![]() |
|
Kaliper Kapağı Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2013 Saat 12:27 |
|
Herkese Merhaba Ağalar 206 Quik aracım da 15" Ariane modeli jant var. Kaliperlere kırmızı kapak takmak istiyorum. Sıkıntı yaratır mı ? Çünkü 15" lerde sürtme yapar diye duydum. Mutlaka duyan bilen vardır diye sorayım dedim. |
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
alacağın kalipere göre değişir. kimi sürter kimi sürtmez. şimdi orj. brembo alsan zaten yazar şu inç olur ya da olmaz diye. bence ürünün açıklamasını dikkate almalısın.
he bide diskler ufak olunca kaliper bi acaip duruyor. boyatma daha mantıklı gibi. tabi sana kalmış.
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
15" için en güzeli boyatmak derim ben :) ben öle yaptım
Düzenleyen Aziz - 27 Mayıs 2013 Saat 12:38 |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
|
Çok teşekkürler. Benden önceki sahibi arkaları kırmızı önleri ise maviye boyatmış. Niye böyle bişi yapmış anlamış değilim :) Bende boyatmayı düşündüm ama acaba bir zararı olur mu diye tereddüte düştüm. Boyatma esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Muhtemelen eski boyayı kaldırmak için önce zımparalanması gerekecek. Peki en iyi sonucu hangi tarz boya ile alırım ? Ve kuruma süresi ne kadar sürer sizce ? Kurumadan lastikleri taksak sakıncası olur mu ?
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Kuruma süresi öyle fazla uzun surmez kurumadan takılırsa boya dayanıksız olur sadece başka bişey olmaz kaliperleri genelde yüksek ısıya dayanıklı sprey boyalarla boyarlar boya konusunda dıkkat edılmesı gereken bu.Kapağa gelince harika oluyor ama onu uydurması var tabi birde nasıl bır jantınız olduğuna bağlı oluşturacağı goruntu kötüde olabılır , ayrıca sürtme falan demışsınız boyamanız hem daha az malıyet hemde daha az ışçılıkle güzel bır goruntu yakalamanıza vesile olacaktır kolay gelsın :)
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
İsmailmiAbi? ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2013 Konum: KAHRAMANMARAŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailmiAbi?
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bu konu açıldığından beri her bakışımda Kırık Kalpler Durağında diye okuyorum...
Çok duygusalsam demek ki, Ya da Candan Erçetin hayranıysam belki...
|
||
O gemi mutlaka gelecek bi gün...
|
||
![]() |
||
|
:):):):) Sıkma canını ölümlü dünya :)
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar bir konuda takıldım. Jantlara sürtme yapacağı için kaliper kapağı almaktan vazgeçtim. Son karar boyatacağız. Fakat burda da gene ufak bir desteğinize ihtiyacım var. Aziz arkadaş ile görüştüm sağolsun bana yol gösterdi ve Floresan boya diye geçen gece biraz daha kendini gösteren boya ile boyamamı önerdi. Açıkcası bu fikir benım cok hoşuma gitti. Yanlız boyatacağım usta da ısrarla ısıya dayanıklı boya al yoksa atar dedi. Koçtaşa gittim ordaki boya reyonunun sorumlusu da ısıya dayanıklı almamı önerdi. Bayadır araştırıyorum hem ısıya dayanıklı hemde floresan özelliği olan boya ne yazık ki yok gibi görünüyor. Şimdi gönlüm floresan dan yana ama diğer taraftanda atarmı diye düşünüyorum. Şık bişey yapmak isterken daha kötü bir iş çıkarmakta istemem. Sizce ne yapmalıyım ?
|
||
![]() |
||
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
|
![]() ![]() |
||
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
dostum ilk boyadığım konu linki mevcut tarihine bak ve 2 dk önce senin için çektiğim resimlere bak
ısıya dayanıklılığa gerek yok :) zerre kıpırdama olmuyor, hele bide özel karışımımla temizledikten sonra göre :) (Çamaşır suyu porçöz) boya markası merak edenlere Alcon metal boyası :) arka ![]() Ön ![]() ![]() |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
|
Ya aziz usta çok sağol sana da zahmet verdim :( Tamam sonucu ne olursa olsun floresan kırmızı yapıcam. Şuan kaliperler de eski boyası var. Onları temizlemeliyim eğer temizlemem gerekiyorsa ne ile temizlememi önerirsin ?
|
||
![]() |
||
|
eski renkle aynı rengi yapacaksan boyayı temizleme'ne gerek yok üstündeki kiri temizlemek için çamaşır suyuyla porçöz'ü bir sprey kutusunun içinde karıştır (zehirli bir hal alıyor kendini koru ve açık havada yap maske kullan eczaneler ücretsiz 2-3 tane maske veriyor yada 50 kuruş falan) yada önce çamaşır suyu dök ardından da porçöz yine kendini koru. tel fırça yardımıyla fırçala. bunu jant temizliğinde de kullana bilirsin fırça yerine bulaşık sünger'inin yeşil tarafını kullan :)
boya farklı ise o zor iş, boya asiti denilen bişey var hiç görmedim anca o temizlermiş :)
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
|
Boya farklı isede dert etme
Gerekli temizliği yaptıktan sonra beyaz bir sprey boya alıp güzelce maskele Beyaz boya astar görevi görecektir.Altındaki boyayı iyice kapattıktan sonra (2 kat atmanda fayda var) ve kuruduktan sonra renklendirmek istediğin boyayı vur Alttaki boyanın beyaz olması senin rengini dahada canlı gösterecektir ;) |
||
![]() |
||
|
Önler mavi arkalar kırmızı. O zaman ben 1 kutu normal beyaz 2 kutu da Floresan Kırmızı boya alayım. Hepsine astar niyetine beyaz atayım. Zaten kuruması fazla sürmüyor. Sonra da Kırmızıyı atarız. İnş. Güzel olur. Destek için teşekkürler
|
||
![]() |
||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
|
Florasan boya atarken dikkat et
İyi izole et İcerisinde toz tanecikleri var Saga sola cok ucuyo Boya yaparken camlarini kapat Torpidoya kadar gittigini gordum Arac ne renk bilmiyorum ama ben florasan kirmizi yerine normal trafik kirmizi yapmani tavsiye ederim İlla florasan yapacaksan florasan sari en guzl durani |
||
![]() |
||
|
Araç seninkinin aynısı usta. Floresan kırmızı yapmamızda ki amaç gece biraz daha iyi görünmesi.
|
||
![]() |
||
|
O zaman bi yap bakalim nasil duracak :)
|
||
![]() |
||
|
Ama senin ki kadar iyi olmaz. Maşallah senin araç bugüne kadar gördüğüm en iyi quik lerden biri. Bu arada ileri ki zamanlarda sana katalizatör ile ilgili sorum olcak. Özelden yazarım muhtemelen.
|
||
![]() |
||
usasd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
|
![]() nette buldum sizce nasıl benim hoşuma gitti |
||
![]() |
||
|
Allah razi olsun kardesim sagolasin kendi capimizda biseyler yapiyoruz iste Mumkun mertebe orj bozulmadan tam olaun istiyorum Eksik olmasin diye caba gosteriyorum O nedenle far motoru dahi aldim Katalizor icinde yardimci olmaya calisirim herzaman Boya konusuda gelince hic kasma istedigin zaman renfini degistirebiliyosn zaten Ben bu zamana kadar hep trafik kirmizi boyadim Kapakta denedim ama malesef kapak buyuk geldi o nedenle kapak olayina hic girme 15 janta uymuyo Bu seferli mavi tamamen can skintisi ve merak oldu Gerci sari ile mavi arasinda gittim geldim ama maviye karar kildim O neden krikon bijon anahtarin oldugu surece dert etme boya gitsin :) Onumuzdeki gunlerde tekrar boya islemi var benim. Balatalar degiscek mecbur boyada aticam Bu sefer sari yapabilirim Düzenleyen tlp - 27 Haziran 2013 Saat 19:24 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |