Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 407 Sizce çalışma sesi normalmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

407 Sizce çalışma sesi normalmi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erdem-120 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 407 Sizce çalışma sesi normalmi
    Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 00:08
Arkadaşlar aracım bana çok sesli çalışıyor gibi geliyor dizel motor tabiki sesli çalışır ama biraz arada motoru sarsan veya hani yolunda olmayan bişey var gibi bi yardım edin abilerim duydugunuz bi gariplik varmı .

Not: Videoda aracı çalıştırdığımda motor sıcaktı ilk marşta sabahları daha sesli çalışıyor .

http://www.dailymotion.com/video/x1gkmbi_407-calisma-sesi_auto
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 00:19
kesinlikle normal değil, sanki motor rektefiye görmüş ve subap ayarı gerekiyor gibi ses veriyor
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 03:37
öncelikle hoş geldiniz...

aracın sesinde bir anormallik var gibi duruyor.

sorununuz hakkında işinize yarayacak bilgiler almak istiyorsanız aracınızın model yılını , kaç km de olduğunu , en son bakıma ne zaman girdiğini belirtmelisiniz.

böyle sesleri triger kayışı da yapabiliyor, triger kayışını en son ne zamn değiştirdiniz?
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 10:50
hocam motordakı ust kapagı kaldır bı enjektorlere bak dısarıya mazot mu atıyo, yoksa enjektorler işiyo mu..
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
İBRAHİM ASİL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İBRAHİM ASİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 13:02
benim 407 dede böle bi ses vardı ilk aldıgım gün ancak turbonun önündeki muhavaza alt taraftan cıkmış onun takırtısıymıs istersen bi elinle parçalrı kontrol et belki umdugundan daha bi bi sorundur
Asil :)
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 14:37
+ Motorun hava filtresine giden hortumları kontrol edin. Çıkmış olma ihtimali var.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 00:20
Abilerim araç 2006 model 1.6 HDİ Executive modeli ve 130 binde . Yakıtıda çok fazla 100 kilometreye şehir içi 9 litre falan yakıyor bugün sanayiye gittim sesini falan dinlettim normal hiçbir sıkıntı yok diyorlar bikaç yere birden gittim hatta inanmadım hepsi aynı şeyi söylüyor dizeldir sesli çalışır diyolar .Periyodik bakımları 119 binde yapıldı. Yakıt konusunu söyledim würth enjektör temizleyici tavsiye ettiler bugün koydum ama tam olarak kullanmadım yani sonuç ne olucak bilmiyorum . Ufak tefek anlıyorumda tam değil sanki banada trigerde falan sorun var gibi geliyor yada bi vuruntu bi ayarsızlık gibi . Triger yüz binde değişti motor yağım şuan daha yeni 2 haftalık falan . birde aracın trip menüsü 3 çeşitten oluşuyor hangisi ortalama tüketimdir bilmiyorum resimlerini az önce aldım ekliyim siz hangisi nedir daha iyi anlarsınız . birde trigerden yada sübaplardan yada enjektördense bunu nasıl anlayabiliriz yada ne gibi çözümler üretebiliriz tokatta yaşıyorum ve burda 1 tane bile doğru düzgün usta namına hiçbirşey yok yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim .

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 00:21
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

hocam motordakı ust kapagı kaldır bı enjektorlere bak dısarıya mazot mu atıyo, yoksa enjektorler işiyo mu..

Enjektörün işemesi durumunu nasıl anlarım abim tam çözemedim olayı :)
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 00:55
1 lt mazot ile 15 km gidiyorsunuz yani 100 km de 6,66 lt mazot tüketiyorsunuz bana normal gibi geldi.
şunları bir de sıfırlayın bir kaç gün bakın bakalım ne çıkacak..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 10:58
Abilerim servise gittim sabah dinledi baktılar yağı kaç numara koydun dediler değiştiren ustam 10 40 koydu dedim olmaz o 5 30 olmalı degiştir yagı yine olmazsa yag pompası oda olmazsa enjektör kontrol edilcek dediler işlem sırası doğrumudur yada yağ bukadar sese neden olurmu . Telefondan yazdığm için alışkanlıktan harf yutmuş olabilirim affınıza sıgınıyorum :)
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 13:11
hocam senın arac napmıs yaw cok mu zorluyosun, cok mu trafıge takılıyosn.. 15,3 gosterıyo, 100km de 15,3 gosterıyo.. tabı sen bu pc yı sıfırlamamısın onunda etkenı olabılır.. enjektor ısemesını nası anlatam yaw:D enjektorlerın etrafına baksan herhangı bır mazot kacagı vs var mı.. yag olarak 5-40 veya 5-30 tercıh edılır genelde ama yagı degıstırınce ole pekte bısı farketcegını zannetmıyorum.. yag pompası ıcınde araba calıssın yag kapagını ac bakalım duman atması gerek ve gozlemledıgın baska seyler olucak mı ama bana kalırsa sorun enjektorlerde
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 13:12
Orjinalini yazan: erdem-120 erdem-120 Yazdı:

Abilerim servise gittim sabah dinledi baktılar yağı kaç numara koydun dediler değiştiren ustam 10 40 koydu dedim olmaz o 5 30 olmalı degiştir yagı yine olmazsa yag pompası oda olmazsa enjektör kontrol edilcek dediler işlem sırası doğrumudur yada yağ bukadar sese neden olurmu . Telefondan yazdığm için alışkanlıktan harf yutmuş olabilirim affınıza sıgınıyorum :)

bide turbo durumun nedir.. otme ıslık calma vs var mı.. etrafında yaglanma var mı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 15:18
Az önce motor yağ kapağını açtım hafif buhar attı ilk açmamda . Turboda ötme yok ama hortumu söktügümde bir iki damla yag damladı okadar . Enjektörlerin etrafında hafif yağlanma var böyle diplerinde. Sıfırladımda yine 15 orası :) ve acemi değilim agresif kullanmam hiç , kullanırsam 20 yi geçer heralde ocagmı batırır :)
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 08:53
Hoca yazdıklarımı okumadınız herhalde. 100 km de 15 lt değil o, 15 km de 1 lt. yani o değer ne kadar artarsa o kadar iyi. Şu an yaklaşık 6.66 lt tüketiyorsun 100 km'de Geek
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 12:08

hocam bızde de 407 var 7lt gozukuyo, yanı bız sımdı fazla mı yakıyoruz.. pcnın 2. ve 3. sayfası ne kadar yol gıder ne kadar yakıyo ve ne kadar ortalama hız var onu gosterır.. 1.sayfası anlık tuketı mı vs gosterır yanı arkadasın aracı 15lt mazot tuketı gosterıyo.. fulledıgınde veya 100tllık bır mazot aldığında ne kadar yol yapıyosun.. 100tl mazotla bı 350km yapman gerekıyo sehır ıcı..

buhar atması cok normal, turbonun ordakı yağda fazla olmadıktan sonra sorun degıldır.. benım düşünceme gore görmeden bakmadan bısı denmez ama enjektörlerle alakalı sıkıntı var zannediyorum.. servistekıler ne dedı

Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 12:33
ses banada enjektörlerden gibi geldi.benim aracımda da buna benzer bir durum olmuştu ama çoğu kişinin farkedemeyeceği kadar azdı.takıntılı olduğum için götürdüm ve motor üst kapağı açılıp enjektörlere bakıldığında enjektör contası ve alt plastiğinde aşınma olduğundan dolayı bu sesi yaptığı anlaşıldı ve serviste yaptırdığım halde pek fazla maliyeti olmadan bu sorun çözüldü.
2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 12:37

hocam bızde de 407 var 7lt gozukuyo, yanı bız sımdı fazla mı yakıyoruz.. pcnın 2. ve 3. sayfası ne kadar yol gıder ne kadar yakıyo ve ne kadar ortalama hız var onu gosterır.. 1.sayfası anlık tuketı mı vs gosterır yanı arkadasın aracı 15lt mazot tuketı gosterıyo.. fulledıgınde veya 100tllık bır mazot aldığında ne kadar yol yapıyosun.. 100tl mazotla bı 350km yapman gerekıyo sehır ıcı..

buhar atması cok normal, turbonun ordakı yağda fazla olmadıktan sonra sorun degıldır.. benım düşünceme gore görmeden bakmadan bısı denmez ama enjektörlerle alakalı sıkıntı var zannediyorum.. servistekıler ne dedı

100 tl lik mazotla max 220 km daha fazla gitmiyor gösterge konusundada haklısın 2 ve 3 sayfa ortalamayı gösteriyor.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdem-120 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 12:40
Orjinalini yazan: pt206 pt206 Yazdı:

ses banada enjektörlerden gibi geldi.benim aracımda da buna benzer bir durum olmuştu ama çoğu kişinin farkedemeyeceği kadar azdı.takıntılı olduğum için götürdüm ve motor üst kapağı açılıp enjektörlere bakıldığında enjektör contası ve alt plastiğinde aşınma olduğundan dolayı bu sesi yaptığı anlaşıldı ve serviste yaptırdığım halde pek fazla maliyeti olmadan bu sorun çözüldü.

Abim enjektör takımına 3 bin lira diyorlar o yüzden pek israrlı olamıyorum :)
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 13:50
Orjinalini yazan: erdem-120 erdem-120 Yazdı:

100 tl lik mazotla max 220 km daha fazla gitmiyor gösterge konusundada haklısın 2 ve 3 sayfa ortalamayı gösteriyor.

oyy oyy oyyy arkadaşım senın araç baya yakıyomus yaw 100tl ye en az 300km görmen lazım.. benzınlı araç gıbın yakıyo su anda.. enjektorlerınde ayarsızlık olabılır servıse degılde dısardakı ozel servıslere gıdıp bı kontrol ettırsen veya enjektör balansı yapan yerler var onlara göstersen aracı bence daha ıyı olur..

Yukarı Dön
renk1234 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı renk1234 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 Saat 15:59
kolay gelsın bnm 307 1.4 hdı aracım var 300 bın km de ama rektıfıye oldu aynı ses bendede vardı naptıysam kımse bısey dıyemedı gıttı turboyu degıstım 4 enjektor 0 aldım subap ayarları yaptırdım eksantrık mılıne falan bakımdı yag pompası falan derken 4 bın tl harcadım aracta ne ses ne o ne su ne bu var kopek gıbı gıdıo ve hıc sorun cıkartmadı muhtemelen enjektor gıbı senın sorununda yuzde doksan hatta yenılencek sakın revıze ettırme paranı cope atarsın ben 4 tane 1.300 verdım boshun senınkı daha pahalıdır ama olsn 2 ver bı daha ellemessın baya uzun sure bınersın pejocuguna :D
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2008 1.5BlueHdi Hakkında Yardım. son mesaja git 53 0 burakbb57
konu icon Peugeot 206 elektrik sorunu son mesaja git 412 1 Enesberk
konu icon Peugeot 307 Automatic gear fault son mesaja git 115 0 ardas06
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 4730 1 Arifolgunn
konu icon 5008 sürüş esnasında devir düşüşü son mesaja git 15221 1 Caglayan
konu icon Peugeot 308 T9 (MOTOR ARIZASI) son mesaja git 3148 2 tayfux
konu icon Motor arıza ve ESP ışığı yanıyor. son mesaja git 759 0 wallcan07
konu icon Motor arıza ve ESP ışığı yanıyor. son mesaja git 164 0 wallcan07
konu icon Yeni Aldığım 406 da V kayışı kopma sorunu son mesaja git 1233 0 UmutBB
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 1432 0 Sayokan
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 5036 1 Esat46
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 1821 1 pejodoktoru61
konu icon Klima sorunu son mesaja git 1406 0 Emrei
konu icon Peugeot 2008- Allure 2024 - Torpido aydınlatma yok son mesaja git 280 0 alibaba12
konu icon Stop halinde iken silecekler ve farların çalışması son mesaja git 5649 3 Deniz009
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 316 0 Esat46
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 29263 21 Doğancan
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 4980 1 tlgylmz308
konu icon Ankaradan Sezgin son mesaja git 3771 15 Ucemcskn
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 392 0 Aliyeşil
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 3
wallcan07 2
Enesberk 2
Esat46 2
pejodoktoru61 1
Sayokan 1
Atmaca1653 1
mete3838 1
UmutBB 1
ibalogy 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English