![]() |
|
aracımı kavga dövüş muayeneden gecirdim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 Saat 12:00 |
||
evet 106 quicksilver aracımı kavga dövüş sonunda muayeneden geçirdim... ilk muayeneye giderken ne olur ne olmaz diye araçtaki amerikan parkları söktüm , çamurluklardaki sinyaller direk parklara baglıydı onuda söktüm , daha sonra arka sol lastigim biraz kötüydü ne olur ne olmaz diye tanıdıgım bi lastikciden 4 teneke jant ve lastik taktım üzerine ve muayeneye gittim ... araçta spor yay , cam filmi , kat iptali , xenon sisler vardı... ilk gidişimde sag arka stopta 4 lüler yanarken parkları cok az kısıp acıyor diye ve arka servis fren etkisi düşük diye bırakmıslardı... daha sonra ben bilmeden bi ustaya gittim ustaa bana bi sürü masraf cıkarttı işte sol arka balataların bitmiş merkezi değiştiricez kampanalar değişmesi lazım filan çok masraflı olur kalın balata caktırıp hallederiz filan dedi çaktırdık bişeyler yaptı ama bu defa araba daha beter oldu arabayı fren testine sokup bu boyle gecmez dedi sinirlendim tanıdık birinden frenci ögrendim ... saolsun ustalar işinin ehli , kaldıgım muayene kagıdını aldılar baktılar dedilerki senin frenlerinde sorun yok normalde fren sapması %30 dan fazla olursa arac kalır (orda bi arac daha vardı frenden kalan kagıdına baktım %42 ile kaldı yazıyordu) neyse dediki bu fren etkisi dedigi olay frene basınca basınc barının yükselmesi gerek 400 ü gecmesi gerek sizin araclar 400 ü zor gecer cünkü fabrika cıkısı bunların boyle dedi...aslında sen muayeneden frenle kalmamalıymıssın adamlar işi bilmediginden bırakmıs seni dediler... daha sonra bi önceki ustanın aracı iyice dagıttını gördüm teste soktuk araba kalıyor sinirlendim dedim ne yapabiliriz dediler balataların filan kötü merkezlerini filan değiştirelim dandik merkez takmıslar böyle olmaz hepsini değişttirttim... daha sonra stoptaki işide hallettim ve dün muayeneye götürdüm aracımı...aracı tekrar muayeneye soktuk bende babamla kapıda bekliyorum adam fren etkisi düşük filan diyor dedim kardeşim bu arabanın fabrika çıkışı böyleymiş fren raporu bile getirdim sana usta diyorki ben basıncını yukselticek merkez takarım ama sonra fren yapınca arabanın g.tü saga sola atar...neyse ordan 2 kişi çagırdı bagajı açtı adamları bagaja oturttu gene test etti ben iyice sinirlendim geçmez böyle diyor hala...neyse babam o sırada müdürlerini çagırdı görüşmek için durumu izah etti arabanın herseyi değiştirildi frenlerde bişey yok fabrika çıkısı böyleymiş ozaman tüm 106 ların kalması gerek kardeşim bu nedir böyle filan dedi sagolsun müdür anlayışlı çıktı ordaki elemana arabanın bişeyi yok görmüyomusun kıllık yapma geçir dedi velhasılkelam kavga dövüşte olsa arabayı geçirttim boşuna bizleri uğraştırmışlar işi bilmeyen adamlradan dolayı böyle oldu ... şimdi aracım 2016 ya kadar muayeneli içim rahatladı vallahi aslında bizi araçların sorunu degil insanların işi bilmemesi ugrastırıyor bu arada yaylar yere cok yakın camlar filmli diye hafif kusur yazdılar son olarak katalizatör iptaline hiç bişey demediler xenon sislere bişey söylemediler bilgilerinize...
|
|||
i
![]() |
|||
![]() |
|||
ErdiCoskun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2014 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErdiCoskun
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Geçmiş olsun, bende geçen gün götürdüm, stoplardan biri yanmıyordu onu yaptırdım götürdüm, orda yanmamış, şansa bak, ağır kusur yazdılar, birde benim araç 206 cc yani 3+1, ben aracı yeni aldım, ruhsata 4+1 yazmış kamiller, ona da ağır kusur yazıldı, rapor verdiler 1 ay içersinde ruhsatı ve stopları halledip gitmem gerekiyor tekrardan, sadece 2 ağır kusur kontrol edilicekmiş.
|
|||
Peugeot 206cc 1,6 Şeytan Kırmızı
|
|||
![]() |
|||
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
||
evet sadece agır kusurları kontrol ederler 2. muayeneden eger 2. muayeneden kalırsanız tekrar muayene ücreti ödemeniz gerekecek biran önce halledersiniz umarım |
|||
i
![]() |
|||
![]() |
|||
ErdiCoskun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2014 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErdiCoskun
||
Teşekkür ederim, kısa süre içerisinde halledeceğim, 1 ay süre ile geçerli oluyormuş verdikleri rapor, üzerinde öyle yazıyor, peki bilginiz var mı bu ruhsat değişimini emniyetten yaparken para ödeyecek miyim ? sonuçta onlar yanlış yazmışlar, aracım 3+1 ama 4+1 yazmışlar, birde lpg mi işleticem tüm belgelerim hazır, muayene kağıdında yer kalmadığı için ek 1 formu da doldurdum, cebimden ne kadar para çıkar tahmini |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
||
vallahi hiç bilgim yok ama ruhsat yaparagı değişecegi için kesin ruhsat yaprak parası alırlar gerisi ile ilgili bilgili olan arkadaslar yardımcı olabilirler |
|||
i
![]() |
|||
![]() |
|||
206FR ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
hadi geçmis olsun artik muayeneden geçirmekte bir dert.
|
|||
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErdiCoskun
||
Teşekkürler |
|||
|
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
Geçmiş olsun.
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
||
geçmiş olsun..
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
||
Gecmis olsun
|
|||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||
senin duruma acıklık getireyim. bizim arabalar 4 kisilik. fabrika cıkısı ruhsatta 4 yazıyor zaten. demekki senin ruhsatın bir sayfası bir sebepten degismis. sayfa yenilenirken de arabaya bakmadan işlem yapılmıs. 5 kişilik diye basmıslar ruhsatın sayfasını. yapacagın islem basit. emniyetten randevu al internetten. ruhsat islemleri bolumunden. ertesi sabah git 10 dk da yeni sayfanı cıkarırlar. ruhsat sayfa bası 80 tl alırlar. yani 80 tl ödiyeceksin tek sayfa icin. bu kabahat senden onceki sahibine ait. buyuk ihtimal muameleciye yaptırdı islemi o da arabayo gostermeden 5 yazdırdı. |
|||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||
muayne kagıdında da mı yer kalmadı senin? araba kac model 2002 falan mı? o zaman sen 2 yapragıda yeniletecen 160 tl fln tutabilir. baksana bir ruhsatuna, muayne yapagı ile koltuk sayısı yapragı ikisi anı kagıtta mı, aynı kagıtsa 80 tl ile yırtarsın. benim ruhsat yanımda deil bakamıyorum suanda.
|
|||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |