![]() |
|
ABS Lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 Saat 23:42 |
herkese iyi akşamlar.
arkadaşlar bugün aracın bir işlemi vardı. birkaç kez akü kutup başı söküldü takıldı. tam işimiz bitti derken abs uyarı lambası yandı. sonra araca bilgisayar takıldı.hata mesajında sol arka teker abs uyarısı verdi. bugün yapılan işlemlerle alakası bile yoktu. hiç tekerlerle veya frenlerle işlem yapılmadı. sonra uyarıyı sildiler.tekrar tarama yaptırdılar bilgisayarda hata vermedi. sizce neden olabillir. akünün sökülmesi böyle bir hata verebilirmi? usta denedi abs devrede dedi ama yinede içimde kusku kaldı. cevaplarsanız sevinirim. araç 2008 model 207 1.4 trendy
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akü zayıfladığı için ABS lambası yananları duymuştum, sizinde Akü zayıf olmasa bile kutup başı sökü takmayla alakalı olabilir, akü kutup başını sökmemin bazı kuralları umarım dikkat etmişlerdir.
Kural için |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
yok böyle yapılmadı.karga tulumba söktüler taktılar birkaç kez. daha doğrusu benim asıl sorum klima kompresörünün sesli çalışmasıydı. onun için gitmiştim servise. tabi klima kompresörünü sökerken akü kutup başlarını 2-3 kez söktüler taktılar. sonra işimiz bitti. tam arabayı teslim alacağım.kontağa basıp araç çalıştıktan 10 sn sonra abs lambasını yakıyor.bilgisayara bağladı sol arka teker abs hatası dedi.hiç yapılan işlemle alakası yok.oralar ellenmedi bile.sonra hatayı sildi.tekrar bilgisayar taraması yaptı.aynı hatayı tekrar vermedi. sonra teste çıktık.ani fren yapıcam dedi usta.hızımız da 40 km var yok.ani fren yaptı çalışıyor dedi. beni mi atlattı artık anlamadım.aküden yapar mı o geldi aklıma ilk. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Çalışmasa ışık yanar hocam, kendinizde test edebilirsiniz güvenli biyerde lastikler kayacak kadar sert bir fren yapın yapın pedaldaki titreşimi hissedersiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |