaza bağladılar gene yanıyor 
krala adalet sorulmaz....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6837 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 435 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 569 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 328 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5112 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 593 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 652 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 241 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 552 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1018 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5589 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4823 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2043 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 510 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2196 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37325 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English