![]() |
|
Basit Bir İki Soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mermi6458 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mermi6458
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 Saat 03:21 |
ali abı senın bu bıtmek tukenmek bılmeyen anlatım tarzına hastayım ıyıkı varsın abı :=)
|
|
mermiii
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
NidderuN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
up
|
|
![]() |
|
NidderuN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
@Alicilik
Hocam özellikle sen çok güzel bilgiler verdin teşekkür ederim. Şimdi bana şöyle anlayabileceğim şekilde bir liste verebilir misin, gidecem ne yazdıysan ondan alacam. Dün Bim de 10 TL'ye bi set gördüm ucuz diye aldım(Oto Şampuan,Jant,İç Cila,Parfüm). Bugün fırça, 2 kova su 4tane bezle birşeyler yapmaya çalıştım ama berbat oldu. Hiç içime sinmedi. En iyisi ustası bana versin şöyle hoş bi liste, kovasından fırçasına sıfır alayım işime bakayım. Birde tavanı yıkamak falan çok zor kovayı maşrapa ile mi kullanmak gerek fırça ile mi falan hiç anlamadım valla ne zor işmiş... |
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
eğer mümkünse aracı kapıda güneş altında yatırmayın bu bile başlı başına boyanın torpidonun ve döşemelerin ömrünü uzatır
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Çizme olayını bir başka yerde açıkladım. Aracın boyasını çizmek öyle kolay değildir. Bez sünger veya fırça çizmez. Çİzen aracın veya bu materyallerin üzeirndeki toz veya partiküllerdir. Yumuşak yüzeyli bir temiz fır.ayı yine temiz bir arabaya tüm gün sürtün çizilme olmaz. Ama araba da veya fırçada kir varsa bu muhakkak çizmede rol oynar. Çizmesi için illle büyük parçaya gerek yok. Güneş yansımalarında görülen radyal çziikleirn sebebi de küçük materyallerdir. Bu yüzden en sağlıklı yöntem iki kova ile (kovaların tabanında süzgeç olacak) temizlik yapmak. Eğer araç çok çamurlu ise mümkünse basınçlı su ile AŞAĞIDAN başlayarak yıkanmalı. Sonrasında muhakkak çift kkova köpük yıkanmalı. CAm ve aynaya ayrı aracın yüzetyine ayrı bez kullanılmalı cam bezi statik anlamda elektriklediği için su almayı engelliyor. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Merhaba; Benim düşünceme göre, sünger , fırca, bez hepsi arabayı çizer cünkü ıslanmıs tozu kullandıgın mazlemeyle hafifte olsa bastırarak temizlersin. Buda tozun arabanı çizmesine neden olur. Gene kendi düşünceme göre en iyi arabaya yıkamak Su+Köpük tekrar su, ve bu işlemi birkaç defa uygulamaktır(yanılıyo olabilirim)
|
|
![]() |
|
Hocam iyi güzel anlatmışsın da valla gözük yemedi , arabada siyah gerçi bakmak lazım ama kış da geldi ilkbahara doğru alayım ben bu alet edevatı. Şu makina için bir sorum var son olarak, marka model ve nereden alabileceğim hakkında bilgi verir misiniz, ankaradayım. |
|
![]() |
|
Almak istediğiniz ürünlerin bir çoğu yapı marketlerde mevcut ama siz daha çok seçenek istersneiz Hepsiburada gibi sitelere bakmalısınız.
Aracınıza uygun keislmiş paspaslara bakılabilir. Automix tavsiye ederim kokusuz kauçuk paspasları baya kullanışlı ama incedir 2-3 yılda delinir. Göğüs için Turtle wax F21 piyasda 15-23tl arası köpük durulama kurulama işlemleri için makine kullanmanız gerekir piyasada 150den başlayan fiyatlarla basınçlı yıkama makinesi var hobi amaçlı yapmak isterim dersneiz güzel bir hobi. Yok maddiyat çok derseniz eğer; -Süzgeçli yıkama kovası (2 adet) -Solucan ve yıkama eldiveni -Cilalı şampuan (cila yumuşatır) -Kurulama havlusu (autocsi 50*70 havlusu var şiddetle tavsiye) -İsteğe göre kurulama yaparken hızlı cila atılabilir (hoş bir parlaklık bırakıyor) (sonax tavsiye) -cila pedi Eğer aracınız aşırı kirli isee bir benzinliğe gidip önce yukarıdan aşağı basınçlı su ile kirini atın. Sonra bahsettiğim kovalara ilkine az ölçekli diğerine daha fazla ölçekli şampuan katıp köpürtün. az olanla kirli aracı hafif hafif kirini indirin (basınçlı makine yüzeye yapışan kiri alamaz) eldiveni her batırdığınızda bir iki kere indir kaldır yapın üstündeki toprak kir dibe düşsün. Sonra diğer çok şampuanlı (aşırı olmasın tabi sonra durulama sıkıntı olur ) ile köpüklü köpüklü hafif ovarak yıkayın. saf suyu mümkünse çarptırarak durulayın aracı kurulamaya başlamadan önce hızlı cila aldıysanız aracı bölgelere bölün ve hızlı cilayı bir bölgeye çokhafif sıkıp ped ile yayın yadıktan sonra yüzeydeki suyun azaldığını çabuk uçtupunu göreceksiniz o yüzden hemen bez ile silin yoksa leke kalıyor. Sonrasında harika bir görünüm olacaktır. Bunlar çok külfetli ve yorucu işler ama ben isteyerek ve severek haftada bir günümü buna ayırıyorum ev bark çoluk çocuk olmayınca :D varım yoğum arabam :D |
|
![]() |
|
solucanlı eldiveni,kauçuk paspas,Ön göğüs için parlak olmayan bir koruyucuyu nereden temin edebilirim, fiyatları nelerdir. köpük-durulama-kurulama olayında Köpüğü nasıl yapacağım ? Durulama su ile tekrar üstünden geçme ? Kurulama'yı nasıl birşeyle yapmak gerek, bez olmaz diyorsunuz sanırım? Döşemeleri detaylı nasıl temizlerim, üstüne nasıl bir koruma atılabilinir ? |
|
![]() |
|
Hocam başlı başına bir makele yazılır bu sorulara;
Yıkama için şu başlığa bakabilirisniz.. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25505&title=karcher-basnl-ykama-geldidenendi araba hurda bile olsa fırca-sentetik sünger kulanmam. solucanlı eldiven fln kullanılabilir. Çok çamurlu olduğunda önce su ile yumuşatın sonra köpük-durulama-kurulama yapın. Durulama çok önemli. Araçtakir kalamamlı kalırsa kurulamada bez alır biz güzel çizer arabayı. Cruise için 4.vites de olmanız gerek 4. vitese çıkıp artı eksi birine basın aktif olur o anki hızınıza sabitler. Temiz tutmak için, -Kauçuk paspas -Ön göğüs için parlak olmayan bir koruyucu. -Döşemelerin detaylı temizliği ve üstüne koruma atılması -Aracın iyi bir pasta cila ve sonrasında koruma ile korunması. |
|
![]() |
|
Öncelikle çok tecrübesiz olduğumu ve konunun dalga maksatlı açılmadığını belirtmek isterim. Sorularım şunlar, 1-307, siyah aracımı nasıl çizmeden yıkayabilirim, köpükmüş suymuş fırçaymış yada süngermiş neler kullanmam lazım ve onu nasıl yaparım. 2-Araçta hız sabitleme sistemi var ama o aktif mi değil mi nasıl anlarım ? 3-Genel olarak aracı temiz ve iyi kullanmam için ne önerirsiniz ? D.N.:Araç 2008 model, 34bin km'de. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |