![]() |
|
Trafik/Motor/Sinir/Stres |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 16:24 |
|
Hergün Servis ile Gidiş Acıbadem-Levent 1 saat , Dönüş Levent-Acıbadem 1.5 saat hergünümün 2.5 saati yolda geçmekte. Yılda 600 saate denk gelmektedir. Yani her yıl için haftanın 5 günü çalışarak 25 günüm yolda geçmektedir. Eğer Motor kullanırsam Sabah gidiş 15 dakika Dönüş 20 dakika' dan. Yılda 140 saate denk gelmektedir. Yani eğer motor kullanırsam her yıl için haftanın 5 günü çalışarak 5,8 günüm yolda geçmektedir. Eğer servisi bırakıp motor kullanırsam 1 yılda kazanacağım fazladan gün sayısı 25 - 5,8 = 19,2 gün Başlangıç için düşündüğüm motor; Çok muallakta kaldım. Bunun kışıda var düşüncesi beynimi kemiriyo fakat bir yandanda tulum kullanırsın olum demedende kendimi alamıyorum. Detay olarak İstanbul trafiğinde çok ama çok sinirleniyorum. Sinirlendiğim konu daha çok akşam iş çıkışı saatlerinde tek başına araç kullanan şöförler, müdürler, yöneticiler, satışçılar. Yani sırf şirket araç veriyo diye vurdumduymaz tavırlarla ben eve kıçım rahat gidiyim gerisi önemli değil isterse Silivri'ye kadar trafik olsun düşüncesi. (2004'ten beri araba kullanıyor olmama rağmen zorunlu haller dışında karşıya sabah ve akşam çıkış saatlerinde arabayla gitmemeye çok büyük özen gösteririm) Sizce Full Kilit trafikte (bildiğimiz boğaziçi köprüsü trafiği yürümüyor o şekil düşünün) günde 14 km gidiş 14 km dönüş en sağ şeritten saatte 40-50 km~ hızlarında gitsem güvenli olur mu? Bu konuda tecrübeli /tecrübesiz arkadaşlardan yorum/öneri rica ederim. Not: Motor düşüncem sadece zaman kazanmak/stres azaltmak amaçlı haftaiçi işe gidiş geliş içindir haftasonu 106ma bineceğim Saygılarımla.
Düzenleyen dogan106 - 31 Ekim 2013 Saat 16:28 |
||
![]() |
||
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yaklaşık 2 yıl motorsiklet kullandım basit çin mallarından 150lik şuan arabamız olmasına rağmen motoru hala satmadım ve çoğu zaman motoru kullanıyorum yine. fakat kışın ciddi anlamda motor zor alıyor lastikler inanılmaz derecede kayıyor, iyi kullanırım falan diyen ben bile düşmüştüm:) Yazın motor kışın araba derim herşey zamanında güzel. Bu arada gösterdiğiniz makina harika
|
||
![]() |
||
|
Çok teşekkürler birde. Çin malı motorlarda satılıyor 2bin -3bin tl' lere (çok fazla çeşit var) bu Çin malı motor klasmanında ucuz ve güvenilir bir marka var mı bildiğiniz?
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Bende 3 yıl boyunca aynı yol sıkıntısını çektim gidiş 1.5 saat dönüş 1.45 saat,(Yenibosna -mimarsinan) hanımda hergün 30 dakika gidiyordu,(yenibosna-güneşli) sonra bi fedakarlık yaptım evi hanımın iş yerinin yanına taşıdım ve 30 dakikayı da kendime ekledim, 3 ay dayanabildim sonra da işi eve yakına taşıdım,(Başka bir işe girdim) çok şükür 5 senedir rahatız, Eşimin işi 200 mt benim 4 km trafiksiz yol en fazla 10-12 dakika.
Motor konusuna gelince Doğan, kesinlikle düşünme derim, hele ki boğazı geçeceksin, uzak dur bence, motorlara trafikte ne kadar saygı gösteriliyor az çok bilirsin.
|
||
![]() |
||
|
Ne biliyim abi, bende kesin kaza yapıcağımı bildiğimden 40-50 km yukarı basmamayı düşünüyorum. O sebepten hep 125lik motorlara baktım. Ki istesemde basamam gibi geliyo boğaz köprüsü trafiğinde.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Serviste uyumaya alış bence, en azından geçen zamanın farkında olmazsın, metrobüsle, tranwayla sarmaş dolaş gidenleri düşün :)
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
Bence hiç aklından bile geçirme istanbul trafiginde motorlulara pek saygı gösterilmiyo
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
motor kullanmadım ama kışın sıkıntılı olmazmı birde trafikte gerçekten motor sürücülerini görmeyenlerde var ki en büyük problem de bu zaten.
|
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
siz istanbulluların işi zor be abi..
![]() |
||
![]() |
||
|
İddia ediyorum o bedavacıların değil mahallesinden, apartmanlarının bodrum katından metro kaldır şirkete götürücek şekilde gene sadece şirket araba veriyor diye arabayı tercih ederler. Sonuna kadar haklısın
Düzenleyen dogan106 - 31 Ekim 2013 Saat 20:10 |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
abi allah şifa versin sen tamamen sıyırmış durumdasın :))) bence işi bırak
![]() |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
|
Recepten kesin çözüm:)
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
YADA BENİM GİBİ YAP KANAT MODU TAKTIR SERVİSE :)
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
|
Aman diyim çin malı almayın honda alın 2. el alın baktırın ama honda falan alın :) cidden çok çektimm:)
|
||
![]() |
||
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
|
kışın motora binilecekse Honda activa schooter tavsiye ederim hem yakıtı iyi hemde kaportası saçtır sağlamdır ve önüne ayrıca rüzgar kesici siperler ve özel su yağmur geçirmez önlükler satılıyor ayrıca lastikleride metzeller takarsan hayatta kaymaz kar hariç tavsiyem schooter dır 90 km kadarda hızla gidebilirsin
|
||
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
|
hocam boğaz köprüsünün rüzgarı fenadır motoru düz tutmak bile kışları çok sorun, birde ortalıkta koca arabayı görmeyen kör şöförler varken motora bineceksen 5 kat daha dikkatli olmak gerek....
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
|
Çok tşk ederim tavsiye için. Hemen netten araştırıyorum motoru.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
İki iş arkadaşım (birisi arabasını sattı) şu motoru aldı;
http://www.honda.com.tr/motosiklet/scooter/pcx Çok pratik ve tam şehir içi aracı, tabii bizim buralarda 12 ay biniliyor. |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
|
Çok güzel motormuş. Fiyat olarakda bana uyuyor, cc olarakta. Teşekkürler.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |