|
206 kapı ses yalıtımı :) |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Turgay_66
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 19:51 |
|
Arkadaşlar bugün havanında iyi olmasıyla kapılara yalıtım yapayım dedim söktüm kapı döşemelerini, en ince köpükten koydum döşemeyi kapatamadım daha ince olması gerekiyordu zorladım zorladım kapatamadım bende sinirlendim tekrar eskisini yapıştırıp taktım :D En azından kapı döşemesini sökmeyi öğrendim
|
||
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hacam köpük olmaz. Köpük şekillenmez kapıya göre sünger bari bir malzeme almanız lazım. YApı marketlerde bulursunuz ben 10mm lik thermaflexi oturttum hiç de sıkıntı yok 7mm önerdilerdi 10mm kalın olur diye
|
||
Turgay_66
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
Hocam köpük dedimde ben bildiğimiz köpük değil,sünger gibi bu ezilebiliyor,neyse bi ara uğraşıp yapacam ama kafaya koydum :)
|
||
|
||
Burak
MODERATOR P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
iyiymiş ya :)))
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Deneyım kazanmış oldunuz hiç klips kırmadınız heralde :)
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
|
Ben geçen hafta sonu bagaj dahil ne kadar sökülebilir yer varsa söküp ses yalıtım süngeri döşedim. Bundan öncesinde aslında bituself ile uygulama yapmak istiyordum ama bulamadım. Gözümle görmeden almam hesabı oldu biraz. Ses yalıtım süngerlerini tekzen den aldım. Ayrıca site sponsorundan kapılar için klipsler aldım eskidikleri için sökerken kırılabiliyorlar ayrıca yenisini takınca daha bir sağlam olacağı kesin. :) Bagaj kapağı dahil sünger döşedim. Bagaj kapağından gelen tıkırtıyı bagaj kilidinin karşılığını biraz aşağıya çekerek hallettim. Baya bir ses kesildi. :)
|
||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
||
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
|
izolasyonla ilgili şuradaki ilanı ve yapılan çalışma örneklerini inceleyebilirsiniz;)
http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=2267.0 Düzenleyen barishrocker - 16 Ocak 2014 Saat 20:23 |
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Şu malzemeleri alabileceğimiz bir yer söyleyin de biz de bir girişelim şu işe. Aklımda uzun süreden beri.
|
||
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bu adam ne yapmış ya arabayı komple kaplamış hem de kat be kat :)
Bize herhalde sadece Bitüself lazım onu da internette satan bir site bulsam 20 ya da 30 cm enlisinden 5 metre falan alacağım. |
||
furkanyakar
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
|
bu işi bende araştıryorum. ses sisteminin zıngırdattığı yerler canımı sıkıyor :)
|
||
|
||
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
|
Benim kapılarda kullandığım sünger bu 5 ve 7 mm olanı var. 7 mm biraz kalın geliyor ama 5 mm iyi kapılarda dikkat edeceğiniz kısım kilit mekanizmasını sıkıştırmaması uygularken kilit tellerinin geçtiği yerleri keserseniz sorun kalmayacaktır yoksa kapılar açılmıyor :)
Buda kapılarda kullanılan klips her kapıda arka kapılarda 8 ön kapılarda 7 tane var ona göre satın alırsınız 3-5 tane de fazla alın ne olur ne olmaz :) Düzenleyen rifatseker - 17 Ocak 2014 Saat 09:17 |
||
||
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bunları hemen kaydettim de sanki bir şeyler daha lazım gibi. Bu sünger kendinden yapışkanlı değil muhtemelen. Bunu http://www.tekzen.com.tr/urun/cift-tarafli-bant-25cmx10metre-77778 ve http://www.tekzen.com.tr/urun/ceresit-ct-10-ceretec-izolasyon-sivasi--620227 bunu almamız gerekmez mi?
|
||
rifatseker
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
|
Yapılacak işlemin bir standardı olmadığı için uygulanacak malzemeler değişiklikler gösterebilir. Bu işi kendi başına yapan bir çok insan ve kullandıkları malzeme çeşidi çok fazla bunların arasında aklınıza en yatanları toplayıp yapmak gerekir. Ben ileride tekrar açıp bitümlü bant ile titreşimi azaltmayı planlıyorum.
|
||
||
Turgay_66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
Yarın tekrardan bi girişim yapacam bakalım Herkese kolay gelsin :)
|
||
|
||
Turgay_66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
|
||
|
||
bluemoon
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2014 Konum: İstanbul- Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi benim kırık yaa onları nerden bulabilirim alabilirim :))
|
||
BlueMoon
Dürüstlük Erdemliktir , Her Zaman Bekleriz... |
||
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
|
sadece sünger koyarsanız ses izolasyonunu sağlarsınız ama zıngırdamayı engellemek için kendinden yapışkanlı mebran yapıştırıp sonra da ısı tabancasıyla veya kurutma makinesiyle iyice ısıtmanız lazım. benim araca uygulattım. kapılar maşallah tank gibi oldu. kapıya dışarıdan vuruyorum taş gibi oldu. tabii ki o tarzdaki bir kapı hoparlörün titretmesiyle de ses yapmıyor:) bagaja ve kapılara uygulamanızı tavsiye ederim. yukarıda verdiğim linki incelerseniz yapılan uygulamaları görebilirsiniz. ayrıca toptancısından toplu şekilde alıp kargolama işlemlerini de yaptılar oradan;)
|
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
Turgay_66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
ses yalıtımını ön kapılara yapmış bulunmaktayım :D 3 kere söküp taktım ama en sonunda yaptım,eski yalıtımı attım yeni biraz daha kalın ısı yalıtımda kullanılan malzemeden kullandım,şoför kapısında hiç yalıtım yokmuş aldığım adam sökmüş galiba :D farkedilir derecede faydası oldu :)
|
||
|
||
CrimsonChild
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı CrimsonChild
|
|
Gayet başarılı ve güzel olmuş, eline sağlık. Sanırım 206'larda yalıtım sorunu var, motordan gelen sesi içeriye veriyor.
|
||
1999 / 106 1.4i XR / ATEŞ KIRMIZISI.
|
||
Turgay_66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |