![]() |
|
206 ses sistemi yardım! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yahya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2013 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 20:19 |
selam arkadaşlar. bir kaç gün önce 206'ma pioneer deh 9550 teyp bağlattım. arka kapılarda hoparlör yoktu. teybi bağlatırken vibe marka 13 cmlik hoparlör gördüm onu da arka kapılara taktırdım. ama boşa gitti bu arkaya bağlattığım kaliteli hoparlörler. çünkü sese ve basa biraz yüklenince kapıdan zıngır zıngır iğrenç sesler geliyor. hoparlörler iyi ama kapının böyle olacağını hesaplamadım. keşke ya öne aynı hoparlörün 16 cm bağlatsaydım ya da arka camın altına ovalini alsaydım. çok üzüldüm :(
ne yapabilirim fikir verebilecek olan varmı? kapıya nasıl bi işlem yapılabilir
Düzenleyen yahya - 03 Nisan 2013 Saat 20:20 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
Geçmiş olsun diyelim sorun değil bunlar normal şeyler. Önce Pejo parçacısından kapı klipsi alın. Klipsler lastikli olandan olsun. 7 tane oluyor her kapıda siz 20tane alın sağlam olsun.. 10mm*15mt siyah çift taraflı ince sünger bant alın. İnşaat malzemesi satana veya yalıtım malzemesi satan yerlerden(bauhouse-tekzen-koçtaş da olabilir) 7ya da 10mm lik ThermoFlex Ses yalıtım süngeri alın. 2mt işinizi görür. Yine aynı yerden 10cm*10mt Bitüself yalıtım bandı alın. Sentetik tiner alın 1-2 lt yeter. Kapı döşemesini güzelce sökün. Kapı tarafında beyaz bir ince sünger kıvamıdna bişi olacak onu dikkatlice çıkarın ve kalıp olarak kullanıp Thermaflexden kesin. Kapı içini bir güzel tiner ile temizleyin. Arka cam kızaklarını hafif gresleyin isterseniz. tiner çözebiliyor. Kapı içini bitself bant ile boşluk ve hava kabarcığı kalmayacak şekilde kaplayın. Hoparlörün sabit olduğundan emin olun. Değilde altına destek koyup vidalayın ya da çift taraflı bantta çekebilirisniz altına. Kestiğiniz süngerin kapıya gelecek kenar kısımlarına kapı tarafına çift taraflı battan çekin. süngeri yapıştırın kapıya. Döeşemedeki klipsleri sökün lastikli olanla değişitirin. Güzelce oturtun. Vİdaları ve kapakları kapatın. Sonuç değişmezse hoparlörler bozuk ![]() |
|
![]() |
|
yahya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2013 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
eyvallah sağolasın. umarım işe yarar. korktuğum şey aslında kapılara iyi hoparlör takmak konusunda yanılmış olmak. çünkü kapıların akustiği hoparlörün performansını yatsıtmasını engelliyor olabilir mi.
umarım düzelir. kendince paraya kıyıp iyi bişeyler almaya çalışıyorsun ama sesini açamıyorsun ne acı
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
13cm ne olursa olsun çok bir performans vermiyor. Birde bizim arka taraf dar seside yayamıyor. Ondan tam bir performas alamıyorsunuz |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |