Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 100 Bin Bakıma Gidiyorm (307)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

100 Bin Bakıma Gidiyorm (307)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mortal_Abas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 100 Bin Bakıma Gidiyorm (307)
    Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 11:37
Merhabalar

307 2004 model otomatik vites aracımı 100 bin bakıma getiriyorum bu sefer yetkili servise degil sanayide bi ustaya yaptıracağım.

cerci07 arkadaşımıs sayesinde bakım periyodu için şunları almam gerektiğini öğrendim

1- yağ filtre, hava filtre, polen filtre
2- bujiler
3- fren hidroliği
4- motor yağı

bir iki sorum olacak
1- karter tıpa contası nedir değişmem gerek mi ?
2- motor yağı için bu zamana kadar hep total quartz 7000 10W/40 koyulmuş fakat castrol edge 5W/40 full sentetik tavsiye ediyor herkes forumdaki araştırmama göre veya mobil.
3- araçta 120 yi geçince direksiyonda titreme ve vuuu diye bi ses geliyor bu  ses jant yamuk ise gelir mi ayrıca kıştan yaz lastiğine geçerken balans falan yapılmıştı hiçbi değişim olmamıştı bu titreme ve ses konusunda başka neye bakabilirim ?
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 15:06
Titreme jantta yamukluk varsa yapar çunku benım aracımdada vardı sağ ön jantta değiştirdim sorun kalmadı ayrıca düzelttirebilirsinizde darbeli jantları değişime gitmek gerekmıyor  bunun yanısıra lastik yapısında bozukluklar meydana geldıyse oda titremeye sebep olabilir balans ayarıda sağlıklı bir şekilde yapılması gerekıyor tabi elle eski tip yapanlardan ziyade yeni nesil bilgisayarlı sistemle yaptırmak daha sağlıklı oluyor.Uğultu sesi lastiklerden kaynaklanıyor olabilir.Karter tıpa contası derken motor bloğunu çevreleyen motorun üst kapağındaki contadan bahsediyorsunuz sanırım buda yağ kaçakları varsa sertleşip yapısı bozulduysa değişmesi gereken parçalardan birtanesi yağı koyduğumuz kapağın contasından bahsetmıyorum yanlış anlaşılabılır dıye eklemek ıstedım.Motor yağı konusunda km ye göre değişiyor ancak bende 5W/40 tavsiye edebilirim.Fren hidroliğini neden değiştirmek istiyosunuz bilmiyorum ama tabiki değişir dağişmez falan demiyorum ancak bunun yanında aracınız otomatik vites olduğu ıçın şanzuman yağınıza bu konuda öncelık tanımanızı tavisye edebılırım eğer daha öncesınden herhangibir değişim kontrol vs. olayına gıdılmemişse.Kolay gelsin...

Düzenleyen samet206 - 10 Haziran 2013 Saat 15:09
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 20:17
aldığım ekipmanların resmini çektim eksik birşey var mı ? hava filtresinin üstünde duran conta tarter tapa contası doğru almışım dimi ? yağ filtresinin yanındada lastik bi conta geldi o nedir ? bujilerin 4ünü birden koymadım.

samet206 fren hidroliği için cerci arkadaşımızın verdiği bakım periyodlarında 2 senede bir değişmesi gerek gözüküyor fren hidroiliğini tamamlamam mı lazım yoksa komple mı sıvısını değişmem lazım ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 20:19
bu arada şanzıman yağı daha önce hiç değişmedi ama değişme gereğide duymuyorum vites geçişlerim gayet iyi. şanzımanlada oynatmak pek istemiyorum genelde yüzlerine gözlerine bulaştırıyolar diye okuyorum
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 20:30
titreme olayı jantlarınızdan biri yamuk tur ondan kaynaklanır zaten arkadaş belirmiş. şanzımanın otomatik onun için 40000 km sonra şanzımanın problemsiz olarak çalışmasını istiyorsan imkanın varsa şanzımanın yağını kaliteli bir yerde değiştirmeni öneririm. yağ değişimi iilerde büyük ölçüde külfetli  olan şanzıman revizyonunun önüne geçmiş oluyor. saygılar..
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 20:31
kilometrenizi dikkate alacak olursak rot larınızıda kontrol ettirin derim ben titreme ve ses rotbaşlarının aşınmasıylada ilgili olabilir...
Yukarı Dön
Gökhan Çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Gökhan Çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 21:06
Orjinalini yazan: Mortal_Abas Mortal_Abas Yazdı:

aldığım ekipmanların resmini çektim eksik birşey var mı ? hava filtresinin üstünde duran conta tarter tapa contası doğru almışım dimi ? yağ filtresinin yanındada lastik bi conta geldi o nedir ? bujilerin 4ünü birden koymadım.

samet206 fren hidroliği için cerci arkadaşımızın verdiği bakım periyodlarında 2 senede bir değişmesi gerek gözüküyor fren hidroiliğini tamamlamam mı lazım yoksa komple mı sıvısını değişmem lazım ?

fiat nedir hocam
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 00:22
polen,hava,yağ filtre, 4 adet buji, conta, fren hidroliği 500ml toplam = 128 lira tuttu
4 litre castrol yağ = 90 tl tuttu

yağın orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

aracı 120.000 km olmadan satmayı planlıyorum o yüzden şanzıman işine hiç bulaşmayı düşünmüyorum satarken alıcıya belirticem tabi herşeyi. sabahtan başlıyoz bakıma hadi hayırlısı. herşey için teşekkürler arkadaşlar
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 00:23
hee bu arada rot kolu rot başı askı rotu gibi ön takım elemanlarını yeni yeniledim
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 00:42
Orjinalini yazan: Mortal_Abas Mortal_Abas Yazdı:

Benim bahsettiğim subap üst kapak contasıydı yanlış anladım sizi bahsettğiniz ürün istediğinizle doğru yağ kapağının contası bu ıstedığınız buysa tamamdır problem yok.Eksik bişey göremedim ben gayet tam gözüküyor herşey yanlız  2 sene fren hidroliği için çok erken ben bir kullanıcıyım servisçi yada tamirci değilim benim görüşüm bu kafanıza yatarsa değerlendirin ancak değişimin size hiç bir şekilde zararı değil yararı olucaktır.Son olarak şanzuman yağı konusunda korkak olmayın neden dersenız aracınız otomatik vites ve şanzuman yağı manuelde olduğundan daha dıkkat edilmesi gereken bir mevzu sorun yoksa gereksiz yere kurcalatmak iyi bişey değil aracı ama erken müdahale her zaman hayat kurtarır.Bu konudada olduğu gıbı gerekli araştırmaları yaparsanız o konuyla ılgılıde sağlıklı bilgilere ulaşacağınızı dusunuyorum ...
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 00:12
yaptırdım bugün bakıma kesinlikle ve kesinlikle 5w40 yağ motor sesini azalttı araç eskisinden daha az gürültülü çalışıyor fakat ustam yağdan değil hava filtresindendir diyor . fren hidroliğini ustada gerek duymadı değişmeye koyduma araca kutusunu duruyo vakti gelince kullanırız artık. şanzıman yağına hiç bakmadım dediğim gibi aracı 120 000 olmadan satmayı düşünüyorum.

120 den sonra uğultu sesi için arka bilyaları araç lifte iken kontrol etti usta sağ arka bilyan sorunlu dedi gittim aldim bilyayı 111 lira taktırmaya vakitim olmadı sabah taktıraacam bakalım kesilecek mi ses. bu arada ustaya söylemeyi unutmuştun aracı park ederken sağa sola manevra yaparken metal sürtme sesi vardı bu akşamda gelirken yaptıda geldi aklıma demin forumda arattım ön bilyaları sebep buldum umarım yanlış bilya almamışımdır ya ona canım sıkıldı veya aldığım bilya hem ön hem arka içinde kullanılabilir mi acaba
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 18:05
ustam bugün sağ arka bilyayı değişti ve ses kesildi şimdi çok sessiz arac 120 150 170 yaptım gayet iyi hiç ses yok eskiden ne ses yapıyomuş o öyle ya. metal sürtme sesi hala devam ediyo herzaman olmasada yapıyo 4 aydır böyle park ederken hep duyuyorum yüksek hızlaarda hiç yok ustam kontrol etti herşeyi ama bi neden göremedi şimdilik böyle devam edicez teşekkürler herkese herşey için
Yukarı Dön
nevce Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nevce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 20:36
hocam ben bakımda hidrolik yağ değişmesi lazım dediler değişti 65 tl :) haberin olsun bu arada sen bu filtreleri nerden aldın_? birde yağın fiyatı nedir_?
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 14:58
işlemi nerde yaptırdınız  sadece işçilik mi 65 yoksa fren yağı dahil mi ?

yetkili servisden aldım parçalarımı yağımıda tanıdık bi oto yıkamacıdan yağ 90 lira
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 17:05
Hayırlı uğurlu olsun :)
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
jiyanxese Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jiyanxese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 Saat 00:46
307 1,6   lpg li hangi yağı kullanmalı 5w 40 mi?
peugeot 307,2003 XT
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 506 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4865 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2368 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4683 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 399 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7816 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 636 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 788 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 505 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5398 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 687 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 485 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 799 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 335 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 589 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 782 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2416 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1070 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5744 5 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English