|
|
206 sıralı sistem. Benzinde çok yakması. |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
blacke4gle
1. Vites
Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 206 sıralı sistem. Benzinde çok yakması.Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 Saat 22:03 |
|
Arkadaşlar merhaba
Nasıl bir sıkıntıdır bilemiyorum ama bana çok yakıyor gibi geliyor. Kesin sizde öyle diyeceksiniz. 2003 model 206 XS'ime 100 TL'lik gaz alsam 50 TL likte benzin yiyor. 50 tl lik benzinde şu şekilde bitiriyor diyeyim. benzin ışığı yanmıyor daha doğrusu.. Arabamda BRC sıralı sistem var. Etrafımda çok duyuyorum benim 206 150 TL lik gaza 25 TL'lik benzin yakıyordu diye, Sizden de bir bilgi alayım dedim. Motor ısınınana kadar gaza geçişte bu şekilde yakış gitmesi normalmidir ?
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 00:11 |
|
bu konuyu benmi açtım diye bakıyım dedim
YOOOO ben açmamışım dostum aynı soruyu bende düşünür oldum hatta benzinde kullanıyorum gaza kızdım benzin daha çabuk bitiyor su gibi içiyor kışın mı böyle oluyor bilemiyorum
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 00:17 |
|
Hocam yanılmıyorsam aracın lpg'ye geçiş ısısı ayarlanabiliyor sizin geçiş ısısı biraz fazla olup araç benzinde fazla çalışıyo olabilir, kış şartlarından dolayıda araç ısınana kadar çok yakar.
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 00:21 |
|
onu manuel olarak hallediyorum düğmeye uzun basıyorum ikinci düdükten sonra lpg ye geçiyor ama sanırım gizli gizli lpg kapanıp benzinden çalıyor bagajdan lpg tankındaki seloneid vananın açılıp kapandığını duyuyorum
|
|
![]() |
|
scorpions_64
1. Vites
25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 00:28 |
|
hocam 206 gti'de benimde böyle bir sıkıntım olmuştu hatta sıkıntı demiyelim. şimdi 206'larda (diğer modellerde de olabilir) araç benzin şamandırasına göre değil, yaptığın km. göre benzin ibresi düşüşe geçiyor. ben şöyle anlatıyım, tüpü taktırdım 30-40 tl lik benzin alıyordum belli bi süre gittiğimde benzin ibresinde düşüş görüyordum lpg ustasınla falan görüştüm sorun gözükmüyor benzinle,araçla ilgili sorun olabilir demişti, birgün benim akü bitmiş kontağa bastım tık dedi araçta herşey sıfırlandı sonra benzin ibresinde yükseliş farkettim sonra araştırmalarımda da aracın benzin şamandırası değil yaptığı km. göre ibre düşüşü yaşanıyormuş. hatta bununla ilgili forumda çözümleride var. sizinde sorununuz bu olabilir.
|
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 00:36 |
mesaj sayın 206 olmuş :DD kardeş ibre düşse keşke 2 kere benzin pompası yaktım
|
|
![]() |
|
blacke4gle
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 18:42 |
|
Valla durumlar karışık bende çözemedim ustaya da götürmedim daha arabayı, aracı alalı yaklaşık bi 7 ay kadar oldu psa modülü varmı yokmu onuda bilmiyorum. Yüksek ihtimalle psa mödülü yok benim arabada ve forumda da araştırdığım kadarıyla benzin göstergesi kilometre hesabı yaparak otomatik düşürüyor. Bende işimi şansa bırakmayıp arabaya benzin alıyorum. Benzin ışığının yanmasına fırsat vermiyorum :D
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 21:14 |
|
öncelikle mrb bu sorun daha önce bndede olmuştu o zmanlar fiat bravo vardı bnde 20 tl benzin atıyordum 3 gün snra benzinden eser yok 1 2 ay bu böle gitti snra lpg ışığında şunu farkettim aracı çalıştırıyorum en az 2 3 km yol yapıyorum hala gaza geçmemiş oluyor bezende arada benzine geçtini farkettim yolda hareket halinde iken lavoto marka lpg vardı ama 1 hafta önce 200 model 206xs aldım atiker sıralı sistem var ve aracı çalıştırıyorum gaza geçmesi çok sürmüyor hiç ustaya göstermedim sormadım ama bnce lpg markasından fark ediyor ve 206 dada o kadar çok bnzin yemiyor
|
|
![]() |
|
blacke4gle
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 Saat 22:17 |
|
Kardeş illaki sende haklısın. Bende bunu forumda araştırdım aracım çok yakmıyor sanayiye de götüreyim iyice emin olucam işte :) psa denilen modül ne kadarmış onuda bir öğreneyimde :D
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||