|
sağ çamurluk tarafından gelen ses |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 Saat 23:31 |
S.a arkadaşlar aracımın sağ camurluk kısmında motor kapağını açtığımdada yıne sağ fara doğru kulağımı yaklaştırdığım zaman böyle fırın ocaklarının çakmakları ses yapardı çıt çıt çıt çıt dıye bu tarz bır ses gelıyor sürekli sol kısımda bırşey yok kayış sesı değil kayışısın sesını bılıyorum o ayrı aracın ıçındeyken sağ kapı açıldığında ses yoğun olarak ıçerı gelıyor ayrıca gaz verınce kesılıyıor rolantide ses artıyor ve sesı sadece araç haraket etmezken rolantide yapıyor haraket halındeyken kesılıyor ama sadece sağ kısımdan çamurluk kısmından gelıyor bu ses ne olabılır varmı daha önce böyle garip bişeyle karşılaşan acaba ?
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hepimizin aracinda var o dediginiz sesten. Yakit geri donus hattinda olan bir parcanin urettigi sestir o. Normaldir.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
benim bildiğim ilk klima çalışınca yapıyor cıt cıt sesini ara ara çıtır çıtır ses yapıyor kafana takma birşey olunca bakarız :)))
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ya aslında bir arkadaş kafamı karıştırdı yaklaşık 3 ay önce trıger değiştirdim alakası yok ama trıgerdendır falan dedı yakıt borularından yapıyor olması daha mantıklı geldı çok dınledım çunku trıgerle alakası yok titreşimden dolayı rolantide oluyor gaz verınce kesıyor yakıt borularından buyuk ıhtımalle daha önce bende böyle bır ses yoktu çamurluk değişince meydana çıktı demekkı ızalasyonu bozdular değişim yaparken .Bir zararı yoksa sese takılmam bi zararı olmaz heralde ?
|
|
|
caster21
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynen klima çalışırken yapar diye biliyorum bende
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araçta klıma yok hocam ya klımasız
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O ses her zaman olur.Dikkat kesildiğimizde duyarız.Koliva ustanın dediği gibi benzin geri dönüş sistemiyle alakalı.Koliva ustanın çözüm önerilerine kulak vermenizi tavsiye ederim.
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
katılıyorum zaten tavsiyenız ıçın teşekkurler ustte dedığım gibi kolivanın fıkrıne katılıyorum dığer arkaşlarada katılıyorum ama arçta klıma yok o nedenle onların cevapları askıya alınıyor :)
|
|
|
Peugeot35
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
bugün benimde dikkatimi çekti sağ çamurluğun içinde tak tak ses geliyor ve bu ses bildiğim bariz pompa sesi, bişeyi pompalıyor tahminimce ya direksiyon pompa sesi yada benzin pompalama sesi ama tam emin değilim.
Sağ çamurluğa kulağınızı yaslayınca duyacaksınız.
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Direksiyon değilde yakıt sistemiyle alakalı birşeyler olduğunu öğrenmiştim ben daha sonradan ordaki birşey yerineden oynadı gevşedi yada izalasyon tarzında birşey vardı o zarar gördü ve bu tarz bir şeye yol açtı diye düşünüyorum.Sesten rahatsızlık duymuyorsanız problem oluşturcak birşey değil ama rahatsız ediyorsa çamurluk içine ulaşıp baklılabilir.
|
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sağ çamurluk içinde motor tarzı birşey var ne olduğunu bilmiyorum ama. Hatta titreşim yapmasın diye yalıtım malzemesi de var. Genellikle Çamurluk işlem gördüğü zaman yalıtım malzemesi hasar görüyor ve titreşim yapıp ses yapıyor. Forum da daha önce konusu açılmıştı bulabilirsem link atarım.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sanırım buldum 3. Sayfa da çözüme ulaşılmış
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37756&KW=Sa%F0+%F6n+gelen+ses&PN=3&title=peugeot-206-onden-gelen-garip-ses-videolu |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |