![]() |
|
tavan lambasına led ampül |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 Saat 18:02 |
||||
merhabalar arkadaşlar. aracımın tavan lambasına daha fazla aydınlık sağlasın diye 5W dipsiz led ampul taktım. ancak lamba kapı kapanınca kendiliğinden sönme pozisyonunda iken ampul tamamen sönmüyor. cılız bir ışık kalıyor. bu arada normal ampulde herhangi bir sorun yok. buna ne sebep olabilir ve nasıl düzelir bilgisi olan varmı? teşekkürler..
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
hocam diyot takacaksın sorun kalmaz
|
|||||
![]() |
|||||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
çok anlamam elektrik işlerinden. diyot derken neyi kastediyorsunuz?
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
||||
iki secenek var 1. secenek Besleme ucundaki eksi uca bir adet 1n54xx serisi diyot alın seri olarak çizgili tarafını eksi kablosuna diğer ucunu ledin eksi ucuna baglayın sorun çözülür. 2. secenek En az değer 470ohm 2 watt direnci artı eksi uçlara paralel bağlayın sorun cözülür.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
teşekkür ederim ilgin ve açıklamaların için. benim halledeceğim bir iş değil sanırım.ben düz ampülle devam edeyim.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
||||
teşekkürler bilgi için. aynen dediğini yaptı benim araçta. düz ampül devam.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
||||
ben hb den upton muydu neydi o markanın dipsiz beyaz led ampulunu aldım taktım sorunsuz çalsıyor. philips in yan sanayisimi ne uptoun galba. bi bak istersen.
|
|||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
||||
yardımcı olabildiysem güzel ama hiç zor bi iş değil cok basit yaparsın dirence diyota elektronik dükkanlarda para bile vermezsin ledin kısık yanması seni rahatsız etmiyosa öyle kullan sıkıntı cıkartmaz
|
|||||
![]() |
|||||
||||
netten baktım biraz direnç,diyot nedir diye?dediğiniz gibi çok zor bir iş değil sanırım. ince bir tel direnç. yalnız sıkıntı ledin kısık yanması değil. led normal yanıyor kapı açıkken. ancak sönmesi gerektiği zaman yani kapı kapandığı zaman tamamen sönmüyor. çok cılız bir ışık yanık kalıyor.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
||||
benim kullandığım bu markanın 5 ledli olanı. beyaz yanıyo, sorunsuz.
|
|||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||||
![]() |
|||||
||||
resim çıkmadı adı bu: photon ultimate seramik dipsiz park ampülü
|
|||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|||||
![]() |
|||||
||||
hepsiburada da vardı yanlış hatırlamıyorsam. sıkıntısız yanıp sönüyor diyorsun. o zaman denemek lazım.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
||||
ben senın sıkıntını anladım benim dediğim yöntemle çözebilirsin
|
|||||
![]() |
|||||
||||
direnç bağlama yöntemini deneyeceğim. teşekkürler yardımın için.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |