![]() |
|
Klima Arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
06GSN77 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2013 Konum: İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 Saat 19:21 |
Merhaba arkadaşlar, Problemsiz çalışan klimam bugün arızalandı sanırım, 3 tanesi soğuk veriyor ancak 1 tanesi tam tersi sıcak açılmışçasına tuhaf bir şekilde sıcak veriyor acaba neden olabilir ? böyle bir arıza mümkünmüdür, iyi forumlar.
|
|
Bazı aşklar cinsellik içermez...
|
|
![]() |
|
VLKNYKSLN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VLKNYKSLN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
araca yakıt zamanda yada 1-2 ay içinde kaput temizleme yaptırdın mı ?
|
|
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ |
|
![]() |
|
murateest ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2013 Konum: ISTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murateest
Böyle birşeyin teknik olarak olması çok mantıksız.
Kademelerden bir tanesi hiç çalışmıyor olabilir mi? Yada sıcak değilde ılık geliyor olabilir mi? (Yani dışarıdaki hava sıcaklığı seviyesinde) Soğuk yerine sıcak gelmesi için soğuk sıcak anahtarının sıcağa alınması lazım, mekanik olan bu parçanın siz ayarlamadan değişmesi imkansız gibi birşey. |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Acaba kademeleri mi kastediyor yoksa havalandirma izgaralarini mi?
|
|
![]() |
|
06GSN77 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2013 Konum: İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Arkadaşlar bugün tekrar denedim sanırım 2 tanesinde sorun var ılık bir hava geliyor, geçen gün denediğimde hava çok sıcaktı o yüzden bana sıcak üflüyor gibi geldi sanırım. Bakım vs bişey yaptırmadım, ne kadar masraf çıkarır acaba bilgisi olan varmı ?
Düzenleyen 06GSN77 - 27 Temmuz 2013 Saat 16:42 |
|
|
|
![]() |
|
adil34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Merhaba,
Benim otomatik LPG li 307 aracımda da benzer sorun vardı. LPG taktırdıktan sonra klimanın 2 bölümünden sıcak diğerlerinden soğuk geliyordu. Klimacıya götürdüm, aniden derece yükseltip soğuktan sıcağa geçirdiysen işlem esnasında açılıp kapanan içerdeki perde kırılmış olabilir, bu nedenle sadece sıcak tarafı açıktır, fakat birkaç gün sonra getir dedi. Ertesi gün aracın farları açık kaldığından dolayı akü boşalmış. Akü takviyesinden sonra klimayı açayım dedim. Baktım ki düzelmiş süper çalışıyor. BU olay 8 ay önce yaşandı. 1 ay önceye kadar birden yine sıcak vermeye başladı. Artık yöntemi biliyordum. Akü kutup başını söktüm taktım, klima yine kendine gelmiş. Bence deneyin, çalışma ihtimali yüksek. Anlam vermesi zor fakat LPG takıldıktan sonra 307 lerin beyni iyice karışıyor. Dün de 1. köprüden çıktıktan sonra V kayışı koptu ve motora zarar verdi, araç şuan serviste...:( Tavsiyem kayışlarınızı özellikle sıcak yaz günlerinde kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 307 1.6 XT Premium
|
|
![]() |
|
Öncelikle geçmiş olsun, dediklerini deneyeceğim sonucu yazarım.
|
|
|
|
![]() |
|
murateest ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2013 Konum: ISTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murateest
Bakın bu lpg işi karıştırıyor olabilir.
Bazı lpg montajların lpg ye aktarılan ve lpg için gerekli olan motor suyu sorun çıkarıyor olabilir. Bu arada adil hocam büyük geçmiş olsun. Benimde başıma birkez geldi triger sıyırması ama motora zarar vermeden kurtarmıştık.
|
|
![]() |
|
LPG çok iyi yakıt olarak ama iyice soğudum
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murateest
Ben ilk arabam olan polo ya ve ikinci aracım olan grand vitara ya taktırdım ve epey kullanmıştım. Ufak tefek sorunlar olabiliyor ancak büyük bir problem yaşamadım. Polo da 1 yıl sonra lpg beynine giden su bağlantı borusunun bağlı olduğu t yolda patlamıştı. Öyle bir yerde patladı ki (samsun) aracı boşa atıp kontağı kapatım hafif rampada kalan servisin tam önüne kadar araba gitti :) (yetkili wv servisi) Grand vitarada ise 1 yıl kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Bence klima gazını kontrol etmenizde fayda var.
|
|
![]() |
|
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
iki yıl önce benimde başıma gelmişti. Hem ortadaki peteklerin biri soğuk diğeri sıcak üflüyordu. klima gazı azalmış tamamlattım düzeldi.
|
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |