![]() |
|
aracınız ne kadar zamanda ısınıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 13:59 |
|
arkadaşlar ben mi çok üşüyorum yoksa başka bir sorun mu var, aracınız kaç dakikada ya da kaç km sonra ısınıyor? benim aracımın 50-55 derece üzerine çıkmıyor ve yarım saatten önce/ 15-20 km den önce sıcak hava vermiyor, kaloriferi 3 kademeye getirsem bile çok aman aman üflemiyor, torpido gözünün altında bir yerlerde bir alet varmış onlara baktırdım onlar normal dedi, polen filtrem temiz, yeni, su var, başka ne olabilir?
|
||
![]() |
||
byx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: B.evler ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dostum kalorifer peteğin tıkalı olabilir:? o nedenle sıcaklık iyi gelmez,bendede benzer sorun vardı. benim aracın kalorifer peteğini değiştirdim fanı,da temizleyip yağlayıp taktık şimdi çok verimli.benim araç sabah marştan 2 km sonra yarıya kadar ısınıyor...antifiriz ne durumda 50%50 koyman gerekir en az 3 litre.
sana tavsiyem motor fanı açılana kadar bekle.sonra sıcak tarafta ful kademe nasıl ısıtıyor bak.daha sonra antifirizini ölçtür gerekirse antifiriz koyar söylediğim şeyi yine yaparsın.ancak aracım son zamanlarda daha geç ısınıyor diyor isen belkide termostatta veya devirdaimde sorun olabilir yada bi tıkanıklık.?
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
benim araba 1-1 buçuk km sonra sıcacık üflüyor, aldığım adam bişeylerini yeni değiştirdim demişti onunda etkisi vardır tabi ama ben çok memnunum Allah nazarlardan saklasın :) 15-20 km çok fazla bence iyi bir ustaya baktır, tabi benim aracım 106 onuda belirtiyimde :)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
|
bu arada aracım 206 1.4 dizel,
|
||
![]() |
||
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
|
Bende 206 1,6 xt var yaklasik 2 km sonra cok soguk havalarda bile sicak vermeye basliyor bide albea var 2003 model onda bi sorun var sanirim baktiramadim hala 10 km den once sicak vermiyor kesinlikle
|
||
ozaann
|
||
![]() |
||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
arkadaslar bunun bi ölçüsü yokki! öncelikle hava sıcaklığına bağlı motorun ısınması sonra araca yaptırdığın devire bağlı. kontağı çevirdiğin gibi gaza sonuna kadar basarsan hava nekadar soğukda olsa hemen ısınır motor ve haliyle kalarüferde sıcak üfler. (ama tabi motorun patates olur.) kimi demiş şu kadar km ısınıyor. e nerden bilcen belki o kadar km hep bayır yukarı gittiğin aracın devir yaptı. yada hep bayır aşağı gittin aracın rolatide gitti. yani buna şu kadarda zamanda ısınıyo demek doğru olmaz.
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
ben sabah evden servise kadar arabamla gidiyorum ve gittiğim yol ne bayır yukarı nede bayır aşağı ve sadece 3 km. Yolun yarısında araba sıcacık oluyor öyle yüksek devirli falanda kullanmıyorum kıyamam zaten arabama :) bence iyi bir ustaya göstermesi şart bu arkadaşın. tabiki her arabanın aynı olmaz ama aşağı yukarı birbirine yakın olmalı bence.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
haSAN_307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haSAN_307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
5 dk sürmüyor
|
||
307 1,6 XT 2003 otomatik vites full
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Benzinli araçlar dizel araçlara göre daha çabuk ısınıyor, iş yerimden evim 4 km 10-15 dakika sürüyor, nerdeyse hiç ısınmıyor çok hafif ılıyor.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Termostatiniz acik kalmis. Degistirmeniz gerekir. Bu sekilde araciniz cok yakar. |
||
![]() |
||
|
lafı ağzımdan almak diye bir laf var :) tam "bu arada aracım da fazla yakıyor, anlamadım neden" diyecektim. Termostat nedir ne işe yarar, ısınmaması ve az üflemesi bununla mı ilgili?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hepsi onunla ilgili. Kisaca anlatayim. Aracin motorunun en iyi performansi verdigi sicaklik araligi bellidir ve onemli olan bir sekilde motorun sicakligini o araliga getirip sabitlemektir. Iste bu sabitleme isini termostat yapar. Motor ornegin 90 dereceye gelinceye kadar termostat kapalidir. Termostat, motor ile radyator arasinda su gecisini acip kapatan bir parca oldugundan dolayi bu sicakliga ulasana kadar su devridaimi olmaz. Ne zaman ki 90 dereceye ulasilir termostat otomatik olarak acilir ve motorun daha fazla isinmasi engellenir. Bu proses motor calistigi surece surekli devam eder. Sizin aracinizda ise termostat gorevini yitirmis ve surekli acik kalmis. Boyle olunca, motor soguk ya da sicak olsun surekli radyatorde su devirdaimi oluyor. Hal boyle oluncada motor hic isinamiyor, surekli soguk kaliyor. Ya da cok zaman aliyor isinmasi. Düzenleyen koliva - 20 Şubat 2013 Saat 22:24 |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
dizel gec isinir gunluk dip gaz 7 km yol yapiyorum anca isiniyor arac ama 15-20 km de isinmiyorsa sorun termostattdir
termostat motor icersindeki suyun belirli dereceye gelinceye kadar devir daim etmemesine yarayan vana diyebilirsin
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
|
Benim 206 1.4 hdi aracım var sabahları(6 civarı) işe gidince 1- 2 dk rölantide çalıştırıyorum.Sonra 2-3 km gittikten sonra aracım kalrferi ısınıyor..
|
||
![]() |
||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
1.4 dizel bende de var.
bende ankaradayım. dükkanla evim arası 10 km benimde aracım 70 e gelmiyo şu soğuklarda
Bide 2000 devri pek geçmiyorum ısınana kadar o yüzden geç ısınıyo ama kalorifer hemen ısıtıyo. |
||
![]() |
||
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
|
benim kara kız da 70 den yukarı çıkmıyor hararet ibresi. soğuktandır diye diyordum. benim de mi termostat açık kalmıştır şimdi.
|
||
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
||
![]() |
||
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
|
bizim peder de 98 model şahin s var. arabayı çalıştır. 1 km gitmeden içerisi hamam gibi oluyor. torpido ya kestane atsam pişecek o derece :D
|
||
206 1.4 feline 2006 model
|
||
![]() |
||
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
|
Sivas'ın soğuğunda anca o kadar :D
|
||
206 1.4 feline 2006 model
|
||
![]() |
||
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
|
Valla benim araçta nasıl bir kalorifer sistemi varsa 1 km sonra sıcak üflemeye başlıyor ve arabaya her binen hava ne kadar soğuk olursa Olsun bu ne sıcaklık deyip kapat diyorlar. Açıkçası Bende çok sıcak olmasından şikayetçiyim. :) Hatta bir ara forumda bununla ilgili bir konu bile açmayı düşündüm nasıl bu sıcaklığı onlerim diye :) çünkü kapalıyken bile arabanın içi sıcak. |
||
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
||
![]() |
||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
geçenlerde yoğun trafiğe girdim. Fan açtı :)
normal yani. biraz sıkıştırın yine ısınıyo. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |