|
106 QUİKSİLVER HARARET SORUNU ÇILDIRMAK ÜZEREYİM!. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
tolga106
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2013 Saat 12:29 |
hayırlı günler herkese bahsedeceğim sorun 1 senedir çözülmüyor ve ben çıldırmak üzereyim yardımlarınızı bekliyorum
aracım 2000 model 106 qs kafasına göre hararet ışığı yakıyor gibi sanki dalga geçiyor benimle :) şehir içinde özellikle rampaları yavaş çıktığımda ve ya düz yolda performanslı kullandığımda oluyor bu hararet müşiri, termostat, üst kapak contası,radyatör deki kapak,fan röleleri değişti ama sorun çözülmedi radyatörün altıda üstüde aynı sıcaklıkta,su eksiltme yok, kalarüfer ısıtıyor sorun şu şekilde gerçekleşiyor yolda giderken hararet ışığı yanıyor ilginç tarafı ışık yandıkdan hemen sonra fan 2.kademe çalışmaya başlıyor bir süre sonra düşüyor hararet sonra tekrar çıkıyor tekrar aynı şekilde oluyor. Bazen hiç yapmıyor hararet bazen coşuyor hararet ışığını söndürme süresi baya uzuyor geriye değişmeyen bir radyatörle bir devirdaim kaldı ustalar bile çözemedi ne olduğunu herşey düzgün çalışıyor diyorlar ama benim şahsi fikrim devirdaim tam olarak işlevini yerine getiremiyor ve sıcak su yeterince hızlı soğumaya gönderilmediğinden bu sıkıntı oluşuyor sizce bu düşünce doğrumudur?? birde hararet çıktığında radyatör kapağından su atıyor bu normalmidir??? |
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Forumda bir arkadaş da bu sorunu yaşamıştı sonradan çözüldü diye yazdı ama nasıl çözdüğü hakkında bilgi vermemişti.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu durum çok ilginçtir, 106da ilk kez duyuyorum ama 306 larda sık rastladım. çözüm olarak değişik çözümler var, ilk etapta serviste cihaza bağlatıp rolantide hararetin yükselmesini bekleyin, ikaz lambazı yanıca cihazın verdiği değerle hararet göstergesi aynımı bir baktırın derim, benim karşılaştığım bir olay bu, harater göstergesi 105 i gösterirken cihan 93 gösteriyordu, sorunun beyinle alakalı oldugunu söylemişlerdi.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
tolga106
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiğiniz cevaplar icin tesekkur ederim sorun quiksilverde sadece hararet lambasi var derece gostergesi yok bilgisayara baglattigimizda olmasi gerekenden daha yuksek cikiyor rolantidede hararet yaptigi zamanlar oluyor ben keyif icin kullaniyorum haftada bir bazen marsa basiyorum bekliyorum durup dururken hararet cikiyor hani bir suru usta bakti anlayamadi sebebini hepsinin en son dedigi harareti sonduruyor o kadar buyuk bir sorun degil diyorlar ama yuksek sicaklikta calismasi zararli oldugunu biliyorum.. Forumu gezdim ancak dier problemleri inceledigimde benimkinden farkli incelemeden konuyu acmak istemedim eger gozumden kactiysa affola..
|
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı durum benim de başıma geldi. aracımı uzunca süre kullandım, uzun yol bolca yaptım hiçbir şey olmamıştı. Neyse yazın araç stop etmeye başladı, gittim boğaz kelebeğini temizledik ve stop etme düzeldi. Aynı gün eve giderken hararet 90 dayken birden tavan yaptı stop yazdı. Biraz durup kontağı kapattım düzeldi. İki gün sonra uzun yolda iki defa daha yaptı. Eskişehirde özel servise gittim baktı bir şey bulamadı çünkü sürekli yapmıyordu. Eğildi eksoza baktı bu bunun orjinal eksozu değil 131 eksozu takmışlar sıkar aracı ondan olabilir dedi. Hemen yanda eksozdu vardı. Orta ve son susturucu değişti 250 tl. (Benim saflığıma geldi kandırdı şerefsizler.) Uzun bir süre bir daha olmadı. Geçen kış yine yaptı. Sanayiye itim, giderken yolda durdu. Orada da yapmadı. Anlamadım gitti Çok şükür uzun zamanda beri yok. Ama bu sorunu yaşayıp da çözen varsa ve anlatırsa forumiçin yararlı olur bence.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eksoz ben aldigimda eski sahibi yeni degismisti haftaya bir aksilik olmazsa sanayiye gidip biraz inceleyecegim bakalim benim ki de belki eksozdandir. Arabami cok seviyorum ayrilmak,satmak istemiyorum bakalim belki dediginiz gibi sorunu cozebilen vardir...
|
|
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ya aslında araçlarımız (peugeotlar) sıcak kanlıdır, işte parçalar değişince vs hafif aksaklıklar çıkabiliyor hiç kendini soğutma aracından dediğin gibi seviyorsan sevdiğin şeye ilgi göster :) sonucuda bize bildir lütfen :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cozumunu bulursan kesinlikle paylasacagim.
Sevilmezmi bu araba bebegim benim kac tane araba kullandim bir tanesi 106 nin verdigi hazzi veremedi bana 1 senedir herkes sat diyor sıkısıgim yatiriyorum ama vazgecemiyorum satamiyorum 2 haftada bir bile kullansam yetiyor :) bu baska bir dunya benim icin. Satsam yina alir bir 106 sade sade binerim ... |
|
otosundur
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2013 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı otosundur
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Devir daim dostum yuzde yuz
|
|
ErolSs
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bendeki 306 su atma haricindeki olayların hepsi bendede var umursamıyorum artık alıştım ama su atıyorsa conta yakmıs olabilir yada devir daim calışmıyor
|
|
QWERTY
|
|
Aziz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Baglanmayacaksin öyle körü körüne diyen şaire sesleniyorum;
- sen hic 106 kullandinmi?? |
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim..
Banada devirdaim gibi geliyor Bu sorun ilk basladiginda contadan suphelenmistik acilmisken motor, degistirdik contayi sıkıntı yoktu keyfine degistirmis gibi olduk o yuzden pek zannetmiyorum. Eger varsa baska basina gelen ya da fikri olan bekliyorum cevaplarinizi... |
|
|
semus
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tam bilgim olmamakla birlikte, motor suyu hava yamışta olabilir. dayımda benzer bir sorun yasamıstı. suyun oldugu yerde devriidaimi sağlayan küçük bir hortum vardı. o hortum su haznesinin içine düşmüştü oda hava yapmasına neden olmustu. herseyi deiştirdiyseniz bu sekilde küçük şeyleride kontrol ederseniz belki sorunu çözebilirsiniz
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdigin bilgi icin tesekkurler ancak motor hava yapmiyor bir ara o konuyla da baya ugrastik su an ustaya gitmeden motordan butun hava alma noktalarindan havayi alabiliyorum ancak arac artik hava yapmiyor :)
|
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu gun ustaya goturdum araci anlattiklarimdan yola cikarak radyatör degisecek dedi yogunluktan araca bakamadi carsamba gunu birakacagim arabayi :s
Sizcede bu problem radyatorden kaynaklanirmi? Klimali radyator degistiren oldumu hic aranizda nedir maliyeti bilgisi olan varmi ? |
|
|
Turgay_66
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
Aynı sorun benim 206 da var benim ustada radyatörden olabilir dedi haftasonu götürecem arabayı radyatöre baktıracam temizlenebilirse temizletecem olmasa değiştirecem inşallah hallolur şu sorunda kurtuluruz:)
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben bu gun biraktim araci bakalim neler olacak gereken bilgiyi araci alinca paylasirim belki yardimi dokunur :)
|
|
|
Turgay_66
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
inşallah tek sorun radyatördür..radyatör değişecek demi şimdi senin arabanın ( arabada klima varmı bide ) evet ustam olanları yazarsan cok memnum olurum şimdiden teşekkür ederim :)
|
|
tolga106
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Radyator degilmis devirdaimin kafasi boslamis o yuzden sıkıntı oluyormus calisiyor ama gerektigi gibi degilmis devirdaim degisti denedim biraz sorun hallolmus gibi hic isik yakmadi :)
Bu arada arac klimaliydi radyator baya pahaliydi degisse idi. insallah seninkide duzelir |
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |