|
sorun mazot pompası mı acaba?(çözüldü) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
pt206
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2013 Saat 21:52 |
arkadaşlar dün gece mordoğandan izmire geliyorum ve otobana girdiğim andan itibaren yaklaşık 50-60 km kadar aracımı baya bir süratli kullandım.160-170 yaptığımda oldu 130 altına pek fazla düşmedim o şekilde yolu tamamladım.kapının önüne geldiğimde motoru bir kaç dk dinlendirip stop edicekken şunu farkettim.motor çalışırken böyle dikkatli dinleyince şık şık diye bir ses geliyor.gaza yüklenince de böyle o da hafiften artıyor.normalde sesi farkedemiyorsunuz.cam açık ve böyle duvar kenarından geçerken falan dikkatli dinlerseniz hissediliyor.ben fazla üzerine düştüğüm için benim kulağıma hep takılıyor .açtım kaputu sesin kaynağını öğrenmek için,motor üst kapağının oradan mazot pompasından oralardan geliyor gibi geldi dinlediğimde.sizce sorun mazot pompasıyla alakalı olabilir mii?veyahut bu konuda bilginiz var mı?
Düzenleyen pt206 - 16 Ağustos 2013 Saat 23:34 |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Abi benim eski aracım berlingoda olmuştu kayışın bi dişi sökülmüş şık şık bişelere vuruyordu ben baktırıp değiştirdim ama sizde bi gösterin bakın nedir neyin nesidir
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
pt206
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
perşembe izinli günümde götürücem kardeşim.yağ değişiminden önce yapmıştı,yağ değiştirdikten sonra kesildi bu yüzden ustaya gelen sesi tarif edemedim:).yağ değişiminden önce motor ısınınca kesiliyordu.şimdi ısınınca kesilmiyor.anlattığım olaydan sonra yine başladı.bugün yine açtım kaputu iyice bir daha dinledim,motor üst kapağının oradan hava filtresi civarlarından bi yerden geliyor.kafama takıldı uyuz etti iyice.arabaya binmek istemiyorum o sesi duymamak için :).bakalım perşembe günü neymiş karın ağrısı öğrenecez.
|
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
pt206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1.5 günlük servis işleminden sonra sorun çözülmüştür.teşekkürler...
|
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
pt206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sorun enjektör kaçırması.başlangıç aşamasındaymış.adamlara sesi tarif edip farkettirene kadar bir müddet uğraştım ama nihayetinde orta yolu bulduk . 2. veyahut 3. enjektörn conta ve plastiğinde zamandan kaynaklı aşınma olmuş bu yüzden ses yapıyormuş.motor üst kapağı açıldı bütün enjektörler tek tek kontrol edildi bir sorun çıkmadı.sadece işçilikle sorun çözüldü.
servis motor açıldığında alternatör kayışı ve krank kasnağında aşınma tespit etti.ileride risk arz edebileceğinden hazır motor açılmışken bu parçalarda değiştirilip işlem tamamlandı. |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
pt206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sağolasın kardeşim.en azından takıntıdan kurtulmuş oldum ve diğer aşınan parçaların değişmesine vesile oldu.ileride bu parçalar değişmeseydi bende aşındığını bilemicektim ve ummadık bir zamanda başıma iş açabilirdi.herşeyde bir hayır vardır
|
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
pt206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hepsi toplam 480 liraya mal oldu yetkili serviste. |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |