|
307 Hdi Çok yakıt mı yakıyorum :( |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | |||
emru2002
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Herkese merhaba.Bende Ezelefenin verdiği tabloya kesinlikle katılıyorum.Geçenlerde 200tl mazot aldım 600 km yaptım yol bilgisayarı 80 km daha gösteriyor, %40 şehir dışı %60 şehir içi gittim.Yani bahsedilen değerlerin uzun yolda 2000 devirde, sabit hızla, yüksüz, yapılabileceğine inanıyorum. Yapana da helal olsun. 2005-307-hdı
Düzenleyen emru2002 - 21 Şubat 2013 Saat 11:41 |
|||
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Mazot 4,31 lira -opet pompa fiyatı - 1.4 HDI ile şehir içi 750 km yaparsam dua ediyorum ve ışık yandıktan sonrada bir süre kullanmaya devam ediyorum. Yol bilgisayarı ortalamam 6.8 litre yani şu anki mazot fiyatları ile 29 kuruş yakıyorum (sıkışık trafik ve yokuş yol genelde). Fabrika verisi 5 litre olan bir araba için bu kullanımla normal diyorum kendime zaten 100 km de 6,8 litre tüketen araç için 750 km de 51 litre yakıt tüketimi beklenir ki doldurduğum mazota yaklaşık olarak denk. Farbrika verisine göre ise 21 kuruş tüketmesi lazım ki arkadaşın dediği gibi o değerlere ben de test sürüşlerinde bile rastlamadım. Bu yüzdendir ki herkese hep söylüyorum verilerinizi 100 km şu kadar yol gittim gidiyorum gideceğim şeklinde değilde şu kadar litre gidiyorum şeklinde vermek çünkü mazot yerinde durmuyor :) Geçen bir akraba ile konuşuyorduk 21 kuruş yaktığını sanıyordu aracının ama ölçümü ne zaman yaptın dediğimde 1 yıldan fazla olmuş o zaman lpg bile çok daha ucuzdu -dövletimiz sağolsun -
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
mistik
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
206 x line hdı kocaelide 130 tl mazot koyup bodruma yola çıktım (750km) vardığımda çeyrek depo dan biraz daha az vardı.. 'şehir içi diil tabi.. otobandan yardırdım ama bana sizin araç biraz fazla yakıyor gibi geldi, şehiriçi yokuş rampa dur kalk baya fark ediyor tabi..
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben 308 1.6 HDI 90 hp ile her gun yaklasik 90 km yol yapiyorum bunun yaklasik 75 kilometresi uzun yol. Su anda yol bilgisayarinda ortalama yakit tuketimi 4.1 lt / 100km. Tabi bunda Belcika'nin dumduz yollarinin da katkisi var. Gostergede son ceyrege geldiginde 900 kilometre yapmis oluyorum. 2 defadir bu rakam cikti.
|
|||
caner_1985
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı caner_1985
|
||
ben 100 lıralık mazotla 430 km yapıyorum benım aracımda peugeot 407 1.6 hdi ben fazla yakıyorum dıe dusunuyodum:)
|
|||
hsnsnl
3. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sehır ıcı, sehır dısı hangı hocam bunların:)
|
|||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|||
ricety
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Herkes kendi mazot durumunu ve yakıt durumunu yazıyor :) çok ilginc konu başlığında kim ne kadar yakıt yakıyor diye yazmadım arkadaşlar. Bilen varsa Öneride bulunsun. Öneride bulunlar ve yardım için teknik verilerle konuşan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Kullanım Hatası olabilir mi ? 2000 ile 3000 Devir arası kullanıyorum.
|
|||
Marka : Peugeot
Model : 307 XR HB 1.4 HDI Yıl : 2004 Mekan : ISTANBUL Renk : BEYAZ |
|||
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
||
Başkalarının ne kadar yaktığını bilmeden az mı çok mu yaktığınızı kestirmeniz de biraz zor olur düşüncesindeyim . Dur kalk trafikte ve yokuştaysa kullanımdan çok bence yolun durumundan kaynaklanıyor sıkıntınız (mekanik aksamla ilgili yorum yapamayacağım direkt olarak ki debriyajı falan da kontrol ettirdim diyorsunuz). Bende 2000-3000 devir arası kullanıyorum yokuşta 3000 lere kadar çıkmazsam zaten araç toparlayamıyor, düz ortamda 2000 üstü tutmaya çalışıyorum. Yani bence kullanımınız normal hocam. Bu arada kaç binde? Kolaylıklar dilerim. |
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
ricety
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Teşekkür ederim arkadaş, 150 binde şuanda. Tüm heryerine baktırdım demekki benim araç bu dicem artık napıyım :( kış yaz farkı da var diyorlar bide yaz gelsin bakalım :D
|
|||
|||
tellotello
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
||
Yaz kış olayı etkileyebilir, kış lastiklerinin de benim tüketimime etkisi var hocam. Aracı bir de uzun yolda deneyebilirseniz oradan gelecek verilerle de kıyaslama yapabiliriz. Uzun yolda 90-95 sabit hızda çok iyi değerler verebiliyor araçlarımız. Çekişte falan sorun yoksa, arıza falan vermiyorsa, yağ ,su vb eksiltme yoksa rahat rahat kullanabilirsiniz. Bakımlarını eksik etmemenizi, yılda bir kaç depo üst üste Shell GTL katkılı yakıt kullanmanızı öneririm (belki psikolojiktir ama birkaç depo üst üste kullanınca serileşiyor gibime geliyor, şehir efsanesi mi bilmem ama krum da attığı söyleniyor - GTL katkılı yakıtı resmen içiyor orası başka konu ama - ) Kolaylıklar dilerim.
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
reality59
3. Vites Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
||
bende geçen hafta baktım 50 TL (11.574 Litre)lik mazot ile 190 KM yol yaptım aracım 2004 Model 1.4 HDI 307
|
|||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|||
ricety
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Seninle değerlerimiz ortalama aynı hocam napsak ya :)
|
|||
|||
reality59
3. Vites Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
||
yarın kısmetse bakıma vereceğim aracı bakımdan sonra değerlerin değişeceğini tahmin ediyorum verdiğim değer benim birde şehir için kullanım :)
|
|||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|||
ricety
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkadaşlar Merhaba tekrar.
Arabayı ilk aldığımda ışık yanıyordu. bende Bu zamana kadar Mazot alıp ışık yanınca karar veriyordum ne kadar gittiğine dair. Ama dün Aracı Fulledim. 140 KM Yaptım tekrar fulledim. 7 litre daha aldı depo. yani 7 litre ile 140 km yaptım. Mazot 4.3 TL Dolayısı ile 21 Kuruş yakmış oldum. ŞEHİR İÇİ FULL TRAFİK ve 5 KİŞİ YARISI RAMPA :)
|
|||
|||
blinddark
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
||
daha fazlada az yakmasını bekleme hocam bundan daha iyisi yok ben yaklaşık bir ay önce depoyu fullemiştim ama tam ağzına kadar doldurmamıştım şuan yapılan yol 1075 km çivarında dün akşam eve gelirken yaklaşık 2 km önce yandı lamba bu şekliyle bile 100 km yi rahat devirir şehir içi ve şehir merkezi mahalle araları bu km bence super daha az yakanı yoktur dıye tahmin ediyorum...
|
|||
ricety
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet bence de. Ben yanlış ölçmekten dolayı üzülmüştüm çok yakıyorum diye. ama şimdi ne yalan söyliyim sevindim. içim rahatladı:)
|
|||
|||
inceyasar
1. Vites 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
|
||
ankara-çanakkale-ankara 1300 km yolda, giderken tek kişi, dönüşte 3 kişi + bagaj, ortalama 100km de 4,1 litre mazot yaktı bilgilerinize dahada az yakamazdı bence
|
|||
2004 307 1.4HDI
|
|||
tellotello
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
||
Yakmamış ki koklamış daha ne olsun .
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
tellotello
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
||
Bu mesajı görmemişim . Sizin değerlerde garip valla bir tavan yapıyor bir fabrika verisi tutturuyor. Aracımız iyi güzel de 5 kişi full trafik yarısı rampa bence o değere inemez yanlış anlamayın ama bir ölçüm yanlışı olduğu kanaatindeyim. Siz ölçümlere devam edin bence bir kaç kere daha tekrarlayarak sonucu elde edelim. |
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
mbuyukavci
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2012 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mbuyukavci
|
||
Merhaba ben geçen hafta depoyu fulledim ısparta alanya geldim ve şehir içi kullandım toplamda 1000 km yol gittim. Bencede çok yakıyor bi baktır istersen
|
|||
yeni pug cu :))
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |