![]() |
|
lpg yerine hava basılıyormu?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2013 Saat 17:23 |
arkadaslar.saray da shell de fullettim depoyu tıka basa doldurdum.saray shell istasyonundan şarköye gtittim şarköyde 4 gun kaldım orda da biraz dolastım sahilde lpg de 2 kademe ıkı söndü.bugun saraya dönüşte yine şarköyde shell istasyonuna girdim tekrar fullettim 18 liralık gaz aldı fullendi depo.buraya kadar güzel.şarköyde tekrar fullememe ragmen daha 50 kilometre gitmeden gaz 2 kademe düştü.bu benim canımı sıktı.havamı bastılar diye düşünüyorum şimdi.
saraydan şarköye 165 kilometre yol yaptım 2 kademe gitti.şarköyden fullediğimde daha a50 kilometre gitmeden 2 kademe nasıl düşer diye düşünüyorum şimdi.aracı da sıkıstırmadım sarköye nasıl geldiysem dönüşte de öyle geldim.bi sacmalık yokmu burda.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
metegorkem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2011 Konum: çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı metegorkem
![]() ![]() ![]() ![]() |
Göstergedeki ışıklarda zamanla problemler çıkabiliyor, tam gösteremeyebiliyor bazen. Hesaplamanızı kaç litre gaz aldığınıza ve gittiğiniz kilometreye göre yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
|
|
Yeşil Peugeot 307 XS 1.6 Benzin+LPG
|
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
depo fullemiştim 165-170 kilometre yaptı saray şarköy arası.dönüşte tekrar fulledim 18 tl ye doldu.18 tl yakmıs hadi 20 de 30 de 165 kilometrede 2 kademe ışık sönmesi çok normal.ama depoyu fulleyipte daha 50 kilometre gitmeden 2 kademe ısıgın sönmesi bana biraz tuhaf geldi.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer gaz alıcaksanız özellikle yaz gnlerinde sıcak havada gaz almayınız çünki sıcaktan gaz yayılma yapıyo ve havada gelebliyo akşam veya gece serin saatlerde almanızı tercih ederim gaz soğuk havada sıkışma yapar ve hava gelme olasılığı olmaz
|
|
![]() |
|
xdesign_206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
hocam bariz bi şekilde hava basmışlar eski aracımdada böyle benzer bi olay başıma gelmişti daha sonra tamircime gittim lpgyi bitir öyle gel dedi bitirdim gittim lpg tankımın şamandırasını söktü ve içinden hep hava çıktı o yüzden bilmediğiniz yerden gaz almayınız.
|
|
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
dogru söylüyosun bilmediğin yerden gaz almıycan aslında.ama uzun yol ben yine fulluyeyim dedim ne olur ne olmaz diye.adam baktı plakada 39 ben buna havayı basayımda görsün 206 gti ile hava atmayı diye :)
|
|
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Yukarıda arkadaşın sıcak hava ile söylediğine katılıyorum.Çünkü likit olduğu için genleşme sıkışma olabiliyor.Bilinçli yapıldığını düşünmüyorum.Sıcak havada yakıt almayın daha soğuk hatta geceleri alırsanız daha yoğun yakıt almış olursun.
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Geçen gün fulletmedim ama buna benzer bir olaya bende rastladım ( aracım gaz değil
![]() |
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Ben dolumda müdahale ederim genelde, İstanbul'da heryere güvenemiyorsunuz. Dolumda şamandıra bir süre sonra tırtır etmeye başlar. Burası güvenli dolum noktası. Daha basarsan zorlamış olursun.Km ölçümü yaparsan aldatır. Bi kere fullersin 450 km gidersin. Ses tırlamaya başlayınca durursun daha az gaz basmış olur, 380 km gidersin ...misal..
Güvenli sürüş esastır derim ben..
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Tek tip opetten alıyorum gazı, kafam rahat oluyor
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
ben genelde tek yerden alıyorum gazı bundan önceki aracımada aynı yerden alıyorsum shellden.hiç problem yaşamamıstım.ama şarköyden alınca böyle bişey yasadık işte.napalım sağlık olsun.
|
|
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
burası Türkiye hocam her an her şey olabilir
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
dogru söylüyorsun hocam burda lpg yerine benzinde basarlar depoya :)))
|
|
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
vala biraya bile su katan bi memleketten bahsediyok
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
heuheuheuheuhe :))
|
|
|
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
yani aracın 18 tl ile 165 kilometre yol mu gitti?18.000/165=11 kr mu yakıyor bence orda bir yanlışlık var.
|
|
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
bencede. Örneğin ben kırıkkaleden ankaraya 15tl gdiyorsam, 7 liraya dönüyorum. Yol durumu da önemli yani.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
tekrar fulleyerek net sonuca ulaşabilirsiniz gösterge çok çabuk bozuluyor
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
:) çekemeyenler utansın.
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Bence de ilk etapta sorun göstergeye şamandıradan yansıyan sinyalle alakalıdır. Tank içerisindeki şamandıranın pozisyonu değiştiği zaman özelikle simit tanklarda sorun olabiliyor göstergesinde.Belki o anda öyle bir durum olmuştur, bundan sonra da gözlemlere devam edin.. Benim aracımda da aynı durum söz konusuydu şamandıra hiç göstermiyordu değiştirdik şimdi deponun yarısının biraz altına insin gösterge kırmızıya düşüyor. Km hesabı yapıyorum sonra..
Ayrıca söylediğiniz istasyonu gerçi bilmiyorum ama kolay kolay istasyonlarda bu tarz hilelere basvurulacağını zannetmiyorum hele ki shell opet po gibi büyük tesislerde ...
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |