![]() |
|
Antifiriz eksilmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iso307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: İYİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 Saat 18:09 |
Arkaşlar herkese selamlar.Acil yardıminiza ihtiyacım var .Arabam 2004 model 307 1.4 HDİ.
Arabamda soğutma suyu eksik hatası geldi.Kontrol ettim antifiriz eksilmiş.Yarim litre kadar antifiriz kesilmiş tamamladim.10 km kadar yol yaptim gene ayni hata.Antifiriz eksilmiş.Fiziksel olarak antifriz damlayan yeri buldum.Fakat damlayan yerin neresi olduğu hakkında bir fikrim yok.Şöyle tarif edeyim hava filtresinin tam sağalt köşesine denk gelen motor bloğundan damliyor.Burası neresi olabilir sıkıntı nasıl giderilebilir acaba arkadaşlar daha önce bu arizayi yaşayan ya da fikri olan cevap yazabilirse çok sevinirim. |
|
ismail307
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
termostatın oldugu yerden kacırıyor sankı..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
iso307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: İYİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Hocam elimde foto var ama ekleyemedim.Devirdaim pompası olabilir mi acaba devirdaim pompası motorun sağ tarafinda mi yoksa soltarafinda mi yer aliyor?
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar bana Bursa'da güvenilir bir peugeot tamirinden anlayan usta kimi önerirsiniz?
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
307Mster58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307Mster58
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aracım 1,4i 16V sport sizin dediğiniz yeri kendi aracımdan değerlendirirsem radyatörün devir daimdeki radyatörün çıkış borusu hasar görmüş olabilir çok bişey çıkmaz sanıyorum 50-60 tl yi geçmez
|
|
1,4i 16V Sport
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
radyötör tıkayıcı var ben koydum kesildi. dene
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sizlerin fikri ve yaptığım diğer araştırmaya göre kaçak su kollektörü ( kütüğü) ya da termostad etrafından olduğunu sanıyorum .İlk fırsatta bir ustaya gösterceğim ön bilgi olması açsından iyi oldu.Herkese ilgisinden dolayı teşkkür ederim .Sonucu paylaşırım.
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
kaçak radyatörde değil motor gövdesinde bu yüzden tıkama tozunun sorunu çözeceğini zannetmiyorum.
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
benmde radyötörde değildir zaten bi borunun cevresinden çok az kaçırıyordu çözüldü.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar galiba benim antifiriz
termostat contasindan kaçırıyor.. |
|
ismail307
|
|
![]() |
|
Termostat sökümü hakkında bilgisi olan varmı.Termostat contasi ayri olarak satiliyor mu acaba
|
|
ismail307
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Slm..aracimin antifirizini kisin değiştirdin..hepsini almadi tabi. azaldikca su koydum..simdi biraz daha antifiriz var..su yerine onu koysam olur mu?ne kadar zamanda bir bakilmasi lazim bu antifirize..bana fazla kesiliyor gibi geliyor..ayda bir su bekliyorum veya iki ayda bir..
|
|
![]() |
|
şimşek 307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 555 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı şimşek 307
bende az önce antifirize baktım. minimum seviyede eklesemmi bilemedim??
|
|
Benim sürdüğüm hɑyɑtın geri vitesi yok !! Geçmişi sɑdece dikiz ɑynɑsındɑn izliyorum.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
min seviyedeyse normal seviyeye kadar su eklemelisiniz. eğer devamlı eksiltme varsa ustaya göstermeniz gerek
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
antifiriz zaten belirli oranda sulandırılmalıdır. araca tamamen antifirz sıvısı konmaz
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Arkadaşlar bugün antifriz sızdıran termostadı söktüm.Sökme işi baya uğraştırdı çünkü ulaşımı ve anahtar manevrasının zor yapıldığı dar bir nokta.Sonuçta termostadı yerinden çıkardım.Termostadın altındaki conta kanalı çatlamış ve bu noktanin contası açilmış.Ben contayı düzgünce yerleştirip etrafına da ısıya dayanıklı sıvı conta sıktım.Bu şekilde termostadı yerine taktım ve bugünlük kurumaya bıraktım.
Arkadaşlar sizlerden beklediğim yardım antifiriz radyötöre konulduktan sonra havasını hangi noktalardan alıyoruz, havasını alırken motorun çalışması gerekiyordu ve bunların dışında yapılması gereken başka bir aşama var mı?. Yarın işin sonu olarak antifiriz koyacağim Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şimdikten vereceğiniz bilgiler için teşekkürlerimi sunarım |
|
ismail307
|
|
![]() |
|
benim bildiğim motor çalışırken radyötörde vana var alfada ben öyle aldım. pejodada vana vardır heralde.
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
geçen hafta bende termostatı değiştim termostattan kaçırıyordu tam dediğiniz yerdeydi benim akıntıda.
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |