![]() |
|
206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 Saat 19:26 |
Merhaba arkadaşlar. bizim 206 1,6 16v 110hp roland garros rölantide hafif hafif silkeleme yapıyor ve devir saati sabit durmuyor, ufak ufak oynaşıyor. gaz kelebeğini temizledim, bujileri değiştirdim düzelmedi. neden yapar bunu?
not:araçta LPG yok, hiç takılmadı..
Düzenleyen KenBlockJR - 13 Ocak 2013 Saat 19:27 |
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
![]() ![]() ![]() ![]() |
bobin arızası var değiştirin düzelir.
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende de var aynı problem buıjiler değişti ateşleme bobini de değişti ama hala aynı devam ediyor boşuna değiştirdik parçaları
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
kesin mi?
|
|
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
rolanti sürekli düşüyor veya çıkıyorsa rolanti motoru arızasıdr..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
çok çok minimal bir oynama oluyor devirde, bariz bir yükselip düşme yok. silkeleme daha çok can sıkıcı
|
|
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
bobin arızası olabilir.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
çok hafif oynama varsa kelebeği temizlediyseniz bujiler değiştiyse %90 bobin arızası olabilir ama westinghause içerisinde diyafram var o da bozulmuş olabilir delikse rölanti sizinki gibi yapar anlamak için frenlerinizi kontrol ettirin bide yakıt sistemini kontrol ettirin şamandıra arızası veya filtrede felan tıkanıklık olabilir.
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
ya arkadas bölemi yardımcı olunur? şimdi aracında arızası olan arkadasımız senin sözünü dinleyip gitse bobini değiştirse ve sorun devam etse.... sana gelip - seni dinledim bobini değiştirdim düzelmedi ver parasını dese napcan? bari bobinden olabilir bi baktır istersen de
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
kelebeği temizlediniz mi temizlettiniz mi? eğer kendiniz temizlediyseniz tamamen adaptasyon sorunu. Aynı şeyi yaşadım, aldırmadım 3 ay kadar önce temizlemiştim adaptosyana gitmemiştim, 2 ay falan ufak ufak yaptı aynı sorunu benm roland garros da, şu an düzeldi, sanırım kelebek tekrar kirlenip eski haline geldiği için adaptasyona gerek kalmadı
![]() |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
bugrature sen yorum yapmadan önce yukarıdaki yoruma bir bak ondan sonra sende yorumlar hakkında değilde arıza hakkında yorum yap
![]() |
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
peugeot un 1.6 16v 110 luk benzin motorlu araçlarında subap itici problemi çıkıyor özellikle ileri safhalarda motor soğukken tekleme (ısınınca düzeliyor) problemi olabiliyor, subapların düzensiz açılması rölantinin düzensiz olmasına sebep veriyor.bobinde problem olsaydı kesin motor ikaz lambası yanardı.subap iticileri ileri safhalarda motor ikaz lambasını yakabiliyor ,yeni başladıysa yanmıyabiliyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
güncel
|
|
|
|
![]() |
|
erdem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
merhabalar bendede 2000 model 206 xr 1.4 otomatik araç var eşime aldım. aldıktan 1 hafta sonra bakımlarını yaptım ve lpg taktırdım araç benzinde ve lpg de motor sıcakken yokuş aşağı giderken gazdan ayagını cekınce egzozdan yuksek seste tek patlatma yapıyor rolantı desen yerinde durmuyor direksiyon hareketlerinde rolanti düşüp yükseliyor lpg ye gecerken araba ölüyor lpg ye gectikten sonra gidişi normale donuyor rolantı dengeleyıcı degıstı duzelmedı daha kotu oldu sente ayarı kopresor olcumu bujıler filitreler degisti diyarbakırda pejoda usta bası olarak calısmıs bır pejojuya goturdum planet 2000 de butun yapması gerekenleri yaptı ama yok araba adam olmuyor potor asırı derecede ısınıyor birinden duydum ısı sensoru arızalı olabılır dıye onuda deneyecegım bakalım ama derseniz birdaha pejo aman aman cozum veya yapmam gerekenler hakında tavsiyeleriniz varsa şimdiden tşk ederim
|
|
![]() |
|
nurkann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2012 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Sorun bende de aynı devam ediyor :( rolanti motoru değişti, kelebek temizlendi ama araba hala soğuk havada rolanti anında düşüp stop ediyor motor ısındıktan sonra ise stop etmiyor ama rolanti 200-1000 arası sürekli inip çıkıyor. Çok can sıkıcı kırmızı ışıkta otomatik vites arabayla stop etmekte rezillik resmen.
Benim aracımada hiç LPG takılmamış 1.4 benzinli otomatik 206
|
|
![]() |
|
padawantr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı padawantr
aynı sorun bizde de mevcut. sıcak havada, motor sıcakken rölanti degesizliği mevcut. bazen stop bile edebiliyor. boğaz kelebeği temizlendi. (bu arada boğaz kelebeği tekrar adaptasyon işlemi nasıl oluyor?) LPG'de de benzinde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Bir de Erdem arkadaşımızın yaşadığı gibi motor kompresyona bindiği zaman egsoz kısmından bir patlama meydana geliyor. Bu da sanırım gazın düzgün yanmadan atıldığının göstergesi. Bu iki sorunda bobin arızasından kaynaklanabilir mi? Bu sorunları çözen veya fikir verebilecek olan var mı? |
|
![]() |
|
padawantr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı padawantr
Hala aynı sorun devam ediyor.
Çıldıracam. Nereye götürelim arabayı? Ne işlem yapalım? Bi yardım.... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
İstanbul' da olsanız kimsenin çözemediği problemleri çözen bi ustam var
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
benim araçtada titreme boşta iken daha belirgin olarak vardı enjektörlerden biri bozulmuş banada ilk başta usta ateşleme bobini dedi sonra pc ye bağladık enjeksiyon arızası çıktı enjeksiyon sağlam beyin arızalı dedi anlayacağınız arızanın sebebi nereden nereye geldi tabi yaptırtmadım bu ustaya
ı gittim iyi bi elektrikçi ustası buldum hem sorunun nerden kaynaklan dığını buldu hemde hangi enjektörün problemlii olduğunu gösterdi sonuç değiştirdim düzeldi hala çok az titreme var sanırım diğerleride ömrünü tamamlamak üzere bujilerim iyi durumda bu arada onlarıda kontrol ettirdim. saygılar...
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
kalkışlarda yapıyorsa bobşn. yok dururken yapıyorsa rolanti ayar valfi?
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |