|
bu yağ seviyesi normal mi? acaba |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 Saat 12:37 |
www.gngtasarim.com
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Tirtikli bolgede herhangi bir yerde olmasi kafidir. Asagida da olsa olur yukarida da. Ancak bu sinirlarin disinda olmamalidir. Sizinkinin yeri yaridan biraz asagida ama normal.
Bu arada bayrak ne guzel dalgalaniyor arkada. |
|
hakan38
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
abi süpersin yağ çuuğunun fotosunu çekip koymuşunya :) normal abicim normal. hatta en uygun seviyesi
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
neyapayım aracı alalı 1yıl oldu hemen hemen heryerini kurcaladım cok şey öğrendim bu form sayesinde
aracı aldığımda hiç tanımıyordum rastgele gittim aldım ama şimdi
arızalı bir peugeot u kimse kakalayamaz bana
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
başka hangi ülkede var böyle anlamlı bayrak.....
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Biraz eksiltmiş, sıkıntı yok ama ne kadar zaman oldu yağı koyulalı?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
göktuğ
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
biraz daha yüksek olması lazım seviyenin kardeş bayağı eksiltmiş.
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
bahcekapili
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aracın yağ eksiltip eksiltmediğini bu çubuğa bakarak anlayamazsınız arkadaşlar. Ancak yağ seviyesinin normal olduğunu anlarsınız ki yağ seviyesi normal. Yapmanız gereken araca bakımda yağ koyduğunuzda (aracınız kaç lt alıyorsa artık) çizginin hangi seviyede olduğuna bakmaktır. Sonrasında 2000 - 3000 km sonra tekrar baktığınızda seviye düşmüşse araç yağ eksiltmiştir diyebilirsiniz ancak yine de bu iki çizgi arasında ise kesinlikle önemli bir sorun yoktur.
Birde yağ seviyesine bakarken aracı düz zemine park edip ertesi sabah bakmanız daha doğru netice verir. Sıcak motorda yağ seviyesine asla bakılmaz. En az 1 saat beklemek gerekir. Dediğim gibi içinizin rahat olmasını istiyorsanız akşamdan stop edip sabahtan bakın.
Ekleme:
1.6 HDI motora koymam gereken 4 lt.yi koyduğumda yağ seviyesi üst çentiğe yakın olurdu. Yeni aracım 2.0 HDI.ye koymam gereken 5 lt.yi koyduğumda ise yağ seviyesi ortada görünüyor. Bunu değerlendirmeyip örneğin 5.000 km.de her iki aracın yağ seviyesine bakıldığında 2.0 HDI yağ eksiltmiş sonucuna varılabilir ki bu yanlış bir varsayım olur. Düzenleyen bahcekapili - 14 Kasım 2012 Saat 12:49 |
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok sağolun yorumlarınız için....
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Ustamın söylediği resimdeki gibi, benim yağ seviyesi genelde ortanın biraz üzerinde durur
|
|
gngburak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |