Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - shell mazot cesıtlerı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

shell mazot cesıtlerı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sert-aç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sert-aç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: shell mazot cesıtlerı
    Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 01:48
arkadaşlar shellın v-power,fullsave,ve gtl katkılı v power yakıtları var bıldıgım kadarıyla en ucuzu ızmır ıcın konusuyorum 4,25 olan fullsave dıkı 8 kurus ındırım geldı bu gece saolsunlar..:D ben hep v power alıorum bı gecen gun sadece denemek amacıyla gtl katkılı aldım ve ılgınc sekılde bır seyle karsılastım...aracımın egsozundan ıslık gıbı ses gelmeye basladı bununla berabermı oldu bılmıorum ama bugun farkettım mazotu alalı 5-6 gun oldu....ancak benım asıl sormak ıstedıgım kullanıcı yrumu seklınde fullsave ve vpower ın arasındakı farkı ogrenmek shell dedıklerı degıl kullanıcı yorumu ıstıyorum ne ıstıyorsan hangı yakıtı alman gerek artıları ve eksılerı tesekkurler
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 09:51
Hocam benim araç çok fazla siyah duman atıyordu 2 yıla yakındır v-power gtl kullanıyordum ve siyah duman atmayı kesti ama son zamlardan sonra en son depoyu normal  v-pover ile doldurdum, siyah duman atmaya başlarsa geri gtl almaya başlayacağım, onun haricinde performasta falan çok bişey farketmedim
Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 10:29
shell fuelsave düz 10 ppm mazot
shell v-power fuelsave mazotun katkı eklenmiş hali.
shell v-power+gtl vpower mazota gtl mazot karıstırılmıs yakıt. gtl bir katkı degildir arkadaslar. dogalgazın mazota cevrilmiş halidir. sıfır sülfürlüdür. motorda temizlik etkisi gercekten var.
206+ hdi
Yukarı Dön
sert-aç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sert-aç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 10:34
fullsave e pompacılar cok ıyı seyler soylemıyor genelde..euro dızel le kırsal dızel arasında bı yerde dıyen bıle var ondan bılemedım vpower la arada menzıl farkı cokmu var arkadaşlar
Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 10:40
ülkemizde satılan tüm düz katkısız dizeller 10ppm dir.
Yüksek kükürtlü motorin veya kırsal motorin olarak bilinen 1000 PPM motorinin 1 Nisan 2011 tarihi itibariyle satışı yasaklanmıstır.
ülkemizde katkısız düz mazot için kırsal motorin diye bir tabir var bu sizleri yanıltmasın. cahil bir pompacının laflarınada pek itibar etmeyiniz.
ülkedeki tüm mazotlar tüpraştan cıkıyor.
firmalar alıp katkılarını markerlarını ekliyor.
ülkeye özel izinle satısının belli bir yüzdesinde  bp shell total lukoil dısardan yakıt sokuyor. kaldiki bunlar bizim ülke standartlarının bile üstünde kaliteli yakıtlar.

206+ hdi
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 10:44
Hepsini denedim sonra geri opet'e döndüm. En uzun mesafeyi benim aracım için opetten aldığım yakıt yaptırıyor. Bu nedenle arada bir 2 depo GTL almaya karar verdim (geçenlerde ne hikmetse V-power ile aralarındaki fark 3 kuruştu sonra 13-14 kuruş fark oldu). GTL için bir sürü yorum var internette (PM den başka forumda sayfalarca yazının olduğu bir link göndereyim isterseniz) ve en önemli nokta hatırladığım kadarıyla setan değerleri yüksek olduğundan ve GTL yani Gas-to-Liquid yani doğal gazdan üretilen bir yakıt ve daha yüksek bir yanma performansı var sistem içerisinde. Bu nedenle dizel araçlarda kurum atmaya yaradığı ve enjektörleri temizlediği ile ilgili bilgiler var. Tabi ne kadar doğru oldukları tartışılır her zaman. Bir makale okumuştum ama çalışma Shell'in kendisine ait olunca soru işaretleri de beraberinde gelmekte. 

Neyse sonuç olarak aracımdaki değişimlerden bahsedersek dedikleri gibi fuel save daha uzun mesafe için önerilmektedir. v-power sonrası çekişte değişiklik olur derler fakat ben farkına pek varamadım. GTL yakıt katkılı olanda özellikle 2-3 depo sonrasında çekişte ve hızlanmada fark hissettim (belki de psikolojik -daha düzenli alarak tekrar ölçüm yapılmalı-) ama resmen içmeye başladı aracım, 6,3 den 8,20 ye kadar çıkıtğı oldu. Yokuşta anlık tüketim değerlerinin çok yükseldiğini farkettim. Bu nedenle Opet'e geri dönüş yaptım. 

Kullanımda önerilen ise; depo içerisinde farklı setanlarda yakıt bulundurmamaya çalışılmalı bu nedenle ışık yanana kadar kullanıp depo boşa yakınken GTL katkılı olan koyulmalı ve yaklaşık 4 depo devam edilmeli etkisi o zaman ortaya çıkıyormuş.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 11:41
shell fuelsave opet ecoforce ve diger firmaların katkısız düz 10 ppm yakıtlarında içindeki firma belirleyici marker dışındahiç bir fark yoktur.
aracı agırlıklı sehir içi kullanıyorsanız katkılı dizel yakıt almak, egr kurum baglaması, üst kapak, subablar, subap sitlerinin saglıgı acısından faydalı olup ilerde ciddi harcamalarda bulunmanız gereken motor onarım bakımlarından sizi koruyacaktır.
206+ hdi
Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 13:35
Bende opetten alıyordum yakıtımı eurodizel yaklasık 8ay kullandım fakat shell gtl denedım 3-4depo aracta performansı etkılemekle beraber yaklasık 40-50km 100tlde fark yaptı.
2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
sert-aç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sert-aç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 Saat 00:39
shell den alırken eger ozellıkle belırtmessenız ve sadece v-power koy hocam dersenız gtl katkılı koyuyor bugun pompacıya dur ya ne yapıosun ben sana vpower kat dedım gtl katkılı demedım dedım kı eleman koymus doldurmaya baslamıstı bıle sonra pompacının cevabı e abı 100 lırada 50 kurus oynuyo ne olacak yanı dedi evet ole dogru ama pompacıya gtl katkılının menzılının dusuk oldugunu anlatamadım kı kesınlıkle daha fazla yakıyor gtl katkılı
Yukarı Dön
bahcekapili Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bahcekapili Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2012 Saat 13:03

GTL çok iyi bir yakıt ve sürekli kullanmakta fayda var. Alamayanlar için arada bir yakıt katkısı kullanmakta fayda var. Ben V-Power.ında çok iyi olduğunu gözlemledim. Kesinlikle OPet.ten aldığım yakıttan daha fazla gidiyorum.

Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 Saat 16:51
v power kullandığımda araba çekişte farkediyor,fakat yakıt tüketimin de de farkediyor:)
2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
korkusuz202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı korkusuz202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 19:17
gti aldım radara yakalandım..dahada almam
Yukarı Dön
webbee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı webbee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 20:43
bir akaryakıt firmasının denetleme müfettişi olarak tüm yakıtları denedim
ankarada petline en ucuz mazotu satar atisan girişinde ve full depo ordan alırım 3 yıldır 900 km altına düşmez çekiş performans mükemmel piyasadanda 300 kuruşa yakın ucuz 60 lt hesabı siz yapın
bu arada istasyonla samimiyetim ve fiziki bir bağım yok
ankaradan Akseki üzeri alanya giderim sürekli o rampalarda gaz kesmem katkı filan hikaye mazot aynı yerden çıkıyor kırıkale rafineride ...
3008 PREMİUM PACK FULL
Yukarı Dön
msk_sansal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 04:11
Orjinalini yazan: korkusuz202 korkusuz202 Yazdı:

gti aldım radara yakalandım..dahada almam

kralsın Clap
2013 civic hb 1.4 sport milano red
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 377 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6468 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 193 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 466 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 376 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107598 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1614 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3253 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10065 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9001 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1079 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1236 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1699 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55639 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 326 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1436 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2809 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2898 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English