![]() |
|
Peugeot 307 benzin göstergesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2013 Saat 12:34 |
Arkadaşlar, bilindiği üzere 2006 model Peugeot 1.6 XT BVA benzinli aracıma yakın zamanda LPG obd sistem uygulaması yapıldı. Şimdi bu sistem araç lpg ile çalışırken de sanki benzin yakıyormuş gibi algılayıp benzin göstergesini düşürüyor. Şu anda aracımda yarım depodan fazla benzi var fakat gösterge uyarı veriyor. Ben gidip 20-25 liralık benzin aldığımda gösterge yine yarım depo oluyor. Ama benim asıl sorum şu; gösterge uyarı verdiğin aracım yarım depo yada daha fazla benzin olduğunu bildiğim halde yola devam edersem aracıma zarar vermiş olurmuyum? Benzin pompası zarar görür demişti bir arkadaşım aslı varmıdır? |
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araca bir zarar vermezsin abi.
ancak benzin pompası çalışmaya devam ettiğinden uzun vadede sıkıntı cıkabilirmiş. ben yaklaşık 5bin km yaptım vectra ile 50bin civarı yaptık hiçbir sıkıntı çıkarmadı.
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
hocam taktırdığınız sisteme uygunmu bilmiyorum ama psa modülü adlı bir modül var aşağıdaki bağlantıda nasıl takılacağını anlatmışlar yakın zamanda bende taktırmayı düşünüyorum
bu arada yakıt pompası tüpe geçtiğinde çalışmaz zira araca benzin pompanmasını engellemesi gerekli yoksa araba hem benzin hem tüple çalışır buda aracın bayılmasına sebep olur :D
Düzenleyen EnSoNiQ - 14 Ağustos 2013 Saat 14:52 |
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
ben sadece enjektörlerden kestiğini duymuştum(birkaç LPG markası hariç) benzin pompası çalışıyor diye biliyorum ha nasıl çalışıyor pompalayamadan nasıl devam eder derseniz bilmem.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |