![]() |
|
LASTİK EBATLARI YARDIM ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
abdullahaydn52 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: Ç Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı abdullahaydn52
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 Saat 10:34 |
|||
cümleten selamün aleyküm
arkadaşlar 206 için lastik ebatları ile ilgili bilgi danışmak istiyorum. aracımı 2013 nisan ayında tanıdıktan aldım. arkadaş araçla birlikte iki adet kar tipi lastik verdi. normal lastikler 175-65-14 kar tipi olanlar ise 185- 64 - 14. aldığım kişi bir kış boyunca kar tipi olanları öne takıp kullanmış. şu an bende böyle kullanıyorum. şu ana kadar bi sıkıntı görmedim ama aklımda hala soru işaretleri var. sizcede bi sakıncası olurmu. bilgilendirmenizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Düzenleyen abdullahaydn52 - 23 Ocak 2014 Saat 10:35 |
||||
PEUGEOT 206 1.4 HDI X-DESİNG
|
||||
![]() |
||||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
13 MM daha yüksek kar lastiklerin. haliyle dönme çapı diğerlerinden farklı olduğundan hız göstergeni yanıltır.
|
||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||||
![]() |
||||
abdullahaydn52 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: Ç Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı abdullahaydn52
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
yani hızlı gidiyorken yavaşmı gösterir yoksa yavaş gidiyorken hızlı mı gösterir? birde araca her hangi bi zarar verirmi?
Düzenleyen abdullahaydn52 - 23 Ocak 2014 Saat 11:23 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|||
ZArarı olmaz hocam. Siz aracın tekerinin dış çapını büyütüyorsunuz. Araç km hızını belirlerken tur sayısını kullanır şöyleki ,
Siz 175/65/14 ile giderken 60cm dış çapınız vardı ve bir turda 60cm yol alıyordunuz. Bunu zamanla oranlayıp kmh ve bu tur sonrası Km sayacınız gerçek oranda artıyordu. 100km gittiğinizde 100km değişecek Şimdi 185/65/14 olduğunda bu çap 73cm oldu siz bir turda 60 değil 73cm gittiniz. Bu gittiğinizden daha az yaznıyacaktır. KMH hızınızda aynı şekilde. 100km gittiğinizde 90kmlik bir değişim olacak kadranda |
||||
![]() |
||||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|||
![]() ![]() ![]() |
||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı abdullahaydn52
|||
yani ben kadranda 100 km. görüyorum fakan aslında 90 km. hızla gidiyorum doğru mu anladım.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|||
Hocam tur sayınız değişmeden daha çok yol alacaksınız bu da tabiki hıza etki edecek aynen bahsettiğiniz gibi olacak durum. |
||||
![]() |
||||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|||
Birde araç yerden biraz daha yuksek olur.
|
||||
110hp 1020kg
|
||||
![]() |
||||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|||
175-65-14 lastik ebatında 175 taban genişliği 65 yanak boyu 14te jantın inçi diye biliyorum. Siz 185-65-14 takarak sadece lastiğin taban genişliğini arttırmış olursunuz diye düşünüyorum. Çapa bi etkisinin olmaması gerekmez mi? Sonuçta sadece tabanı genişletiyorsunuz çapı neden artıyor tekerleğin?
|
||||
![]() |
||||
|||
65 bir uzunluk belirtmez taban genişliğinin yüzdesidir. yani 175/65 ile 185/65 in yanak uzunlukları farklıdır. |
||||
![]() |
||||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|||
Teşekkürler bunu hiç bilmiyordum ![]() |
||||
2004-X-Line 1.4HDi
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı abdullahaydn52
|||
185 olanlar gözle bile bariz büyük görünüyor zaten.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|||
Taban olarak bariz büyük evet ama çap olarak ben bariz denecek kadar bir fark göremedim. |
||||
2004-X-Line 1.4HDi
|
||||
![]() |
||||
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
|||
2001 206 xt 1.6 aracımın kapı içinde 185 65 14 yazıyor orjinal ölçüsü
|
||||
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
|
||||
![]() |
||||
|||
Doğrudur hocam. Sizin aracınızın rotasyon ölçüleir ona göre ayarlanmış demekki. |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |