![]() |
|
yağ kaçırma ve hararet gösterge derecesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 Saat 01:13 |
en son 10 bin bakımında motora biraz fazla yağ koymuşlar seviye çubuğundaki yağ A nın tam üstünde idi 7 bin km kullandım şu anda B seviyesinin biraz üstünde şanzımanla alaklı problemden dolayı yüksek devirlerde kullandım aşağı yukarı 500 km olmuştur
yağ kaçırma olayıda bu şanzıman probleminden sonra başladı veya önceden belki çok az vardı şimdi bayaa sızmış hararet hiç olmadı trafikte sürekli göstergeleri takip ederim. yağ koyduğumuz kapaktan kaçırıyor olabilirmi hiç bakmadım şimdi aklıma geldi :) servisteki usta sibop kapağımı contasımı ne değişmeli dedi tam anlamadım. 1. resimde vidaların hemen üstünde bi parça var ince metal gibi bişey o parçayla sanki daha önceden oynamışlar yani düz değil böyle yamuk yumuk çekiçle teneke parçasını düzeltmeye çalışırsınya aynı o şekil duruyor. ordan şüpheleniyorum ustanında bahsettiği yer orasımıdır. birde hararet göstergem motor ısındıktan sonra sürekli 120 derecede sabit bu normalmi? göstergede enson 140 derece var. egsozdan duman veya yanmış yağ su gibi şeyler çıkmıyor görmedim. ![]() ![]() ![]() araç lifttte iken alttan çektiğim resim enson bayaa yağ kaçırmış.
Düzenleyen mami202 - 06 Kasım 2013 Saat 01:18 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Üst kapaktan sızdırıyor hocam, hararetin 120'de kalması normal değil normal şartlarda 90 derecede çalışır.
Ek: Lifteki resmin biraz daha geriden çekilmişi varmı? Karter contasından da sızıntı yapabilir. Düzenleyen Serkan - 06 Kasım 2013 Saat 02:01 |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
liftteki resim biraz daha geriden çekseymişim iyi olcakmış başka resim yok.
işyerindeki eleman senin araç 2,0 motor büyük 120 lik müşür vardır diyo nederece doğru bilemedim. sabah bi kontrol edeyim yağ kağağının etrafında sızma belirtileri varmı bakayım. göstergenin 120 derecede olması anormal ise - normal seviyede olması için ne yapmak lazım yani yarı motor yaptırma gibi külfetli bi sonucu varmıdır?
|
|
![]() |
|
alicanakca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2013 Konum: kktc Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicanakca
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
o aradaki contadır kardeşim senin hararetle ilgili bi probleminden dolayı o contayı yakmışsın açılıp o contayı değiştirmen lazım.zaten o contanın görevi ordan yağ sızmasını engellemektir.ama contayı yenilemen yetmez hareret problemininde sebebini bulup yaptırman lazım yoksa yine aynı olur
|
|
![]() |
|
araba servisde zaten yarın servisden çıkacak bu sorunu söylememiştim bunuda belirteyim ustaya yarın birgün daha büyük problem çıkarmasın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |