|
Kalorifer sıcak üflemiyor, lütfen yardım! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
myssteriouss
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2012 Konum: Ayvalık Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı myssteriouss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 Saat 22:08 |
Herkese merhaba,
99 model 306 aracımızın kaloriferini soğuyan havalar ile birlikte çalıştırdık. Üfleme yapıyor fakat maalesef sıcak değil Bulunduğumuz yerde yetkili servis olmadığı için sanayide biraz soruşturduk. farklı ihtimallerden bahsettiler. Sizlere kısaca sıralıyım; Birinci ihtimal, kalorifer sisteminde bir tıkanma olması. Bu gibi durumlarda porçöz benzeri bir sıvıyı ilave edip basınçlı su vererek açmaya çalıştıklarını söylediler. Ancak, sistemin zayıf bir noktası varsa oradan çatlama vb. bir problem de olabilirmiş. Dolayısıyla bu işlemi yaptırmak konusunda endişeliyiz. İkinci ihtimal, sıcak soğuk klapesinin takılmış olması. bu durumda göğsü sökmeleri gerekiyormuş, tahmin edebileceğiniz gibi bu işlemde bizim araçlarımızda oldukça uzun ve sıkıntılı bir işlem. Son ihtimal ise kalorifer peteğinin komple bozulmuş olması. bu durumda da göğsü sökmekden başka çare yok. Aranızda böyle bir problemle karşılaşan oldu mu? ya da benzer bir deneyim yaşayan varsa yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Birinci ihtimal bizim kuzenin kangosunda olmuştu, usta marketten porçöz alıp gelin deyince bizim kuzen afallamış ama sorunu porçözle çözmüş usta :)
|
|
myssteriouss
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2012 Konum: Ayvalık Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı myssteriouss
|
Evet aynısını söylediler ama yaptırsak mı bu işlemi bilmiyoruz. Daha fazla sorun çıkartırsa diye korkuyoruz :(
|
|
ufukozgurr
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2012 Konum: eskisehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ufukozgurr
|
bahsettiğin şey benim de eski araçta radyatörde çok az miktarda hava kaldığı için başıma gelmişti. radyatörün pürjörünü söküp su gelince sıktım havayı atınca rahatladı
|
|
206xs / 2000
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
bence kaloriferin sıcak hava vermesini sağlayan bir devre var onda sorun vardır. Eski 106' ımda benzer sorunu devreyi tamir ettirerek halletmiştim.
|
|
myssteriouss
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı myssteriouss
|
Peki bu devreyi nasıl tamir ettiler? göğsü söktüler mi?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |