Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Motoru yıkattım. gösterge klima çalışmıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Motoru yıkattım. gösterge klima çalışmıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Motoru yıkattım. gösterge klima çalışmıyor
    Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2013 Saat 14:56
2005 model  206 aracımı satıyordum, satmadan motoru yıkatayım temiz olsun dedim yıkatmaz olaydım... aracın motorunu yıkattım. gösterge panelinde hiçbirşey çalışmıyor. gösterge paneline elektrik gelmiyor. çalışan klima çalışmıyor. fan çalışlıyor ama kompresör devreye girmiyor.

Sizce sorun ne olabilir....  Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2013 Saat 17:51
ilk aklıma gelen bütün elektronik aksamın görebildiğin fiş ve pirizlerini söküp wd40 sıkmak. senin yapabilceğin sadece bu olabilir. bi dene istersen. soketlere, sensörlere, kablolara, fişlere, prizlere ....
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2013 Saat 22:35
bsi'e su gittiyse zarar kötü umarım düşündüğüm gibi değildir.

Peugeot araçların motoru yıkatılmaz. İşi bilmiyor herkes korumaya alıp yıkamıyor direk basıyor tazzikli suyu
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2013 Saat 23:31
geçmişolsun çok fazla vakit geçirmeden soketleri ve elektronilkleri bir yağsız kontak spreyle temizlemeyi deneyin ayrıca sorun çözülene değin kutup başını çıkartmanızdada fayda var, eğer devrelere su değdiyse kutup başını çıkartarak oksitlenmenin vereceği zararları minimize etmiş olursunuz...
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
Can Oksuz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Can Oksuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2013 Saat 02:38
bi laf vardır işi öğrenmeden p.ştluğunu öğrenmek diye. bizim ustaların (ustayım diye geçinenlerin) çoğu böyle. bilip bilmeden paldır küldür iş yapıyor adamlar. yazık günah şimdi nolacak bu adamın zararı? gidip böyle böyle oldu desen kabul etmez abi öyleydi geldiğinde der. burda onlarca araba yıkıyoruz bişi olmuyor der. sıyrılır çıkar işin içinden. 
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2013 Saat 02:59
Burda arkadaş 1.4 benzinli aracının motorunu yıkatmıştı arabayı çalıştırmak için kontağı çevirdiğinde bütün gösterge lambaları yandı arıza falan vermişti çalıştırmadan 1 gün kurusun diye yıkamada bıraktı aracı hiç ellemedi diğer gün düzelmişti beyin falan su almış olabilir 
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2013 Saat 23:35
göstergede hiç ışık yok. ayrıca klimada çalışmıyor. kompresör devreye girmiyor.  2. gün kurusun diye bekliyorum ama sanırım beyinde sıkıntı var.. birdaha motor yıkatmam. 
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2013 Saat 23:58
tekrar geçmişolsun, ama ümidi kesmemek gerek , işini bilen bir oto elektronikçisi (elektrikçi değil) bulup birde ona gösterin..
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 00:30
abi 5 yere gösterdim.. yok bundandır yok şundandır yok söküp bakmak lazım.  sökersek araç hiç çalışmayabilir. bir kaç gün bekle belki düzelir. vs vs ... ya arkadaş Türkiye ehil usta yokmu.. herkez ezbercimi herkes tesadüf iş yapıyor. orayı kurcala burayı kurcala onu değiştir olmadı bunu değiştir..   servis bile tam olarak teşhis koyamıyor. 
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 00:42
Orjinalini yazan: tusem tusem Yazdı:

abi 5 yere gösterdim.. yok bundandır yok şundandır yok söküp bakmak lazım.  sökersek araç hiç çalışmayabilir. bir kaç gün bekle belki düzelir. vs vs ... ya arkadaş Türkiye ehil usta yokmu.. herkez ezbercimi herkes tesadüf iş yapıyor. orayı kurcala burayı kurcala onu değiştir olmadı bunu değiştir..   servis bile tam olarak teşhis koyamıyor. 

malesef tusem.. güzel ülkemde; görgü , beceri ve ustalığın hiçe sayıldığı, büyük oranda "teoriyi ezber" yeteneğinin ölçümlendiği bir "eğitim\seçme değerlendirme\istihdam etme" sistemi var, ve bu mantalite var oldukça, bunlar daha iyi günlerimiz.... 

bunları söyleyince siz kötü oluyorsunuz ama; bu, ülkemin görmezden gelinemeyecek en yakıcı gerçeği ...

Düzenleyen errör - 04 Ağustos 2013 Saat 00:47
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 00:50
birde insanlar iş yapamıyoruz açız derler. ustaya götürüyorum aracı lütfedip kalkıp aracın aynına geliyor nazlı nazlı abi şu arkada falanca var ona git. deli oluyorum. arkadaş belki sigorta attı belki basit bişey sanki hayrınamı bak diyorum. sonra ee iş yok para yok vs..  işini hakkıyla yapan az usta var.  bana bu olayda yüklü bir maliyet çıkacak farkındayım. daha öncede  406 vardı ondada hep elektrikle ilgili arızalar vardı bıkmıştım. ben sogudum bu pejodan. satıcam dahada pejo almıcam arkadaş. hepmi sorun bu araçlar.  2005 model xt 12 bine vericem ciddiyim...

Düzenleyen tusem - 04 Ağustos 2013 Saat 00:53
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 00:53
eğer İstanbuldaysanız maslakta bir iki yer var önerebileceğim?
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 01:04
izmit teyim.. ciddiyim yarın oto pazarına gidiyorum nasipse satıcam bıktım gerçekten.  sorunsuz araç yoktur muhakkak ama pejo gerçekten elektrik olarak çok sorunlu.. 406 da da çok sıkıntı çekmiştim... alıcam bir toyota.
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 02:40
Peki motoru yıkatmazsak temizliğini nasıl sağlayacağız ? Sonuçta hiç temizlemezsek bir süre sonra çok kötü gözükmez mi, yardım lütfen. Tam bizde yıkatmak üzereydik :S
Yukarı Dön
Zagorka Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Zagorka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 02:47
Orjinalini yazan: Ssedo Ssedo Yazdı:

Peki motoru yıkatmazsak temizliğini nasıl sağlayacağız ? Sonuçta hiç temizlemezsek bir süre sonra çok kötü gözükmez mi, yardım lütfen. Tam bizde yıkatmak üzereydik :S

Bezi Islat Ve Sil Yıkanıncaki Hali Olmasada Genede Temizlenir Az Çok Denildiği Gibi Yıkatmak .. 
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 03:34
Abi motor için motor temizleme spreyleri var ondan alıp sıkıp sileceksin motor yıkatmanın sıkıntısı büyük
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
blacke4gle Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blacke4gle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 04:28
onurazgin arkadaşımın yapmış olduğu gibi bende 2 gün önce ufak bir kovaya su doldurdum ve içine bildiğimiz şampuan kattım bezi ıslatıp iyice sıktım öyle temizledim eski haline nazaran çok çok güzel oldu. Neden motoru yıkatmadım derseniz bende bilmiyordum forumda gezerek olsun götürdüğüm ustalar olsun peugeot motor kısmında her yer sensör ve su alırsa iflahını beller dediler. Yanaşmadım bende, motoru bezle temizlerken elimi mahvetti ama olsun sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor :) Tusem kardeş allah sana da sabır versin umarım çok külfetli bir masraf çıkmaz :/
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 06:22
Biz bayram nedeni ile memlekete gideceğiz ilk aracımız epey fransızız forumdan öğreniyoruz herşeyi :) böylelikle motorun yıkatılmayacağını öğrenmiş olduk, iç dış yıkattıktan sonra bez ile motora kendim girişeyim olduğu kadar maksat içime sinsin :) teşekkürler bilgiler için, konuyu açan arkadaşta umarım kısa sürede sorunu çözer
Yukarı Dön
SDYMZ Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SDYMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 Saat 11:50
çok geçmiş olsun
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi
Yukarı Dön
tusem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tusem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 Saat 02:05
rkadaşlar araçtaki arızanın sebebi motoru  yıkamayla alakalı değilmiş... araçta usb cd çalar vardır onu söküp orjinal teybi bağlamak istemiştik. o sırada kablolar şase yapmış farketmedik. tesadüfen bir elektrikçiye daha gittim ne yaptın anlat bakim dedi bende anlattım, "teyp sökme olayı araç yıkanırken oldugu için bizde motoru yıkadıktan oldugunu düşündük dedim" teybi çıkardı bağlantıları kontrol etti göstergenin sigortası atmıştı onu değiştirdi sorun çözüldü..  yıkamacıya gittim " abi ben hergün motor yıkıyorum ilk defa sende duydum dedi.... "kusura bakma dedim".....

ancak yinede motoru yıkatırken kesinlikle bujileri iyice izole edin, yada o kısma fazla tazyikli su tutturmayın.

Konuya yorum yapan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim..

Bu arada aracı hala satmakta niyetliyim... sıkıldım bu araçtan. 2005 model lpg li 12500.tl

Düzenleyen tusem - 10 Ağustos 2013 Saat 22:13
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 5839 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1035 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 230 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3569 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49194 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 471 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 289 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 510 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 85 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4357 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1740 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 985 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 763 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1747 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28754 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3674 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26067 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2497 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English