![]() |
|
307 aracım hakkında bir kaç sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2013 Saat 10:59 |
||
Arkadaşlar, 2008 model 307 1.6 dizel aracım var, aracım ile bir kaç problemim var, bunları tecrübe etmiş olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
İlk sorunum dijital klima hakkında, ac modu aktiften klimadan fırıl fırıl garip sesler geliyor, gerçi normal modda da fırıl fırıl düzensiz sesler geliyor, bu neden olabilir. Mesela 23 derece auto/ac konumuna alıyorum, bir süre fırıl fırıl fııı fııı diye garip sesler çıkıyor, kapattığım zaman oh be dedirtecek sesler. Diğer sorunum 10-20 km hızla giderken araç viteste ya da boş fark etmiyor, sol önden uğultu geliyor, jant, disk ya da balata gibi bir yerden geliyor sanırım, vuuuu diye artan bir ses, hızlanınca kesiliyor. Sanki disk ya da jant bir yere değiyormuş gibi. Diğer sorunum frene basınca (son zamanlarda) araç durmaya yakın direksiyon titriyor, bu arada araç sağa çekiyor, bu sanırım rot ya da balans ayarı ile ilgili. Bu bahsettiğim problemler neden olabilir? Teşekkürler. |
|||
![]() |
|||
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Arkadaşa katılıyorum. Titreme disklerden 1 tanesini eğikliğinden olabilir. Torna ile çözebilirsin. Eğer çok aşınmamışsa. Sıcak ken soguk suya girmişsindir muhtemelen.Diskte dandiktir, eğilmiştir.
|
|||
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|||
![]() |
|||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Geçen hafta balataları serviste değiştirttim, yetkili servis. Balataların bir süre daha gideceğini söyledi ama ben frene basınca ciik diye ötüyor diye değiştirttim, arka balataların durumu iyiymiş, balataları sökerken disklere de baktılar, diskleriniz iyi dedi, bu arada frene basınca hala kuş sesi gibi viiiikk diye ötüyor, bu nedendir?
|
|||
![]() |
|||
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yavaş yavaş giderken frene bas.Kesiklik zamanını ölç.Eğer çok uzun arada yapıyorsa disk eğik balata oraya geldiğinde ses yapıyor. Yada balata direk diske sürtüyor.Fren merkesi tam geri çekmiyor demektir. Sen fikir edi,ndikten sonra ustana bir danış istersen.
|
|||
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
dediklerini denedim, yavaş yavaş giderken frene dokunduğum zaman ses sürekli geliyor, seste azalma ya da kesiklik olmuyor. Frene basmadığım zaman da sol önden geldiğini tahmin ettiğim bir uğuldama var, birşeyler bir yerlere değiyor ama ne nereye değiyor bilmiyorum. |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |