![]() |
|
motor yıkama yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
by_cüneyt ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: z burnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_cüneyt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 Saat 16:25 |
teşekür ederim kardeşlerim ... fırsat buldukça elimden geleni yapmaya çalışıyorum ...
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben sonaxda yıkatmışdım 90 tl mi almışlardı golf için. Yaptıkları hiç bişey göremedim ekstradan normal araç yıkar gibi motora köpüğü sıktılar sonra tazyikli su ile durulayıp sildiler.Bir sorun yaşamadım ama yaşanılada bilirdi tavsiye etmem
Cüneyt abi maşallah tertemiz olmuş eline sağlık
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Eline sağlık Abi, güzel olmuş.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
güzel olmuş abi eline sağlık.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
by_cüneyt ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: z burnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_cüneyt
![]() ![]() ![]() ![]() |
sanırım bu resim size yardımcı olur motor temizleyicisini motor soğukken temizleyeceğiniz heryere sıkın ve sıkma işlemi bittikten sonra 5 dakika bekleyin kirler akmaya başlarken eğer varsa tanzikli hava püskürtün yoksa nemli bezle silmeye başlayın şahsen ben tanzikli havayı öneririm ulaşamıycağınız yerlere ulaşıyor saygılar...
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
aynen buğra'ya katılıyorum balata spreyi al tanesi 5 lira 2 adet balata spreyi 1 litre mazot al yağlı yerleri balata spreyi ile tertemiz yaparsınız, mazotu cam sil fıs fısları varya öle bişeyin içine koy plastik aksamlarada mazotu sık bir güzel sil emin ol daha iyi olur. yıkama yaptırdıktan sonra bu forumda bi çok kişinin sorun yaşadığına şahit oldum tavsiye edmem yıkatmanı...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Yıllardır aynı yıkamacıda motor yıkatırım en az 4 ayda bir yıkatırım henüz en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
aynen katılıyorum bir cok temizilik spreyi denedim. bu arexons motor temizleyicisi en iyisiydi. yıkamaya gerek yok samet'in de dedigi gibi sık bekle sil. hic bir zararı yok. görünümü sıfır motor yapıyor. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Motor yıkamayı tavsıye etmem eskı sıstem araçlarda belki beyin olmayan elektronık sıstemlerı az olan arçlarda belkı bır takım yerlerı koruyarak yapılabılır .Mesela geçen benzınlıkte bır 106 cı denk geldı aracı 10 numaraydı yıkama sırası beklıyordum şak kaldırdı kaputu Allah ne verdıyse tuttu suyu çalıştırdı gitti benim içim acıdı neyse daha fazla uzatmadan motor bölümünün temız gozukmesını ıstıyorsanız benım sıze tek tavsıyem arexons motor temızleyıcısı çok güzel bir sonuç sağlıyor tabı bu sprey ile beraber su temızlığıde olsa şahane olur ama bu urun tek başına bıle tatmın edıcı sonuçlar veriyor püskürtün bekleyın sılın tekrar püskürtün ve tekrar sılın sonuç olarak tertemız bır motora kavuşun hepsi bu.İşlemler sırasında uzun saplı yumuşak bır boya fırçası ve toz bırakmayan mıkrofıber bez kullanabılırsınız .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
İnşallah ilerki günlerde sıkıntı çıkarmaz, motor yıkama genelde tavsiye edilmiyor, özel temizle spreyleriyle temizlemek daha risksiz.
|
|
![]() |
|
DreamTeather ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2014 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DreamTeather
![]() ![]() ![]() ![]() |
S.a. , 2005 model 307 aldım.Motoru baya kötü durumdaydı.Yıkatmak istedim forumda sigorta vs. izole edin yazıyordu.Dışarıya güvenemedim servise gittim.Bir kaç işlem yaptırdım ,motoru yıkamalarını istedim.Adamlar hiç bir işlem yapmadan köpük ve suyla yıkadılar.Ya benim riskli bölümler kapalı :) ya da şanslıyım.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Araç orjinal ise (yani motor aksamında bir değişim yoksa)
-Motor beyni -Motor beyni sigorta kutusu -Akü Gibi kısımları bez veya havlu benzeri bir şeyle izole edin. Öncelikle motor temizleme sıvısını yoğun oranda püskürtün (aracın dış kasasına gelmesin boyaya zarar verebiliyor) fırça yardımı ile iyice kirleri çıakrtın. Sonra köpük attırın. Köpük 4-5dk aksın her yere nüfus etsin. Sonra basınçlı yıkmama tabancası ile basıncını düşürerek temizleyin. Su biraz daha aksın aşağıda yağlı duyun gittiğini göreceksiniz. Bezle sensörleri ve motorun metalik kısımlarını silin. Motoru 15dk çalışırın. Sonrasında isterseniz koruyucu amaçlı parlatıcı sıvılardan kullanabilrisniz ama ben tavsiye etmiyorum hem toz tutuyor hem de katman oluşturup sonrasında çirkin bir görünüm çıkarıyor. |
|
![]() |
|
ha bu arada cok bilincsiz yerler var onu soylim, bi yıkamacıda beyini izlole etmislerdi basınclı su ile yıkıyorlardı motoru ama acık hava filtresi vardı mantar sırılsıklam olmustu. ilk calıstırmada butun suyu motora cekmistir. muhtemelen arkadas aglamıstır. bilincsiz yıkamacı cok dikkaaaaat
|
|
|
|
![]() |
|
sigorta ve beyni izole etmeni tavsiye ederim, yoksa basına buyuk is alırsın. en güzeli cek bir avm otoparkına, motor temizleme spreyi var puskurt sil
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aynen öyle silmeye bile gerek yok..Hayatta işim olmaz
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
motoru suyla yıkamayı kimse tavsiye etmez. yıkamaktansa motor temizleme spreyleri var onla sıkıp sonra bezle silmek daha iyi.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
escape82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 150 |
arkadaşlar iyi günler 206 xs aracımın motor bölümünü temizletmeyi yıkatmayı düşünüyorum ne yapmamı önerirsiniz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |