|
206 Torsiyon Tamiri Kaça Patlar |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |
taskin
1. Vites 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peugot 206 ile bakıma gidince ustalar hemen torsiyona bakar ve boşluk var der sonra 250-300 tl eger torna felan olursa ki unutmayın ılla ki vardır 600-650 tl yı bulur. Kesinlikle sökulunce butun parçaların değişmsi lazım çünkü olmuyor 1 yıl sonra yıne aynı sorun oluyor. Bu ön takım içinde geçerli komple yaptırmak en iyisi yoksa araçta illaki anormallıklar oluyor. Torsiyonun torna işlerini yapan çok usta yok bid e torna işleri bayagı beceri ve zahmet istiyor zaten usta sökmesi 30 dk alıyor ama torna 1-2 saat sürer o yüzden işin ehline yaptırmakta fayda var birde bir öneri bilyelerin dışardan yaglanması çok zor bilylerin oldugu torsiyon kollarına yaglama gresörlügü yaptırmanızı böyllikle ara ara yaglayarak o kısımdaki yagsızlıktan oluşan aşınmaları önlemiş olursunuz o gresörlugu zor yaptırdım ustaya 2 sene oldu tık yok..
|
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
_semihk_
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen gresörlügün çok işe yaradıgını duydum.. haftaya sınavlarım bitiyor bende bi el atıcam inş torsiyonlara.
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
rockwaryumm
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Valla ben şırıngayla geçen yağladım hafiften gıcırtı geldi diye şanzıman yağı ve vd 40 kesiyor ama gecici tamirci bi arkadaş yağlarken gres yağ bas diye bi yer gösterdi onuda yapacam. Tekrarlarsa bi el atarım. Sökme takma parası vermiyorum arkadaşlarla söküyoruz, pederde tornacı geriye bi tamir takımı kalıyo
|
|
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gelirsen 350 alırız diyosun yani max. Bana özelden yerini falan yazar mısın hocam |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
rockwaryumm
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
ya lifte torna tezgahına gerek yok ki. Mesela gecenlerde eksoza poşet yapıştı sanayiye gittim akşam boş bulduğum bi kuyuya çektim girdim altına söktüm. Akşam veya bi pazar gidin sanayiye bir sürü çukur var yapılacak dışarıda olan eksozcuların çogunda var zaten ben ufak tefek işim olunca çekip yapıyorum ne olacak yani içine etmiyoruz ya işimi halledip devam ediyorum herşeyede işçilik verilmez ki |
|
serkan719
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
torsiyonu sökmek için life gerek yok.
kriko ve 2 tane sehpa olsun yeter. bizde lifte sökmüyoruz zaten. kimsede pek sökmez. lifti işgal etmemek için. |
|
baroff
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba arkadaşlar bu gün gezdim tornacıları tanıdık bir tornacı el emeği için 100tl istedi bilyalar 60lira tutuyo 2 tarafın toplamı tamirciler sök tak için 150-200 arası istiyolar sizce farklı bi tamirci mi bulayım bu sök tak işi için yoksa fiyat uygunmu =-?
|
|
serkan719
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
sök tak işçiliğinin hakkı 100 liradır hocam.
|
|
baroff
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2 yere sordum ikiside 150-200 dedi hocam resmen torna işinden fazla ki torna işi daha zahmetli
|
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
Bencede sök takı o kadar zor değildir. O kadar vermek saçma işi yapan tornacı sonuçta
|
|
serkan719
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
aynen öyle 100 lira yeter. 30 dk da sökülüyo zaten hatta 2 kişi olursa 20 dkda sökersin.
|
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
peki birşey soracam benim babam tornayı iyi şekilde biliyor kendisi büyük bi şirkette mesafe uzak götüremez onu, yapabileceği yerde var ama farklı birşey var mı yapabilirmi kendi yoksa torna yapılan ne orada, yapamıcaksa direk bi tornacıya götürim yapmaya kalkıştığımda ve sizin yeriniz nerde ? |
|
serkan719
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
eğer kafalar sağlam ise tornayla işiniz yok.
torsiyondaki akisleri çıkarmak gerek ve kafaları ayırnanız lazım. sonra bilya değişimi ve geri toplama. kendi tek başına zorlanarak yapar. ama yapar. bilgisi varsa. ve diğer sorun yükseklik ayarı. benim yerim şaşmazda 31.sokakdayım Emek Torna Düzenleyen serkan719 - 03 Nisan 2013 Saat 14:59 |
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
Sök tak için tamirci arkadaşlarım var sök tak sorun değil, yükseklik ayarınıda yapıyolar onlar arabayı pıstırıp kaldırma işini kastediyorsan eğer torsiyondan yüksekliğini indirip kaldırabiliyorlar. Neyse torna olayınıda anlayamadım ben sökülünce ne ne değildir anlarım şuan kafamda canlanmıyor. Başım sıkışırsada torsiyonu yüklenip kapını çalarım |
|
serkan719
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
eyw. ne zaman istersen.
|
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
gün erken geldi çattı kısaca şöyle söyleyim bugün işten çıktım arkadaşın dükkana gittim arabadan tak diye ses geliyordu bazen dedik şuna bi bakalım fırsat bulmuşken. Bide ne görelim lastiği tutan parça elimizi atınca direk geldi elimize ve 3 bijonuda yalama yapmış. Yani tek bijonla 190 km hız yaptım bugün allahtan bijonlar atmadı. Ve bir kararla komple ön takım ve arka tarafa giriyorum yarın sabahtan. Bunun torna işçiliği ne olur hocam şimdi bana bi fiyat verirsen yarın hiç dolaşmayım arkadaş baban yapamaz hiç uğraşmasın bilen yapsın dedi. Bana bi pmden atarsan sevinirim. Yarın arabanın önüde arkasıda yapılacak hafta sonuna kadar boya işinide halledip düğün var ona yetiştirmem lazım.
|
|
serkan719
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
ö.m yolladım
|
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
serkan ilgin için teşekkür ederim ama cevap geldiğinde nete giremediğimden bakamadım ve dışarıda yaptırdım. Bi tanıdığa yaptırdık. Adam sabah verdik torsiyonu saat 4 de kadar uğraştı başından hiç kalkmadı resmen. Benden önceki sahibi saolsun torsiyonun içine ettirmiş çıktığında cidden içler acısı haldeydi. Herşeyi yaptı tek kelimeyle sınıf oldu en ufak birşey bırakmadı ve geri mat siyaha güzelce boyandı falan toplam 180 tuttu 200 verdim haketti bence çünkü sonuna kadar helal olsun verdiğim para içim çok rahat o konuda. Ayrıca ön takımda bikaç şey aldık torsiyondaki parçalarlada 100 tl ye yakın o tuttu parçacıya. Sök taka para vermedim ancak söken ustaya bi eksoz takdırdık hediyemiz oldu hediyenin fiyatı söylenmez Bugüne kadar çok uğraştı arabaya çünkü kendi arabası gibi |
|
serkan719
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
hayırlı uğurlu olsun :D
içine sindiyse en güzeli. büyük ihtimal bilyalar dağılmış çıkmıştır. |
|
rockwaryumm
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
|
teşekkürler serkan arada bir uğradım ne ne değildir sormadım bile çünkü sabah bıraktım 4e kadar her uğradığımda uğraşıyordu hiç kalkmadı başından neredeyse ve cidden güzel iş çıkardı içime sindi
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |