![]() |
|
ŞEHİR İÇİ 7 LT !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
umut39 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 Saat 19:02 |
Arkadaşlar 206 1.4 hdi aracımı alalı yaklaşık 4 ay oldu.Aracımın şu anki km 147.000. ne yaptıysam yakıt tüketimimi şehir içi 7 lt aşağı düşüremedim.Tüm bakımlarını yaptırmama rağmen maalesef yakıt tüketimi düşmüyor.İstanbul trafiği evet yoğun ama bu tüketim sizce de çok değil mi ?Sizce bendeki problem nedir?Şimdiden teşekkürler....
|
|
umutucak
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.4 auris ile ben 3 aydır 6.9dan aşağı inemedim. 10000 bakımından sonra düşer dediler ama olmadı.
Tabi ben sert kullanıyorum bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Trafik olmasa da seri gidiyorum. 206 1.4 dizelle de 5li değerleri zor görüyordum. hele bir gece eğlenirken 8lt yi buldum. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bende 206 ile kışın çok sakin kullanmama rağmen 6.7 lt civarı yakıyordum, bence normal değerler.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hatta zamanın da şöyle bir konu açmıştım :)
|
|
![]() |
|
umut39 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
bazı arkadaşlar yazın düşeceğini söylüyor.Bakalım düşecek mi?
50 TL mazot ile 155 km yapıyorum.Enjektörlerde sorun olsa arıza cihazında gösterir mi?Cihazı bağladılar bir sorun gözükmedi.
|
|
umutucak
|
|
![]() |
|
Evet haklısın sanırım
![]() Düzenleyen umut39 - 20 Ocak 2014 Saat 19:35 |
|
umutucak
|
|
![]() |
|
Şehir dışı için de şöyle bir örnek vereyim...
|
|
![]() |
|
Gerçekten çok iyiymiş
![]() |
|
umutucak
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Pardon mazotu nereden alıyordunuz acaba?
|
|
![]() |
|
Gel İstanbul'a 1 hafta işe gidip geleyim gör ortalamayı :)
|
|
![]() |
|
Burası bam başka Onur, dün karşıya geçtim arkadaşın oğlunun doğum günü vardı, 1 saat 40 dakika sürdü 35-40 km yol.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Abi bana normal gelmedi. 1.6 110 hp hdi 307 ile 5.4 geçmedim şimdiye kadar. Forumdakilerde az çok nasıl kullandıgımı anlamıştır, hızlıyımdır. Size sunu söyleyeyim dur kalklarda, kalkış yaparken biraz dengesiz basıyorsanız gaza anlık tüketim 12 lt bulabiliyor, bu gibi şeylerde ortalamayı yükseltiyor. Bunları da göz önünde bulundurun.
|
|
![]() |
|
İstanbul'da sabır taşıyor Doğan, gaza dengeli basmak diye bişey yok zaten, bazen 1-2 araba öne geçmek için 1 vites sınırları zorlanıyor bazen uyuz olduğun birine yol vermemek için, bazen arkadan sürekli sellektör yapıp korna çalanlardan kaçmak için vs. vs.
Dün Volkan bizdeydi (volkanc2) onunla da konuştuk bazen ciddi ciddi arabayı satayım işe gidip gelmek için elektrikli bisiklet alayım, sağa sola da ölüm kalım olmadıkça gitmeyim diyorum. Benim için gerçekten taahammül edilmeyecek noktaya geldi İstanbul trafiği, araba kullanmak hayat da en keyif aldığım aldığım aktivitelerden biriydi saolsun İstanbul trafiği yüzünden bir yere gitmem gerektiği zaman canım sıkılıyor. Cuma günü Bağcılardan Sefaköy'e gittim 7 km 45 dakika trafik bi taraftan çocuk ben arabadan inecem diye bi taraftan afedersin sıkıştım bi taraftan :) lanet ettim.
Düzenleyen Serkan - 20 Ocak 2014 Saat 23:13 |
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
İstanbulda bi iş çıkışı köprü trafiğine kalmamışsınız demek oluyo bu :)
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
Haklısınız. İstanbul trafiği bambaşka. Duşunun ben İskenderun gibi bir yerde bunalıyorum, orada ölüm. İstanbul'da sabah 6-10 arası aksam 5-8 arası evinden ya da bulunduğun yerden çıkmayacaksın. Ama metrobus, metro gibi ulaşım araçları can orada, can :)
|
|
![]() |
|
İş çıkışı olmasına gerek yok artık, dün yani pazar günü saat 12'de paylaştım alttaki resmi, açıklamada görüldüğü gibi sinir olmuştum, otomatik araç falan hiç bişey fayda etmiyor artık.
|
|
![]() |
|
Serkan abicim, fakat arkadasınızında söylediği gibi hem pazar, hem hava güzel. Yani bu kaçınılmaz. Böyle bir günde arabayla çıkmayı göze alıyorsan, trafigide almışsındır. Gül ve diken misali :)
|
|
![]() |
|
İşte görüyosun Doğan halimizi, hafta içi mesai saati yüzünden trafik, hafta sonu gezmek yüzünden trafik, kısacası hep trafik hep trafik.
Edit: Çok sevdiğim bir çocukluk arkadaşımın oğlunun doğum günü için çıktım, yoksa gezmek için inan çıkmazdım :) Düzenleyen Serkan - 21 Ocak 2014 Saat 00:05 |
|
![]() |
|
Ama İstanbul Serkan abi ya. Güzel iste, tabi sen sıkılmakta sonuna kadar haklısın ona lafım yok. :)
|
|
![]() |
|
genel olarak opet ten alıyorum.
|
|
umutucak
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |