Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yavru Köpek Eğitimi Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yavru Köpek Eğitimi Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yavru Köpek Eğitimi Hakkında
    Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:03
Arkadaşlar dün yavru bir kangalım oldu daha henüz 1 aylık zannediyorum aldıgım kişi bilmiyor kaç aylık oldugunu.Birde eğitim meselesi var yavru bir köpek nasıl eğitilir neler yapılması gerekir yardımlarınız için teşekkürler canavarın resmı aşşagıda.İsim koymadım henüz tavsiyelerinizi dikkate alıcam canavarım dişidir :)

MAŞALLAHLARINIZI EKSİK ETMEYİNİZ :)
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:07
Maşaallah ne tatlı şey bu sıpa, nerde büyütcen bunu Burak yer varmı?
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:12
iş yerimin arkasında güzel yeşil alan var abi orada besliyip büyütmeyi düşünüyorum ciddi bir sorumluluk istiyor köpek bakmak ama artık bu sorumlulugu istiyorum :)
Yukarı Dön
hLL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hLL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:29
İlk olarak kendimizi onun dostu olduğuna inandırmak gerekir.Köpekle her an yakın bir ilişki içinde bulunmalıyız.Köpekler ,sevgi veya azarlama ifade eden ses ve hareketlerden etkilenen canlılardır. Köpek eğitiminde temel kural köpeği sevmek ve onunla dost olmaktır.Yavru bir aylıkken ele alınıp sevilmelidir.dört aylıktan sonra sevilen yavrular çekingen ve korkak olurlar.

Yavru Köpeklere İsim Vermek : Yavru köpek ile dostluk kurduktan sonra ilk görevimiz ona isim vermektir. Köpeğin isminin tek veya en çok iki heceli olması gerekir.ona karşı daima bu isim kullanılmalıdır. Başlangıçta kararsızlık ve tereddüt hali görülür.Yalnız bu durum kısa sürede geçer. Köpek, adını kısa süre içerisinde benimser.

Yavru Köpeklere Düzenli Bir Yeme, İçme Alışkanlığını Kazandırmak : Gelişi güzel beslenen,belirli bir yemek saati bulunmayan,günde birçok defa yiyecek verilen köpekler bütün yiyeceklere karşı ilgi duyarlar.Köpek sürekli bir şeyler yemek ister. Köpeğin yiyeceğini kendi yiyecek kabında,belirli yer ve zamanda belirli oranda yemesi,genel sağlık, sindirim ve boşaltım düzeninin yanı sıra,eğitimi üzerinde etkisi olumludur.

Köpeklerin Tasmaya Alıştırılması : Köpeğin tasmaya yavru iken alıştırmak gerekir.Çünkü ergin hale gelmiş ve hiç tasma takmamış köpekleri tasmaya alıştırmak oldukça zordur.Bunun için yavruyu gözleri açılır açılmaz,yumuşak deriden yapılmış hafif bir tasma takılmalıdır.Daha sonra buna çok ince ve hafif zincir takılarak yavrunun zincire de alışması sağlanır.

Yavru Köpeklerin Duyu Organlarını Geliştirmek İçin Uygulanacak Egzersizler :
*Koku alma duyusunun geliştirilmesi
*Gıda maddeleri ile uygulanan egzersizler
*Oyuncaklarla uygulanan egzersizler
*Sevdiği kişi ve eşyalarla uygulanan egzersizler
*İşitme duyusunun geliştirilmesi
*Sese karşı duyarlılığının kazandırılmasıdır.İnsanın duyamadığı frekans -lardaki seslere özel düdükler vasıtasıyla çağırma gibi komutlar öğretilir.
*Görme duyusunun geliştirilmesi

Köpekler özellikle hareketli ve parlak olan şeyleri büyük bir dikkatle izlerler.

Yavru Köpeklerin Kulubeye Alıştırılması : Kangal köpekleri özgürlüğüne çok düşkündür.Bu nedenle sekiz haftalıkken yavrular mutlaka kafes veya barınağa konulmalı ve alıştırılmalıdır.

Kangal Yavrusu Sitesinden ALINTIDIR.

Düzenleme: MAAŞALLAH :) Approve

Düzenleyen hLL - 09 Mart 2013 Saat 20:30
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:32
Orjinalini yazan: hLL hLL Yazdı:

İlk olarak kendimizi onun dostu olduğuna inandırmak gerekir.Köpekle her an yakın bir ilişki içinde bulunmalıyız.Köpekler ,sevgi veya azarlama ifade eden ses ve hareketlerden etkilenen canlılardır. Köpek eğitiminde temel kural köpeği sevmek ve onunla dost olmaktır.Yavru bir aylıkken ele alınıp sevilmelidir.dört aylıktan sonra sevilen yavrular çekingen ve korkak olurlar.

Yavru Köpeklere İsim Vermek : Yavru köpek ile dostluk kurduktan sonra ilk görevimiz ona isim vermektir. Köpeğin isminin tek veya en çok iki heceli olması gerekir.ona karşı daima bu isim kullanılmalıdır. Başlangıçta kararsızlık ve tereddüt hali görülür.Yalnız bu durum kısa sürede geçer. Köpek, adını kısa süre içerisinde benimser.

Yavru Köpeklere Düzenli Bir Yeme, İçme Alışkanlığını Kazandırmak : Gelişi güzel beslenen,belirli bir yemek saati bulunmayan,günde birçok defa yiyecek verilen köpekler bütün yiyeceklere karşı ilgi duyarlar.Köpek sürekli bir şeyler yemek ister. Köpeğin yiyeceğini kendi yiyecek kabında,belirli yer ve zamanda belirli oranda yemesi,genel sağlık, sindirim ve boşaltım düzeninin yanı sıra,eğitimi üzerinde etkisi olumludur.

Köpeklerin Tasmaya Alıştırılması : Köpeğin tasmaya yavru iken alıştırmak gerekir.Çünkü ergin hale gelmiş ve hiç tasma takmamış köpekleri tasmaya alıştırmak oldukça zordur.Bunun için yavruyu gözleri açılır açılmaz,yumuşak deriden yapılmış hafif bir tasma takılmalıdır.Daha sonra buna çok ince ve hafif zincir takılarak yavrunun zincire de alışması sağlanır.

Yavru Köpeklerin Duyu Organlarını Geliştirmek İçin Uygulanacak Egzersizler :
*Koku alma duyusunun geliştirilmesi
*Gıda maddeleri ile uygulanan egzersizler
*Oyuncaklarla uygulanan egzersizler
*Sevdiği kişi ve eşyalarla uygulanan egzersizler
*İşitme duyusunun geliştirilmesi
*Sese karşı duyarlılığının kazandırılmasıdır.İnsanın duyamadığı frekans -lardaki seslere özel düdükler vasıtasıyla çağırma gibi komutlar öğretilir.
*Görme duyusunun geliştirilmesi

Köpekler özellikle hareketli ve parlak olan şeyleri büyük bir dikkatle izlerler.

Yavru Köpeklerin Kulubeye Alıştırılması : Kangal köpekleri özgürlüğüne çok düşkündür.Bu nedenle sekiz haftalıkken yavrular mutlaka kafes veya barınağa konulmalı ve alıştırılmalıdır.

Kangal Yavrusu Sitesinden ALINTIDIR.

Düzenleme: MAAŞALLAH :) Approve

ilgin için teşekkürler :)
Yukarı Dön
_PunisheR_ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _PunisheR_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:45
maşallah ve allah büyük sabır versin eğitmesi bakması zor ve bi o kadar eğlenceli olduğunu düşünüyorum benimde niyetim var ama cesaret edip gerçekleştiremiyorumLOL
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:46
3 aydan önce eğitime başlamıyorlar  öncelikle sizi sevsin aile olarak benimsesin  bu süreci oyunla geçirin .bu arada maşallah .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
Zagorka Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Zagorka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:58
İsim Olarak Ben Genelde  Tomi Yada Ceki Kullanırım Köpeğim Olunca :)  
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 21:10
Maşallah Maşallah çok tatlı sıpa :)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 21:56
Kopek egitim okullari var. Siddetle tavsiye ederim. Aslinda bu okullarda size nasil kopek egitebilirsiniz diye ogretiyorlar. En buyuk yarari su. Siz diyelim egitim isini iyi biliyorsunuz ve kopeginizi bir guzel egitiyorsunuz. Sonra aradan zaman geciyor ve bir yere gidiyorsunuz birlikte ve kopek yabanci bir koepk gorunce havlamaya basliyor. Aslinda bu gayet doagl ancak bu konuda da egitmek gerekir. O yuzden bu okullarda ders alirken ornegin 10 kisi+kopekleri birlikte ders aldiginizdan dolayi kopek icin de bir sosyal ortam oluyor. Yabanci kopeklere alisiyor.
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 23:18
çok zor ve sorumluluk isteyen bir iş herkeze teşekkür ederim ilk geldigi andan beri fena şekilde baglandım çok tatlı ve sevimli yavru oldugundan dolayıda şu anda bana muhtaç yanlız bırakıp gitmek dahi istemiyorum ama malesef evde bakamam ailem izin vermıyo çok iyi bir egitim vermek istiyorum araştırmalarıma göre ilk 3 4 ay egitim vermemek gerekıyormuş oyun oynamak gerekiyormuş bana alışması için yanı uzun bir süremiz var herkesden tavsiyeleri bekliyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Fan beyni nerede son mesaja git 5090 5 FERZETE34
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 6264 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 1330 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 1501 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 267 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 2200 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 1806 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13588 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3495 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22116 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 2722 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5512 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 2577 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 9285 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17680 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 13349 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 4491 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2981 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25288 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 2770 0 tarhansmt
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
heavyburak26 1
Sarı37 1
Emirhno6 1
Muhammet Safa07 1
Evo301 1
FERZETE34 1
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English