![]() |
|
Xenon hakkında ( resimler eklendi ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 Saat 20:41 |
Biraz pahalı ama ben araçlarımda sürekli olarak phılıps kullandım. Seti en son 407 için sorduğumda 425tl idi. canbus özellikli olanıdır. Benim yıllardır iş yaptırdığım gülsuyundaki elektrik ustası kardeşimin tavsiyesi.
|
|
![]() |
|
ERDİNÇ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: istanbulesenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
markasını sormadım ama geçen hafta patlayan xenon farımı götürdüm adam gösterdim aynısı varmıdır die var ama aynı marka değil dedi 8000k fark olurmu yanmalarda die sordum olmaz dedi tek xenon far ampul 50 tl 2 yılda garanti veriyo bence marka yerine garanti vermesi daha iyi :)
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
amerikan park dediginiz sinyal lambalarının oldugu yerde devamlı yanan mı? sinyal verirlen ne olucak yanıp sonuyor mu ozaman?
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende suzuki scooter var japon malı ama çin de toplanmış. Ben japon malı sağlamdır diye aldım:)Capon sa korkma Japonya da toplanmış Çin malı olsaydı bile yolda giderken egsoz falan düşerdi sanırım
![]() |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
geç de olsa fotoları ekledim :) sislerimde yükseklik ayarı yapılması gerekiyor o kesin. kısalarda da aydınlatmanın bittiği yerde orta kısımda turkuaz renkte bir nokta beliriyor. yükselik ayarını 1 2 ve 3. kademede denedim gitmiyor o nokta. kısalar için de ayar yaptırmam mı gerekiyor? |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Konu açıkken bende sorayım ; sislere elimdeki H7 8000K xenonları taktırabilirmiyim uyum sağlarmı?
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
arkadaşlar mtec xenonları taktım. yükseklik ayarını genelde 2 ya da 3. kademede kullanıyordum ama 1. kademeye indirdim sıkıntı yok. şuan için hiç sellektör aldığım olmadı :) en kısa sürede bilgisayarlı ayar da yaptıracağım.
şimdi amerikan park modülünü bekliyorum. belki yarın elimde olur. sisler ve kısalar 8000k oldu. amerikan park modülünü taktığım zaman parklarımı da turuncu mu yapsam yoksa 8000k xenon ile uyumlu güçlü beyaz led mi yapsam. şuanki ledler beyaz ama xenonların yanında çok aykırı oluyor. 5 ledli güçlü ledler var. bunları da tamamlim fotoları koyacağım :) tavsiyeleri bekliyorum :) |
|
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
bende ondan aldım sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum :)
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
dp tunning tedarikli mtec silver aldım ben de. çakma falan ya da çin malı değil. orjinal japan :) ama slim balast mı bilmiyorum onu sormadım. |
|
|
|
![]() |
|
teşekkürler hocam kısalar için kesin takarım diyorum. ama sisler biraz sıkıntılı olacak. bakalım kaldırım falan kurtarırsa ön tekerlekleri kaldırıma alıp deneyeceğim :) far fotoları çok sağlıklı olmuyor özellikle geceleyin. ama gündüz o mavilik hissediliyor. mesela benim eklediğim fotolar var philips ampüller ama xenon gibi nerdeyse :) http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi ama yine de yaptığım işlemleri ve fotoları eklerim tabi ki. |
|
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
silim balast mtec xenon kitim var sis farlarım da 300tl ye almıştım tam olarak karter korumanın üzerinde duruyor (yani sürekli su alan yer) mart ayından beri kullanıyorum garanti su alıyordur hiç bir sıkıntı yaşamadım. ürünün kalitesine göre değişebilir tabi, ek olarak 80 tl ye almıştım bir tane xenon kiti 1 hafta kullanamadım ve aydınlatması çok zayıftı halojenlerim daha iyiydi(Philips H7 Xtreme Vision)
|
|
|
![]() |
|
307bursa ve reality59 arkadaşlara teşekkür ediyorum verdikleri bilgiler için :)
|
|
|
|
![]() |
|
Haklısınız kriko hiç aklıma gelmedi. kanal falan düşünüyordum ama memlekette sandım kendimi :) o halde sislere takılan xenon balastlarını da motorun içine sabitlemek lazım. çünkü tamponun içinde illa ki su alırlar. balastları sabitlerken cırtlar ile elektrik kabloların geçtiği plastik borular falan var, oralara sabitlemek daha sağlıklı diyorlar. su almayı sıfıra indirmek için. |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
ampüle her hangi bir zararı yok, ben sağ ön farı 2 ay kadar içerisinde gece gündüz buharlı(sulu) olarak kullandım sıkıntı çıkartmadı, sonra vakit bulunca farı açıp tekrar güzelce kapattım sorun çözüldü.
kriko ile arabayı kaldırarak sis farlarının montajını yapabilirsin. sis farların h1 olması gerekiyor onlarda basit.
|
|
|
![]() |
|
Daha önce xenon işini hiç araştırmadığım için ampül kapağındaki delinmiş sonradan kapatılmış yere bir anlam veremiyordum :) meğer araçta daha önce xenon varmış. şimdi kontrol ettim ampül kapaklarının arkası delik. kısalara xenon uygulamak zor olmayacak eğer dediğiniz şekildeyse.
ama sisler beni düşündürüyor. çok iyi hatırlıyorum sislerin ampüllerini elektrikçi arkadaşla beraber zor değiştirmiştik. illa ki sağa sola çarpabiliyor. aracın altına girmek lazım o da mümkün diil yaylardan dolayı. bir de sol sis farı buhar yapıyor bazı zamanlarda. bu olay ampülü patlatır mı? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502068bce/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg
http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502093be7/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg http://images.forum-auto.com/mesimages/764781/IMG6619.jpg şöyle bir resimde var.. örnek olarak
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
evet direkt olarak oradan alacaksın. delmen gereken tek yer farların arkasında ki kapak onun dışında delme işlemi yapılmıyor, evet sende takabilirsin takma işlemi çok basit kendi halojen ampulunuzu çıkartıp yerine xenon ampülü takıyoruz sonra ayakların arasından ampülün kablolarını geçiriyoruz, arkasında ki kapağa o plastiğin sıkışacağı kadar...
|
|
|
![]() |
|
ampülleri takıp çıkartmada sorun yok daha önce kendim çok ampül değiştirdim. aküden falan elektrik almayacak mıyız? balanslar elektriği direk olarak farlara gelen soketten mi alacak? |
|
|
|
![]() |
|
ben de öyle düşünüyorum. mtec silver aldım. yarın elimde olacak, muhtemelen perşembe de taktırırım. ya da basit ise yarın kendim de takabilir miyim diye düşünmüştüm kesme biçme işlemini sormamın nedeni montaj işlemi çok elektrik bilgisi ve kesme biçme işlemi gerekitiriyor mu? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
bildiğim kadarı ile delme biçme işlemi yapılmıyor
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |