Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motordan Gelen Farklı Ses-206 hdi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motordan Gelen Farklı Ses-206 hdi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motordan Gelen Farklı Ses-206 hdi
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:22
Merhaba.
Videoyudaki motor sesi harcinde çıkan sesi dikkatlice dinlemenizi rica ediyorum.

Bu, aracı ilk çalıştırdığımda çıkan ses. Motor ısındıktan sonra arka fondan gelen bu -sanki sürtme sesi ya da çamaşır makinasının suyu boşaltırkenki çıkardığı sese benzeyen ses- daha da net çıkıyor.
Bu sebepten dolayı aracımı dün sanayiye götürdüm. Usta krank kasnağından geliyodur dedi.

Krank kasnağı, mili, kayışı değişti. Bu ses harici bazı bakımlar da yapıldı (ön amortisöz takozları, viraj lastikleri, salıncaklar, arka amortisörler değişti). Ön düzen ayarı yapıldı.

Aracın yürürü rahatladı. İçerden  duyulan boğuk uğultu sesi azaldı. Direksiyon rahatladı. Debriyaj yumuşadı. Ama o ses hala var.

Özellikle 06-10 sn lerde ses daha da belirginleşiyor.

Sizce bu ses nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=bo9pho_L8y8&feature=em-upload_owner

Düzenleyen pusutr - 10 Mayıs 2013 Saat 10:37
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:29
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Merhaba.
Videoyudaki motor sesi harcinde çıkan sesi dikkatlice dinlemenizi rica ediyorum.

Bu, aracı ilk çalıştırdığımda çıkan ses. Motor ısındıktan sonra arka fondan gelen bu -sanki sürtme sesi ya da çamaşır makinasının suyu boşaltırkenki çıkardığı sese benzeyen ses- daha da net çıkıyor.
Bu sebepten dolayı aracımı dün sanayiye götürdüm. Usta krank kasnağından geliyodur dedi.

Krank kasnağı, mili, kayışı değişti. Bu ses harici bazı bakımlar da yapıldı (ön amortisöz takozları, viraj lastikleri, salıncaklar, arka amortisörler değişti). Ön düzen ayarı yapıldı.

Aracın yürürü rahatladı. İçerden  duyulan boğuk uğultu sesi azaldı. Direksiyon rahatladı. Debriyaj yumuşadı. Ama o ses hala var.

Özellikle 06-10 sn lerde ses daha da belirginleşiyor.

Sizce bu ses nedir?

Videoyu yükleyememişsiniz :)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:36
http://www.youtube.com/watch?v=bo9pho_L8y8&feature=em-upload_owner

Böyle izleyelim o zaman.
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:44
derinden gelen bir ses var böyle dönerciler bıcaklarını bilediğinde çıkan ses misali? yanlışmıyım. kaput açık olsaydı daha net duyulurdu sanki,
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:51
Kaputu açınca da aynı şiddette ses çıkıyor maalesef.
Dünkü usta bana triger değiştiği zaman bu ses gider diyor. Araç 149.000 de. Fabrika çıkışlı araçlarda trigerin normalde 240000 ağır şartlarda 180000km öneriyorlar. Haliyle triger hiç değişmemiş te olabilir. Benden önceki sahipleri değiştirmişte olabilir. Neticede gözle bakıp göremiyoruz.
Trigere de onay verip bu ses gitmezse olan yine paramıza olacak.
Usta da demiyor ki; kardeşim sorun şu parça değişince sorun gider değişmezse para verme. Oysa bir çok meslekte sorun çözümü için önce fiyat verilir ardından sorun giderilir usta da öyle parasını alır.
Sanayi işinde niye böyle değil onu da anlamış değilim.

Bu el değirmeninin çalışırkenki çıkardığı sesi bilir misiniz?
Bu ses buna da benziyor biraz.

Düzenleyen pusutr - 10 Mayıs 2013 Saat 10:54
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 11:00
Evet bilirim o sesi, kendimce triger ses yapmaz gittimi gider bilgisindeyim yanlışda olabilirim ama sorduğum ustalarım, "triger kendini belli etmez anlayamazsın ne zaman nasıl işlevini yitireceğini işçilik verir baktırırsın yada km olarak şartlara bağlı takip eder değiştirirsin" demişti. 
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 11:12
Buradaki ustalardan, sponsorumuzdan yardım bekleyeyim o zaman. Bu sesi mutlaka daha önce tecrübe edinmişlerdir ve hangi parça yapar bilirlerdir diye düşünüyorum.
Yukarı Dön
206206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 11:19
trıger olabılır demek, sarz dınamosundan gelme ıhtımalı varmı o sesın
pegeout 207 1,4 hdi trndy
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 12:14
kardes o sekilde kucuk hisirti ile hangi parcada sorun oldugunu bilmek zor kayislarin oldugu bolgede rumallar gergi rumalari sarz dinamosu klima motoru polidamper dreksiyon pompasi gibi parcalar var buyuk ihtimalle rumalin biri arizali ve ses yapiyor ama kesin degil arizali parca sokulunce ogrenirsin
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 12:23
İnternette araştırıyorum şimdi. Gergi bilyası olabilir gibi gözüküyor. Ya da dediğiniz gibi rulmanlardan biri. Ama hangisi? Bunun için de arızalı yada arızasız rulmanlar değişecek para ödenecek ve sorun var mı tekrar bakılacak. Bu çok masraflı-israflı bir şey :( İyi bir usta bunu minimum masrafla bulabilir kanaatindeyim. Sizce?
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 16:11
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

İnternette araştırıyorum şimdi. Gergi bilyası olabilir gibi gözüküyor. Ya da dediğiniz gibi rulmanlardan biri. Ama hangisi? Bunun için de arızalı yada arızasız rulmanlar değişecek para ödenecek ve sorun var mı tekrar bakılacak. Bu çok masraflı-israflı bir şey :( İyi bir usta bunu minimum masrafla bulabilir kanaatindeyim. Sizce?
masraftan korkan biri icin yanlis araba secmissiniz 
bence arizali olan bolgedeki butun gergi ve ve rumallari degistirmeniz birini degistirirsiniz iki ay gecer oburku arizalanir tekrar ikinci defa iscilik vermek zorunda kalirsiniz buda maliyeti yukseltir pek onemlide bir ses degil bu sekildede kullanabilirsiniz bir zarari olmaz 
Yukarı Dön
SDYMZ Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SDYMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 16:24
trigeri ters taktıysa sanırım ses yapıyor. gergi bilyesi değiştimi devirdaimde değiştirseydin açmışken
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 19:42
Direksiyon ve debriyajın rahatlamasını sağlayan nedir acaba, hangi yaptığınız? Benim direksiyon da sert gibi geliyor bana. 
Ses için ise bir iki elektirikçiye gösterin bence bilye sesi de olabilir. Bende bu yaz bilye sesi için direksiyon pompasında üstte yer alan bilyeyi değiştirdim (usta ses bundan geliyo dedi) taktı neyse ses yine var bi de bana salakmışım gibi davranıyo ya gitti ses de mi hocam diyo. Meğer alttaki bilye bozukmuş elektirikçi buldu.. Adam taktı kulaklığı tek tek dinledi. Gergi ve klima bilyesinde de var ama çok az gerek yok bence dedi. 
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
206 ersan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206 ersan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 20:03
benim aracımdada buna benzer bi ötme sesi var ama klima motorunun bilyası dağılmış onun sesi bendeki sizinkide öyle olabilir
peugeot 206 sw 1.4 hdi
Yukarı Dön
camoka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı camoka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 20:03
arkadaşım kesin olarak söyleyebilirim ki bu gergi rulmanı arızası sesidir.Nereden biliyorsun diyeceksin şu an o ses benim arabada da var.ışık altında o ses gelirken gergi rulmanına bak rulmanın bir ileri bir geri hareket ettiğini görürsün.gergi rulmanını değiştirirsen ses kesilir.Ama sana tavsiyem eğer değiştirmeden sorunun kaynağını görüyüm diyorsan kayışı çıkar ya da çıkarttır.aracı çalıştır dinle ses kesilmiş olmalı ki kesin kesilecektir.Ben bir senedir o sesle biniyorum.bakıma gireceğim zaman hepsin değiştireceğim.
Yukarı Dön
sboz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sboz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 21:17
Aynı ses bende de var.Klima kompresörünün bilyasından kaynaklandığını öğrendim.Değişim için 50 lira dediler.Vaktim olmadığı için yaptıramadım.Yüksek ihtimalle sizde de aynı yerden problem.

Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 23:30
triger gergi rulmanı olabılır bende degıstırdıgımde fazla germısler  vızır vızır dıye  ses yapıyodu
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 10:02
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Usta ilk baktığında dediğim gibi krank kasnağından demişti. V kayışını söküp aracı öyle deneyeceğini söylemişti. Ben de tamam dedim. Bacanağım :) bu işle ilgileneceğini söylemişti. İş bittikten sonra ustanın trigeri değiştirdiğimizde sesin kesileceğini söylemiş bacanağa :) E madem triger, niye sağlam parçayı değiştirdin dedim , kasnak ta arızalıydı o yüzden değişti dedi. Pazartesi günü başka bir ustaya götürecez. Ön tarafı dağıtacaz ve sanırım orda rulmanların hepsin ve trigeri değiştirip arabama güle güle binmeye devam edecem gibi gözüküyor. En azından içim rahat kalacak. Bir 80.000 km kadar. Umarım. :)

Bu arada, çıkan parçaların değerlendirilme olanağı var mı yoksa eskiciye mi satacaz?
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 10:09
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Direksiyon ve debriyajın rahatlamasını sağlayan nedir acaba, hangi yaptığınız? Benim direksiyon da sert gibi geliyor bana. 
Ses için ise bir iki elektirikçiye gösterin bence bilye sesi de olabilir. Bende bu yaz bilye sesi için direksiyon pompasında üstte yer alan bilyeyi değiştirdim (usta ses bundan geliyo dedi) taktı neyse ses yine var bi de bana salakmışım gibi davranıyo ya gitti ses de mi hocam diyo. Meğer alttaki bilye bozukmuş elektirikçi buldu.. Adam taktı kulaklığı tek tek dinledi. Gergi ve klima bilyesinde de var ama çok az gerek yok bence dedi. 

Hocam, Ön amortisör takozları, viraj lastikleri, salıncaklar değişince ve ön düzene girince direksiyon çok farketti.
Krank kasnağı, kayışı,bilyası  değişince debriyajın rahatladığını söyledi bana usta.
Bazen aracı kaldırmaya çalışırken kazayla stop ettirdiğim zaman (ya da bu sorundan dolayı stop ediyor olabilir? ) araba sanki duvara vurmuş gibi ses çıkarıyordu. Şu anda o ses te gitti.
Ne kadar bakımsız bırakmışlar. Zavallı pejom.
Yukarı Dön
Secks Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Secks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 11:10
Hocam debriyaja basınca kesiliyor mu ses?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 10 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 135 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 7879 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1631 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7752 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 225 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2684 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 147 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9617 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 471 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 332 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 221 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 511 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 314 0 Bayram 0816
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 189 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 363 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 367 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 912 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 456 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 419 0 eRRoR
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
talip206 4
selahattnsahman 3
konfor 2
TİMSAH 71 2
kralex18 2
Arslanalp2000 1
a.selim 1
Abdullah B. 1
eRRoR 1
delroy 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English