![]() |
|
Automatic Gear Fault |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hakana ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: istanbuş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 Saat 19:17 |
automatic gear fault ikazından sonra birden 4.vitesten 3 e düşüyor araç ve stop ettirip yeniden çalıştırana kadar dur kalk dahil sadece 3.vites oluyor ,bu konuda tecrübesi olanların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba ,
bu hata öncelikle şanzıman arızasıdır. 2 sebebi olabilir. ilki ömrünü tamamlamış şanzıman yağı artık görevini yapamıyordur. Şanzıman yağı ömürlük derler sakın inanmayın. ikincisi şanzıman içerisinde yağ basıncını control eden selonoid valf lerin arızasıdır. ki bu durumda valf değişimi arızayı giderecektir. uzun sure once bu problem yaşamış biri olarak once yağ değişimi yapman arkasından hala sorun devam ediyorsa selonoid valf değişimidir. ben once yağımı değiştirmiştim kısa surely çözüm olmuştu akabindede valfleri değiştirdim. Şu an hiç bir sıkıntım yok. umarım yardımcı olabilmişimdir.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
hakana ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: istanbuş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
direksiyon simidi değiştirmeyi düşünüyorum ,elinde olan varsa haberim olsun
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
night_blue_2229 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı night_blue_2229
kardeş bendede aynı problem var araç az bi rampada veya gaza çok yüklenince otomatik gear fault hatası veriyor ben istanbul avrupa yakası sultangazideyim bi ustaya sordum selenoid ve yağ değişimini 500 tl dedi birde arabayı yumuşak kullanınca hata vermiyo. kar moduna al kullan hata vermez dediler encak kar modundada aynı hatayı veriyor. ne yapabilirim? önereceğiniz usta varmı şimdiden teşekkür ederim. eğer selenoid ve yağ değişimi ise salı günü gitmeyi düşünüyorum sonucu gene bildiririm.
|
|
Hayat bir gündür o da bu gündür.
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
selenoid ve yağ değişimi yaptırmadan birşey sölememiz yanlış olur fakat bende aynı hatayı 1 kere aldım selenoid valflerimi değiştirdim vites geçişlerimde 1. vites haric digerleri çok yumusak ve hatasız geçiyor şuanlık fiyatıda ben ankarada 470 liraya yaptırdım.
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
night_blue_2229 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı night_blue_2229
anladım peki değişimden sonra uzun yolda deneme şansınız oldumu?bide vites geçişindecız diye bir ses oluyor diyorlar sizinde başınıza geldimi? 3. vites koruma moduna alıyor araç kendini hantallaşıyor. manuele geçmiyor. İnş kazasız belasız kullanırsınız.vede arızasız:)
|
|
|
|
![]() |
|
aynen araç sadece 3.vitesde kalıyor fakat bu siralar o kadar çok yapmaya başladıkı eskiden günde 1 kere yapardı ,3/4 km gidip açıp kapatınca kontağı düzelirdi ,ancak artık ne yaparsam yapayım para etmiyor.. çaresiz açtiracagız bu selenoid leri galiba..
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı night_blue_2229
kardeş ben değiştirdim çokta memnun kaldım arabadan zevk almaya başladım 500 lira masraf cıktı selenoid ve yağ değişti maslakta yaptırdım ömer usta diye birisi 10 numara oldu araç tavsiye ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
saol bende floryada yaptırdım dün 450 tl tuttu ,hakketten ne ızdırap çekmişiz yahu
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
hay aksi erken sevinmişim . selenoid ve yağ değişti,ancak yine aynı ikaz en az üc kere stop edip çaliştiriyorum ancak öyle düzeliyor... varmi bu konu hakkında bilgi....
![]() ![]() |
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Bende vardı, bi ara stop edip çalıştırıyordum. Ama baktım olmayacak, gittim yaptırdım. Valfler ve yağ değişti, yazılım güncellendi. 3-4 ay kullandım, toplasan 1-2 bin km sonra aynı şey daha kötü oldu. Daha sık arıza vermeye başladı.
Artık canıma tak dedi şanzımanı açtırdım, sonucu bekliyorum. Araba 9 gündür ustada. Yeni yeni topluyor. İçinde burçlar ve türbin aşınmış. Tamir etti ,toplayacak ama ayrıntılı konuşmadık. Bakalım ne hesap gelecek merakla bekliyorum. Bilsem araba beni 50000km götürecek verdiğim paraya gram acımam. Ama her sene böyle para mı vereceğim? Onu anlamadım. Bir de araba çok konforlu satmaya da kıyamıyorum. Kaç kere fotoğraflarını çektim ama bir türlü koyamadım ilana... Motor sesini ayrı severim, içini ayrı, camlarını, duruşunu ayrı severim.. Ama sırf bu automatic gear fault yüzünden arabamdan soğumayacağım. Ben onun iyi bir araba olduğuna inanıyorum. Saygılarımla..
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
senin sanjıman toplanınca bir haberdar et o zaman bizi bakalım maşıyetler nasıl ben sordum 2000tl yi bulur diyorlar
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
|
sanzımanı komple değiştirmek istitorum ,önerileri ve deneyimlerini paylaşmak isteyenler olursa sevinirim
|
|
hknrkn
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |