![]() |
|
Yağmur Sensörü Hakkında Destek |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2013 Saat 14:19 |
|
Herkese Merhaba 206 Quik Aracımın fabrikasyon özelliklerinde yağmur sensörü var. Ön cam da orjinal. Yağmur sensörünü bir yerden aktif etmem falan gerekiyor mu ? Eğer gerekiyorsa nereden aktif ediyorum ?
|
||
![]() |
||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sağdaki silecek kolunu bir tane yukarı cıkarmanız yeterli olacaktır :) dışardan dikiz aynasının geldiği yere su döktüğünüzde aktif olduğunu göreceksiniz :)
|
||
![]() |
||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tamam üstad akşam bi deneyeyim teşekkür ederim. BU aracın standart donanımında Far Sensörü de var. Araçta şuan Angel far takılı. Far Sensörünün kullanılabilmesi için illa Orjinal far kullanılması mı gerekir.
|
||
![]() |
||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
Rica ederim ne demek :) valla şöyle söyleyim benim araçta far sensörü yok o yüzden hiç bi bilgim yok :)
|
||
![]() |
||
|
Çok saol hocam olmadı bir konu daha acarız ;)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
aynen :)
|
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
angel farlarla hiç alakası yok sensörün. aynı zamanda xenonunda alakası yok. sensör aktif konumdaysa her türlü gün ışığı azaldığında devreye girip farlarınızı yakar. silcek sensörü içinde aktif konumdayken bazen güncelemeniz gerekebiliyor. yani bi aşağı yapıp tekrar yukarı yaptığınızda aktif olur.
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
|
Peki usta eğer Far sensörü pasif durumdaysa nasıl aktif hale getiririz ?
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
sıfır konumunun sütüne al ekranda automatic wiping active yazar denemek içinde ister tükür ister su dök :) tükürme durumu espri tabi elini koysan dahi aktif oldugunu anlarsın direk hareket eder.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
o araçtan araca değişir ama bizim c3 te sol far kolu normal konumdayken sensör açık anlama geliyo. bi tık yaptığında sensör devreden cıkıyor ve aynı zamanda sadece park yanıyor. bi tık yaptığında direk sadece kısalar yanıyor. kendine çekince kolu uzunlar yanıyor. seninkide öledir muhtemelen. en basiti gece kontağı cevirdiğin gibi sen bişey yapmadan farlar yanıyorsa sensör aktif demektir.
![]() |
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
|
Evet aktif olup olmadığını anlamak için dediğin çok mantıklı. Onu bi deneyeyim. Duruma göre olmadı yeni bir konu açarız aktif etmeyi öğreniriz artık. Çok saol
|
||
![]() |
||
semus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
|
kardeşim onu devreye sokmak için sinyal kolunun uç kısmında bir düğme var. araç çalışmadan akü konumundayken o tuşa beş altı saniye basıyorsun , bi ses geliyor. sensörler sonra devreye giriyor. ben çok önce yaptım bunu aracıma. siz daha detaylı bilgi için nettende bir araştırın isterseniz
Düzenleyen semus - 28 Mayıs 2013 Saat 18:58 |
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
bu soruların en güzel cevabını kullanım kılavuzunda bulabilirsin. aracının üretim tarihine göre kullanım kılavuzunu Peugeot web sitesinden indirip bakabilirsin.
|
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
![]() |
||
|
Cevap veren herkese teşekkürler. Dün yağmur sensörünü sanırım hallettim. Sizin dediğiniz gibi silecek kolunu Auto ya getirdim ekran da automatic wiping active yazdı. Yanlız etrafımda su yoktu akşam döküp denicem :) FAr sensörü içinde bu akşam denemeler yapacağım. Bakalım ne olcak. Ama ben Far sensörünün sadece orjinal far ile çalışacağını duymustum
|
||
![]() |
||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
|
orjinal farda çalışan, far yükseklik motorudur,cünkü farın içindedir...far sensörü ise fardan ayrı olduğundan çalışmasında sorun olmayacaktır kardeş..
|
||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||
![]() |
||
|
Çok saol üstad
![]() |
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Bu yorumu atlama arkadaş far sensörü nasıl aktif edeceğini tarif etmiş. ![]() Bende aynısını yaptım oldu.1 kez bu işlemi yapman yterli. Yağmur sensörü içinde kontağı kapattıktan sonra devre dışı kalır. Her kontak açışında silecek kolunu Auto konumuna alman lazım. |
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
|
Yok hocam akşam ilk iş onu deneyeceğim zaten. İlgilendiğin için saol
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |