|
Motor Suyu Eksiltme ve Beyaz Duman |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
altug_19
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2013 Saat 23:45 |
Arkadaşlar Merhabalar;
406 coupe 1999 model 3.0 araç kullanıyorum. Aracımın egzozundan çok beyaz duman çıkmaktadır. Kış ayınında etkisiyle çok yoğun bir duman çıkışı görülüyor. Aracımda aynı zamanda motor suyu eksilmesi oluyor falan çok aşırı miktarda değil. Motor Suyu ışığı yanıyor suyunu tamamlıyorum tekrar yanması 1-1.5 ay sonra oluyor ne kadar suya tekabül ediyorsa artık.. şimdi kaçak için her yerine baktırdım ve sanırım araçta su kaçağı yok ve silindir içerisine bu suyu veriyor ya da üst kapak contasından bir kaçırma yapıyor. Aynı şekilde ya da konuyla alakalı daha bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ankara'da yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz ustanız varsa onlara da göstermek isterim..
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam yağ çubuğunu çekip kontrol ettinizmi sulanma varmı? Söyledikleriniz conta yanığı belirtileri gibi
|
|
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
yaga karıştırma yapmayabilir senin sorunun bencede conta yanık eksos kısmı yanık oldugu için eksilen o suyu eksosdan atıyor aynı şey benim basıma da geldi
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
altug_19
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Araç V6 Motor olduğu için çift silindir kapağı bulunmakta mantıkla ulaştığım bu da dolayısıyla maliyetin yaklaşık 2 katı olacağı yönünde normal araçlara göre yanılıyor muyum acaba ? Merak ettiğim şey şu gözümde canlandıramadığım için antifiriz nasıl egsozdan çıkıyor ? üst kapak contası yanmış olsa bu tam olarak ne demek ? bu şekilde aracı kullanırsam tamir edilene kadar nasıl bir risk alıyorum ? yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..
|
|
altug_19
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu arada yağı kontrol ediyorum su karışması görülmüyor..
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam conta yanıksa soğutma suyu yanma odalarına girer burdanda buhar şeklinde ve damlacıklar halinde egzozdan atılır, zararı motor yağına su karıştığı için yağ akışkanlığını ve yağlama özelliğini kaybeder koruma oranı zayıflar ve zamanla yataklarda, subaplarda ve iticilerde hasara yol açabilir.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |