![]() |
|
bayan sürücülerden bıktım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
mayday06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 21:37 |
|
arkadaşlar Ankara da yaşayanlar varsa fikirlerini buraya aktarsınlar.caddeler cellatlarla doldu iyice yaa,bugun dikmen e gittim geldim öldüm yaa.dolmuşlar yolu kaplamıs yol veriyim dedim corolla arkadan cıyakladı geldı geçirecekti yırrtım,yayalar atlıyo önüme sağa sola bakmadan,kontrolsüz u dönüşleri yola atlamalar,telefonda konuşmalar trafiği kitlemeler yeşilde beklemeler,hürriyet caddesinde bayanın biri atladı önüme belki 1 santim kaldı ama nası durdum bende bilmiyom.trafik kemere bakıyo kırmızı ışığa ve radara bakıyo asıl can güvenliğini tehlikeye atan bu salakları trafikten men edecekler. insanları adam akıllı ehliyet sınavından geçirsinler %30 unun ehliyetini geri alırlar.Ankara nın trafik düzeni berbat trafiğin yoğun olduğu yerlerde 70 sınırı var bazı vatandaşlar 30 a kadar düşüyo :S.
|
||
ÇALIŞIYOSA KURCALAMA
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
allah kolaylık versin :)
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Valla herkes herkesın ıstedığı gıbı olmaz ıstedığı gıbı dusunmez illaki aykırı ınsanlar çıkıyo yapıcak bısey yok sınırlenıncede ınsanın dengesı bozuluyo daha çok kontrolu kaybedıyor temkınlı ve soğukkanlı olmakta yarar var :)
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bayan sürücü diye ayırt etmeyiniz lütfen buna trafik terörü yaratan ayılar deseniz bravo derim de,,,,www bide bıktım diye yazmışınız
![]() |
||
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
||
![]() |
||
mayday06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
|
bugun benim ve ailemin canına okuyacaktı bir bayan tarlada gider gibi gidiyordu.bakın bayanların en sık yaptığı hareketler şerit ihlali+sol şeritte yavaş sürmek sonra arkada biriken trafiği farkedip panikleyip sağa bakmadan atlamak.erkeklerin gereksiz stresi,sebepsiz yere hasta yetiştiriyomuş gibi aceleci davranması,babasının yoluşmuş gibi yol vermeyene trib atmalar,aynı zamanda yol vermemeler.ilerde kırmızı yandığı halde basmalar vs.ayrım yapmıyorum ama bu oyuncak deyil.
|
||
ÇALIŞIYOSA KURCALAMA
|
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
Valla bursada aynısı yaa bayan sürücülerden bende bıktım zaten bursada yollar dar ve tek merkez anayol var
|
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
evet arkadaşlar forumda bayan arkadaşlarımız da var..
aslında bay bayan sürücü oranlamasına göre bakarsak kötü araç kullanan erkek sürücüler daha fazladır. sadece bayanlarımız daha çok dikkat çekiyor.
![]() |
||
![]() |
||
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
|
WWW Bunu erkeklerde yapmıyormu ışıkta arkadan vurdu birde kaçtı ayı daha sarı yanmadan kornaya basıyorlllar kaç senedir araba kullanıyorum hiç cezam yok trafik polisinden akrabamda yok
![]() |
||
|
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
hoş ankara istanbul trafik çilesini bilmiyorum da ben arabayla çıktım mı biryere yetişcekmiş gibi değilde gezmeye çıkmış gibi davranmaya çalışıyorum insan sinir stres yapmıyor o zaman..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞTE BU
|
||
|
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
İlk kazamı bir bayan sayesinde yaşamıştım, ters yoldan gelip vurmuştu. ve şimdi bakıyorum bayansa kaçıyorum ordan aynı zamanda 60 yaş ve üstü insanlardan da kaçarım.
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
|
ben bayanlar araba sürmesin demedim yalnızca bıktım dedim.artık araba sürmeyi öğrensinler bir an önce,pratik yok tek sorun bu yaşlılarda aynı hatta daha beter.yeni trafik sistemi geliyo polis araçlarına kamera sistemi yerleşecek seyir halindeyken radar ölçümü yapacak hatalı şerit değiştirme trafiği aksatma çatır çatır çeza yiyecekler.ben son üç senedir iki defa ceza yedim biri düğün hazırlıklarında kırmızıda geçmek diğeri kafam dalgındı hastaneden ana caddeye çıktımm(çıkmadan) bismillah köşede polis kemersiz diye ceza kesti.
debriyaj la gaz ayarını yapıp arabayı kaldıran herkes maalesef ehliyetli şöför oluyo.ben bunlara ehliyetli demiyorum. EHLİYET NE DEMEKTİR? Sözlükte "yetki; elverişli, lâyık ve yeterli olmak" anlamlarına gelen ehliyet, fıkıh terimi olarak, kişinin dinî ve hukukî hükümlere muhatap olmaya elverişli oluşunu ifade etmektedir. Başka bir deyişle, insanların leh ve aleyhindeki hak ve sorumluluklara muhatap olabilmesi halidir. Düzenleyen mayday06 - 23 Mayıs 2013 Saat 23:44 |
||
ÇALIŞIYOSA KURCALAMA
|
||
![]() |
||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
|
Genelleme yapılırmı bilmemde bursada benim aracada bir bayan çarpmıştı
![]() |
||
![]() |
||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
|
3-4 ay olcak nerdeyse abi ilk kazamda bayan sayesinde.
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Trafikteki acemilerden kurtulamazsınız, onlar her yerdeler. O yüzden kimseden kendiniz gibi sürmesini beklemeyin, herkesi birer acemi olarak görün, ona göre davranın. Ne kaza yapın ne de kaza yaptırın.
Unutmayın, trafikte başkalarına saygı gösterirseniz zamanla herkes de size saygı göstermeye başlar. Çünkü özellikle trafikte saygı da nefret de bulaşıcıdır... İyi seyirler.
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Ankara da trafik her geçen gün çekilmez hale geliyor. Eskiden dillerde istanbul trafiği vardı şimdi eşden dosttan duyuyorumda sadece köprü ve ana yolarda trafik oluyor o da mesai saatlerinde ciddi boyutlara ulaşıyor.
Konya Yolu (oran kavşağı-ivedik caddesi köprüsü) Eskişehir yolu (Konya yolu köprüsü-odtu köprüsü) Anadolu bulvarı(odtü-İstanbul yolu kavşağı) İstanbul yolu (ankamall-şaşmaz) sıklıkla kullandığım yollar. Bir süre önce konya yolunda yol genişletme çalışması vardı aşiden ivediğe 50dk da gittiğimi bilirim yürüyerek daha kısa bir mesafe. Anadolu bulvarının sonunda çalışma var karşı şeride geçiyoruz günde en az 20dk orada heba oluyor sabah akşam istanbul yolu şu 70 tabelası yüzünden kilit oluyor sabah akşam. Bunun üstüne dengesiz ticari açar sürücüleri acemiliğini atamamış veya halen kullanmayı veya kontrolü bilmeyen bay bayan sürücüler trafiğe ayrıca leş bir hal katıyorlar. Anadolu bulvarı 6 şerit . Bizim andaval sürücülerimiz en soldan gidiyorlar. Selektör yapıyorsun anlamıyor prensip gereği kornaya basmam kızarsam dibinden sağından geçer yine dip ve sert bir şekilde önüne kırarım aracı hızı ne olursa olsun. Varsın arkadamdan yırtınsın 5sn sonra ben kaybolurum. Daha önce de tartışıldı sol serit sollama şerididir. Açın bakın kanunu hükümü. Tamam diyeceksiniz şehir içi hız sınırı 70 ama bu demek değilki sen sağında 5 boş şerit varken 70le en solda gitmelisin. O zaman sağından geçen adama kızmayacaksın laf etmeyeceksin. İt çakal deniyor. Herkes trafikte kurallara ve şerit kullanımına uyuyorda millet afedersiniz piçliğine mi yolda slalom yapıyor. Herkes adam akıllı kuralına uysa şeridini kullansa ben hayatta sağdan bir aracı geçmeye çalışmam çok kere kaza tehlikesi atlattım. Eğitim sistemi çökmüş nesili eğitimi alamamış bir milletin ehliyet eğitimi ne kadar ? Ehliyet almamnın şartı koşulu ney ? Hiç araştırdınız mı ? Ben bakıyorumda ailemde herkes de ehliyet var. Ama gel gelelim trafik kurallarına uyum araç hakimiyeti ve kullanım tekniği ve bilinci o kadar iyi değil . Millet sınavdan iki gün önce son 2 sınavı ezberleyip giriyor çıktığında hepsini unutuyor. E bu adam trafiğe girecek düşünsenize ne haldeyiz. Bu konularda reform hakkım olsa kesinlikle bu sistemi değiştiridim. Ülkemiz şart ve koşullarında 20yaş altına ehliyet vermezdim 18den stajyer ehliyeti eğerki 20sine kadar hatası yoksa o zaman sürücü ehliyeti. Ve bu stajyer ehliyeti ile şehirler arası yolculuk olmayacak. Motor hacmi yüksek olan araç kullanılmayacak. Ticari araç kullanılamayacak. Yazılı sınav 3 yılda bir yapılacak. Doktor raporuna göre de 60 yaştan sonra ehliyet süresiz olarak alınacak. Ceza ve kazalardaki sürücü ceza puanı önemsenerek ehliyete süreli veya süresiz el konulabilecek. Sen adama doğru düzgün emniyet kemeri bilincini yerleştirme sonra ceza kes. Böyle bir monarşi başka nerde var çok merak ediyorum. Millet ceza korkusuna bin bela okuyup emniyet kemeri takıyor. Anlat öğret uygulat bu adama bak bakalım arabaya binince ilk yapacağı ne oluyor. Bu konuda içim öyle doluki anlatamam gün geliyor günde şehir içi 200km yaptığım oluyor neler çektiğimi anlatamam. İleride imkanlarım olursa Korundum ve elmas tabanlı bir madde ile araç kaplıycam ve destekleyeceğim. Baktım önümdeki yol vermiyor mu sol şeritte keyif mi çatıyor-sinyal kullanmadan ani durmalar durağan trafikte şerit değiştirmeler yapıyorsa seri hızlanıp bir çarptımı bakalım naapıyor benim araca birşey olmayacağı için görgü tanığıda olmazsa ispat da edemez tıkanır kalır. Ya da böyle durumlarda elektro şokla bayıltıp arabasına zincirleyesim geliyor. Hele şu durgun trafikte şerit değiştirenler. Bir gün inip cam çerçeve indirecem. Büütn trafik uzmanları bas bas bağırıyor trafikteki duraksamaların %50den fazlası ani şerit değişimleirnden kaynaklanıyor. Hiç trafiğin olmaması gereken yer kızılay orada da ticari araçların şerit gaspı yüzünden saatlerce bekliyoruz. Otobüsler zigzag yapa yapa durağa giriyor çıkıyor. urağa girecekse senin ne işin var taa en solda. Sonra 4 şerit geçmeye çalışırken siz durumu canlandırın gözünüzde tarfik felç. Taksicilere diyecek birşey yok. Paralarının peşindeler ama onlarda polis düdük çalınca ya da otobüs gelince bir öne geçmek için hiç yoktan yere şerit kapatıp yer değiştiriyorlar. Bizim polislerimiz önemli noktalarda dneteimlerini yapmak yerine ara sokak ve hiç kullanılmayan caddelerde çevirme yapıp emniyet kemeri kontrolü yapıyorlar. Hiç yoktan yere polisin inanın hiç uğramayacağı yerde çevirmeye girdim ve ceza yedim. Ankarada bahçeli ve dikmeni birbirine bağlayan bir bağlantı yolu var. Protok yolu gibidir rahat ve sakin bir yoldur 40 yılın başında rahat olur burdan gidiyim dedim çevirmeye yakalandım. sabah akşam yenimahellede bir caddeye sokaktan giriş yapıyoruz oradaki ışıkta hiç bir araba durmuyor özellikle dolmuşlar son sürat gidiyorlar onlara söz geçmiyor. Ben kimin canını tehlikeye atıyorumda ceza yiyorum merak ediyorum. Bayan kıstası konusunda okul içi olsun dışı olsun neler çektiğimi allah bilir. Sözüm meclisten dışarı benden daha iyi bayan şöförde gördüm. Bayanlar kurallara uymaya ve trafik akışına uyum sağlamaya çalışıyorlar ama okul içinde araç kullanan bayanların %95inde park etme ve park sonrası kapıyı açma problemi var. Parkından geçtimde bir insan kapıyı açarken gram mı dikkat etmez. Yanındakine çarpıyormu diye. DAn diye açıyorlar kapıyı içim sızlıyor ya. Aurisi sırf bu yüzden dip bucak yerlere park ediyorum. 206da kapının bir seviyesi dikey kapı çizikleri ile dolu. Şerit kullanımı ve taşıt trafik uyarıları konusunda çok dikkatsizler. Korna çalana kadar arkasındaki arabadan haberdar olmuyorlar. Sinyal veriyorlar ama ayna kontrolü yok. Dan diye şerit değiştiriyorlar. Daha dün kadının biri direksiyona yapışmış. En sağ şeritten çıkıyordu. İki şeritli yol zaten düz ilerlemesi yeterli olacak. Ben soldan geliyorumsellektör yaptım çünkü kalkışından belli bir anormallik vardı. Yaklaştım geçicem bu bana doğru geliyor. Yavaşladım sellektr yaptım bir daha (Aurisin sellektörü fark edilmeyecek gibi değil şimşek gibi çakıyor) sağa sinyal verdi sola iyice geçti sonra bir daha sellektör yaptım tepki yok hızlanıp sağından geçtim artık. Bir de cadde veya sokaklarda dönüş yaparken arkadaki araba kontrolü yok hızla giderken birden sinyal verip dan diye durup dönüyorlar .... Bunlar yazmakla bitmez. Kimseyi küçümsemek aşağılamak rencide etmek gibi bir amacım yok yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Mükemmel bir çaba sarf etmeye gerek yok. yeterki trafiğe çıkınca kurallara uygun davranıp saygı çerçevesinde hareket edersek sorun kalacağını sanmıyorum. Son yıllarda araba satışlarındaki artışın trafiğe etkisini yok saymak olmaz ama uygunsuz davranışlarda trafiğe yol açabiliyor. |
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
Ben kadınlardan değil de frene basmayı ve vites küçültmeyi gurur meselesi haline getirip intikam hisleriyle gaza yüklenen erkeklerden şikayetçiyim.
Sonuçta acemilik anlaşılabilir normal bir durum ama koca koca adamların 20 yaşındaymış gibi fevri araç kullanmaları garip geliyor bana. Örnek; arkamdaki adam kırmızıyı gördüğü halde beni sollamak için sola kırıyor soldan gelen selektörle kesince sağa kırıyor gazlayıp önüme geçecekken önümdeki dolmuş sağa çekiyor zavallı adam acı bir frenle yavaşlıyor yine arkama geçiyor, yine bir sol denemesi..., tam beni geçiyor ışığa gelmişiz :) Yav heyecan arıyorsan git bilgisayar falan oyna :) |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Ali yine döktürmüş
![]() Kısmen yazdıklarına katılmakla birlikte ana fikre "Mükemmel bir çaba sarf etmeye gerek yok. yeter ki trafiğe çıkınca kurallara uygun davranıp saygı çerçevesinde hareket edersek sorun kalacağını sanmıyorum. " tamamen katılıyorum ve başlıktaki gibi kadın ( bayan - kadın olayı başka bir konu) diye ayırt etmemek lazım diye düşünüyorum (yanlış yapanların arasında doğru yapıp fırçayı yiyen kadında gördüm erkekte
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
|
Bende etrafımda kadın sürücü varsa daha dikkat kesiliyorum, kadın sürücülerin genelikle
araba içerisinde çevre ile pek ilgileri olmuyor, yola dümdüz bakıyorlar, belki biz erkeklerden daha fazla kafalarında problemleri vardır bilemiyorum, zaten park problemlerini söylemeye gerek yok, bir park yerinde arabasını 2-3 araç yerine yatay park eden bir sürücü yüzde 99,99 ihtimale kadındır, |
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
Kadınlar kutsaldır evet ama direksiyonda değil :)
bende ilk konuya katılıyorum, ve sadece kadın şöförle bitmiyor tabiki, mandası magandası, artizi, bizde daha fazla cins olarak, adam kanlınmış gibi seni öldürürcesine sürüyor arabayı yav, kadınlarda sadece aciz edip, istemeden ölüme neden olabiliyor kasıt yok yani en azından.
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |