![]() |
|
Şaşkınım Hem Çok |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
vodkaburnblue ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2013 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vodkaburnblue
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2013 Saat 00:29 |
Merhabalar iyi forumlar öncelikle;
Arkadaşlar aracım peugeot 206 1.4 x-line.Yakıt tüketimi şehir içi 40 kuruş du taki son bir haftaya kadar.. Aracım 3 kez yolda bıraktı beni, ilk ikisinde olur diyip geçiştirdim ama bugün soğuk havada benzinim bitince artık sabrım tükendi. Dün atmış olduğum 10 liralık benzinim yetmedi.Normal de 10 liralık benzinle; 25 20 liralık benzinlede 50 kilometre yol yapıyordum ve hep hesap kitap yaparak kullanırım arabamı.Kısacası dün 10 liralık attım biraz önce 16 kilometredeydi ve yolda kaldım.Allahtan benzinliğe yaklaşmıştım.Yaklaşsan ne çağre mesafe olunca mecbur şişeyle doldurmak zorundasın onuda kavga dövüş zor aldım. 2000 devirde kullanıyorum normalde.. 3 gün önce 10 liralık benzin; 18,9 kilometre 1 gün önce 10 liralık benzin; 16.1 kiloemtre Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
|
vodkaburnblue ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2013 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vodkaburnblue
![]() ![]() ![]() ![]() |
yorumunuz için teşekkür ediyorum.Sürekli 10 liralık 20 liralık benzin atıp parama kıyamıyorum demiyorum :) yanlış anlaşılmasın sakın son günlerde bu durumlardayım sadece ve yakıt tüketimi bu şekilde olunca bilgi almak istedim, sanırım doğru söylüyorsunuz.
Birded lpg yok aracımda,Malum benzin 5 lira garçi lpgde 3 lira oldu.Sizce lpg taktırmalımıyım yoksa fazla bi fark yok diyip benzine devam mı etmelimiyim.
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bence şu saatten lpg olayına girmenin hic bir anlamı kalmadı
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
10 lira benzin mi olur ya hocam sat o arabayı yada elektrikli bisiklet al ona bin :D 50 lira al bi çeyreği gör tam en alt çizgiye gelince de benzinliğe git 10liraya ibre kımılmadaz bile şuan 0,365 yakıyo kış dolayısıyla
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
Benim en son hesaplamamda 60 kuruş yakıyodu 1.4 benzinli C2'im, haftasonu bujileri değiştirdim subap-sibop (nasıl söyleniyorsa artık) :) ayarı yaptırdım ve 100 liralık benzin aldım ışık yandığında bakalım kaç km gitmiş olucam merakla bekliyorum, bir yandan da ışık yanmasın istiyorum sonsuza kadar :))
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Benzin pompasına zarar vermiş olabilirsiniz,(deponunun içinde bir kere 100 tl' lik alın yarım depoya gelsin, sonra çeyreğe düştükçe bu sefer 10-20 tl' lik yakıt alın. Bi nevi herzaman çeyrek sankı 0 gibi düşünün. (muhtemelen deponuzda balçık gibi pislikler bulunmakta ve 10 tl' lik aldığınız için randıman git gide düşüyor). Bu konuyla tamamen alakasız bujileri değiştirme vaktinizde gelmiş olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vodkaburnblue
Hepinize yorumları için teşekkür ediyorum.Önerilerinizi dikkate alacağım :)
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
hocam eğer sürekli dediğin şekilde alıyorsan benzini benzin pompasını yakma ihtimalin %70 :) bence en almaya 40-50 liralık alki hem pompan zarar görmesin hemde unutmayalım arkadaşlar nekadar fazla yakıt alırsanız okadar fazla km yaparsınız az yakıt alımında arac kendini aldınız benzine göre ayarlıyor.
deponun içinde kalıyor pisliği felanda oluyor zamanla bunların hepside zamanla araca zarar veriyor... ve kışın aracın yakıtı artıyor denendi görüldü
![]() |
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
aracı fulleyip denemen lazım.10tl lik benzile 19km gitti 16km gittim pek tutarlı olmaz düşüncesindeyim.
|
|
110hp 1020kg
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
maddi durumunuz suan ne durumda bilemiyorum fakat aracınınızn ne kadar yaktıgını ogrenmek istiyorsanız. aracınızın depoyu fulleyin bi kerelik. 100 km kullandıkan sonra sehir iicnde, hemen aynı istasyona girip bir daha fulleyin 100 km de kac para benzin odediginiz cıkar ortaya. en mantıklı cozum budur. bu arada kıs ayındayız fazla yakar benzin. arac tam ısınmadan kısa mesafeler kullanıyorsanız o da fazla yakar. lpg demissiniz, takan arkadaslar kullanmaya devam etsinler fakat bu saatten sonra yeni lpg taktırmak bence cok sacma, pek bir espirisi kalmadı o isin. benzin isigi yanarak fazla kullanmamaya dikkat edin. saygılar.
![]() |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
soğuk havalar bu kadar fark yapmaz başka bir sorun olmalı ( hesaplamada hata yoksa) Yakıt aldığınız yer farklı mı? Son zamanlarda araç bakıma girdi mi? |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
zamlardandır o
![]() |
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
çözümü var volkan içerden ampülü sök tamamdır ömür boyu yanmaz
![]() |
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
hesaplamada hata yoksa değil var, oyle 10tl ile olmaz bu is.. bu arada forumdaki cogu konuyu okuyun herkes soguk havada aracın fazla yakıt kullandıgından sikayetci kendi gorusum deil ortak bir sonuc bu. |
|
![]() |
|
VLKNYKSLN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VLKNYKSLN
kardeşim depoyu fulllet sonrada kullan 1 ay mı artık ne kadar dayanıyorsa yakıt derdin olmasın.Ben fulletiyorum 1 aydan fazla kullanıyorum.
|
|
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
10 liraya 2, 20 liraya 4 tl benzin alınıyor.
arabalar en kötü kışın 10-11 lt yakıyor şuanki verilerin normal.
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
fazla yakıp yakmadığını az yakıt alarak anlayamazsın herkesin dediği gibi soğuk havalarda durkalkta fazla sarfiyat olur bide az yakıt alarak sürekli depo dibindeki yakıtı kullanmak motoruna ve parçalara zarar verir aynı firmadan ve çok satış yapan firmayı tercih etmek lazım beklemiş yakıt kullanmamak için
|
|
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
En sağlıklı ölçümü full depoyu bitirmekle yaparsınız.
Deponun 2. yarısı ilk yarısından daha uzun gider göstergeye bakacak olursanız. Anlık tüketim de aldatıcıdır. Diğer önemli konuyu diğer arkadaşlar söylemiş. Gösterge çeyreğin altına düşürmemeye çalışın. Depoda yakıtın üzerindeki pislik enjektörleri tıkayabilir bu da sıkıntı demek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vodkaburnblue
ilgi ve alakanız için hepinize teşekkür ediyorum tek tek okudum ve artık depomu çeyrekten aşağı kullanmamaya gayret ediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |