![]() |
|
Direksiyon sargısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 11:44 |
Aracımda airbag ışığı bazen yanıp sönüyordu son 1 haftadır yanık kaldı artık sönmüyor. Bilgisayara bağlattık ve direksiyon sargısında sorun olduğunu öğrendik. Bunun tamiride yapılıyormuş kompleside satılıyormuş ama garantisi yok deniyor. Sizce ne yapmalıyım? Birde Com 2000 yeni kol alıp elinde içi sağlam eski kolu olan varsa onun sargısı benim araca takılabilirmi. Aracım 2011 c3 ama kol peugeot 206 307 lerle aynı.
|
|
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam normal com2000 kolları nasıl bilmiyorum ama, 2008 yılından sonraki yağmur ve far sensörü olan com2000 kolları 2008 modelden öncekilerden farklı, 2004 model 206'ım ile şuan kullandığım 2008 C3'ün kolları aynı değil
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Foto var mı foto ?
Bir de hata aratırken lexia ile mi arattınız ? Hangi kodlu parça çıkıyor ? |
|
![]() |
|
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kollar görünüş olarak aynı, benim arabada yağmur ve far sensörü yok sis lambası var. Sinyal kolunun düğmesi yok. yağmur sensörlülerde auto bölümü var far sensörlüdede düğme çalışıyor. O kolu taksam galiba uyar.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Arkadaş selamıyla airbag işi yapan biryere gittim. Program galiba pp 2000 gibi birşeydi, peugeot ve citroen içinmiş. Sürücü hava yastığı ateşleyicisi gibi birşey yazdı oradaki arkadaş sargıdan olduğunu söyledi. İstersen tamir ederim 150 tl ye dedi ama garanti veremem 1 hafta sonra yine aynı arızayı yapabilir dedi. Kollarla beraber 350-400 tl ye alsan daha iyi olur dedi. Şu an fotoları yok bir ara ayarlayıp eklerim.
Düzenleyen ömer_tarsus - 28 Ekim 2013 Saat 13:39 |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Kol bununla aynı, sinyal kolunun ucundaki auto yazısı ve ok yok birde silecek kolundaki auto yazısı yok
http://bartebben.com/parts/citroen/c5/relays/switch-combination/com-2000-rw-achter-wisser-v(0-auto-1-2)-l.%3E%3E(auto)-.html |
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
hocam arıza tespit cihazının ismi lexia, kullandığı program ise peugeot planet 2000. direksiyonun altındaki com 2000 (command: kumanda etmek). içindeki sargı denilen devrelerin bulunduğu şerittir.
bence bu işi bilen bir elektronikçiye tamir ettirmeye çalışın çünkü com 2000 yenisi pahalıya gelebilir. her aracın donanımı aynı olmayabilir çıkma da riskli.
ayrıca direnç koyup ışığı söndürme yoluna gitmeyin, yapılan işi takip edin. direnç koyma 5-10 tl lik iş bile değildir bence.
airbag hatasını çözdürdüm ordan biliyorum. 100tl ücret aldılar.
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Bende yapılmasını istiyorum ama 150 tl verip 1 ay sürmeden bozulmasını istemiyorum o yüzden düşünüyorum. Yapan kişi garanti verseydi o an yaptırırdım.
|
|
|
![]() |
|
slbn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2013 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
aynı sorun benim 2002 model 307 otm XT aracımda da var. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çözüme ulaşırsanız buradan paylaşın lütfen.
|
|
2002 307 1.6 XT PREMİUM OTOMATİK ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |