![]() |
|
Yağ değişimi yağ bilgisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 19:28 |
Arkadaşlar 206 cc 2002 model aracım var 158 binde aldığım değişmiş yağı 167 binde şu anda. Kimisi 15 binde bir kimisi yılda iki kere yağ kararınca sadece diyor. Castrol 5/40 koymam gerekiyor sanırım onuda net bilmiyorum. Yağ değişimim geldi mi aldığım adam 10 binde bir değiştir dedi. castrol edge var normal castrol var aradaki fark ne? Genç araç konusunda çok bilgisi olmayan birisiyim araba spor olduğu için sanayideki usta bile kafasına göre fiyat çekiyor. Sağ kapı camım sorunlu onu dahi yapamadı 3 ustaya götürdüm 6. sanayide vs. Bilgili arkadaşlar yağ değişimi hakkında bilgi verirse sevinirim. Yağ katkısı vs gerek var mı faydası var mı ? aklımda çok fazla soru var fırsat buldukça forumdaki bir çok konuyu okuyorum araştırıyorum.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
araca daha önce hangi yağ konmuş o önemli. ama kilometresi yükseldiği için castrol magnatec 10/40 - total quartz 10/40 veya mobil 10/40 koyabilirsin
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
castrol 10-40 koydum dedi ama kağıtta başka yazıyordu ruhsat yanımda değil şu anda yam hatırlamıyorum yağı değiştiren yer başka yazmış adamın dediğinden yani.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
10/40 ise aynen devam edin.
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bencede 10/40'a devam edin, castrol magnetec kullanabilirsiniz, yağ değişiminide 10 bin km yada 1 yıl olarak yapın
|
|
![]() |
|
10 yada bir yıl derkene ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
son yağ değişiminden10 bin km sonra, yada 1 yıl sonra ( önce hangisi dolarsa), atıyorum 3 ayda 10 bin km yaptınız yağınızı değiştirin, yada 1 yılda 3 bin km yaptınız yine yağınızı değiştirin...
|
|
![]() |
|
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
Merhaba konu açılmışken 1.4 hdi 94000 km'de bugün aldığım arabamın 87000'de değişmiş yağı. Mobil kullanıyormuş daha önceki sahibi fakat tam sentetik castrol edge 5-40 önerildiğini okumuştum forumda yanlız dizel için mi benzinli için mi hatırlayamıyorum.Dizel araç için öneriniz nedir? |
|
Denemediğin herşeyi kaybetmişsin demektir...
206 1.4 hdi x-design (2006) |
|
![]() |
|
10 bin km doluyor doğal olarak :D ayda 3 bin km filan yapıyorum ortalama. 10 12 15 biraz fazla km yapsam ne gibi zararları olu,r
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Dostum bende aynı aracı aldığımda 82 bin km'deydi önceki sahibi ne kullanmış bilmiyorum ben ilk aldığımda 10/40 kullandım sonra 5/40 geçtim marka olarakta castrol edge kullanıyorum aracın yağ eksiltmiyorsa sanada 5/40 tavsiye ederim motor daha sessiz ve daha rahat çalışıyor |
|
![]() |
|
5/40 la 10/40 arasındaki fark nedir ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
önerin için sağol Serco05 sanırım bende 5-40 alıcam maaşı bekliyorum malum elde avuçta ne varsa verdik arabaya..:) |
|
|
![]() |
|
5-40 ve 10-40 bu numaralar yağın vizkozitesini (akışkanlık) belirtir. ilk numara düşük sıcaklıklar son numara yüksek sıcaklıklarda yağın alabildiği vizkozite değeridir. 5-40 daha ince yağdır halk tabiri ile.. yağ kaçağı varsa eğer motorunda yada yüksek kilometreli bir aracın varsa daha kalın yağlar tercih etmen daha iyi olur...
|
|
|
![]() |
|
Gayet açıklayıcı bir cevap olmuş teşekkür ederim ilgin için. peki normal castrol veya castrol edge bir espirisi var mı bunlarında 10/40 koyacak onu sabitledik birde yağın adını koyarsak iyi olcak tam 10binde maddi açıdan zor değiştireceğim 11 12 bini bulacak sanırım.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Yani yanlış bir bilgi vermek istemem emin olmamakla beraber castrol edge sanırım tam sentetik yağ... farkı ne diye soracak olursan ftam sentetik yağ daha gelişmiş kimyasal arıtma kullanılarak elde ediliyor merak edip araştırmıştım bi ara kimyasal bileşenler kullanılarak elde edilen daha saf yağ diyelim kısaca...
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |